Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość witam witam sie pytam

CZY MOŻNA DAWAĆ NIEMOWLAKOWI UGOTOWANY KOMPOT LEKKO POSŁODZONY?

Polecane posty

moja corka ma 6m i nie chce nic pic ani wody ani herbatek takich dla niemowlat lekarz kazal ja dopajac ale ona nic nie chce bo to jej nie smakuje,mam kompoty w piwnicy z roznych owocow i moze je polubi ale nie wiem czy moge podac.nie jest alergikiem ogolnie.

Gość ja daje mojej tak od 7
miesiąca gotuje z jabłek, z agrestu, czarnej porzeczki, a ostatnio nawet z truskawek bo ma już prawie roczek. Nic jej nie jest. Pije chętnie. Dodaje cukier a czasem słodzę fruktozą- kupiłam w supermarkecie.

A ty piszesz o takich robionych. To ja daje takie soki agrestowy porzeczkowy i malinowy. A kompoty to gotuje na bierząco. Owoce np dwa jablka do garnka zalewam wodą jak się zagotują to dosładzam i odstawiam do wystygniecia. Przejdzie ta woda wtedy mocno smakiem i zapachem jabłek i mala chetnie to pije. Bardzo smaczne, nie za słodkie.

dzieki,a mozesz mi jeszcze napisac od kiedy uczylas pic z kubeczka?

ze zwyklego kubeczka nie pije jeszcze. Moim zdaniem jest za malutka. Jak bedzie miala 1,5 roku, czy dwa latka to się nauczy. Tak uczylam jej siostrę i wszystko jest ok. Z niekapka niby potrafi pić ale tylko na leżąco bo na siedząco sobie nie daje z niekapkiem rady. Za jakiś czas sprawdzę jak jej idzie picie ze slomki moze to podchwyci. Na razie daje picie w niekapku albo w butelce i pije na leżąco.

aha bo ja mam wlsnie dodatkowy z nia prblem e zaczyna odmawiac picia ogolnie z butelki nawet mleka i tylko lyzeczka na gesto

A może ma za małą dziurkę w smoczku i źle jej leci?

pije już z 3 bo 2 była za mała już strzykawką próbowałam ale już jak ją widzi to drzeć się zaczyna,