Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mozaikakaka

jaki fotelik samochodowy wybrac?

Polecane posty

Gość mozaikakaka

Recaro Young sport czy ktorys model z Maxi Cosi?? liczy sie bezpieczenstwo dziecka i wygoda wiec prosze o rady doswiadczonych osob z tematem

Gość mozaikakaka
chce zakupic 9-36kg

Gość mozaikakaka
tzn maja 5 punktow w testach zderzeniowych?

ADAC traktuje te foteliki jako tak samo bezpieczne, z tego co pamiętam. Szukaj testów konsumenckich na niemieckich stronach, zawsze można skorzystać z google translate :) Jest też polski ranking fotelików, wystarczy wpisać w wyszukiwarkę.

Gość Pani biedronk-a
no to polecam ten Maxi słyszałam bardzo dobre opinie na temat bezpieczeństwa jak również wygody. Siostra używa z zadowoleniem :)

Gość mireczkaa
a ja polecam Roemer.

my mamy Recaro, jest wysoko w rankingach crash testow. Szybko sie montuje (doslownie 30 sekund), dziecko w nim wygodnie siedzi.

My mamy Maxi Cosi Tobi i jest super! 9-18kg, odchyla się, dziecku nie leci głowa. Sprawdził się na długiej trasie. Polecam wziąć dziecko i posadzić w sklepie szczególnie jeśli fotelik ma osłonę na tułów, niektóre dzieci reagują histerią (wiem od kogoś kto to przeżył). Uwaga, te 9-36 często się nie wychylają, więc jak dziecko zaśnie, głowa mu będzie lecieć do przodu. Lepiej kupić 9-18 a potem 18-35.

a recaro tez sie odchyla, co prawda nie jakos w bardzo znaczacy sposob, ale corka spala w aucie na trasie 100km i nie wygladalo zeby bylo jej niewygodnie, glowka tez nie opadala

Gość helcia_amelcia
Graco Nautilus ma 3 gwiazdki, odchyla sie do spania , ma miejsce na kubeczki , no i wielogrupowy. Bardzo fajny

Gość kucyk pony
Ja chciałam kupić Tobie Maxi Cosi, ale jak poszliśmy testować do splepu to sprzedawca, powiedział, że to dobry i bezbieczny fotelik, ale dla szczupłych i drobnych dzieci. Mój synek jest przecietnej budowy, choć wysoki. I rzeczywiscie za kilkanascie miesiecy, szczegolnie w zimowym stroju może byc mu ciasno. Kupiliśmy więc Roemer King plus. Jest rewelacyjny. Bardzo wygodny dla małego. I do tego śliczny - mamy wersję krowiastą z uszkami i rogami :)

Gość fetafeta
Recaro Young Sport ma tylko 3 gwiazki, więc moim zdaniem odpada, zdecydowanie powinno się kupowac foteliki z 4 lub 5 gwiazdkami w testach

Gość mamamamaa
a ja polecam pallasa. jest super, ale drogi niestety

Gość mama czorta
Ja polecam romer 9-18.

Gość TakaSobieMama;)
Ja tez nie polecam tych 9-36kg... za duzy przedzial. Pomysl jaka jest roznica miedzy dzieckiem ktore ma 6 miesiecy i takim ktore ma 10 lat.... KOLOSALNA !!!... a fotelik jest teoretycznie przeznaczone zarowno dla tych pierwszych jak i dla tych drugich. O wiele lepiej sprawdzaja sie foteliki o mniejszych przedzialach wagowych : najpierw ten 9-18 pozniej ten 18-36 (albo 18-25) Wiadomo ze to podwojny wydatek ale uwazam ze konfort i dostosowanie fotelika do morfologi dziecka jest bardzo wazne.... to troche tak jakbys kupila dziecku buty o 3 numery za duze bo "przeciez mu noga urosnie" ;) .... Jesli chodzi o foteliki 9-18 to moge polecic Britax First Class Plus. To wprawdzie grupa 0+/1 ale my uzywalismy go dopiero od 9 miesiecy corki. Uzywamy go od prawie trzech lat, sprawdza sie rewelacyjnie, przezylismy 4 razy podroz 1500 km w tym foteliku bez najmniekszych grymasow i problemow. Fotelik jest solidny, BEZPIECZNY i wygodny... Wkrotce czeka nas wymiana fotelika i glowny pretendentem do nastepcy jest Recaro MONZA.

Gość majkelski
Zwracaj uwagę na wielkość i możliwości. My wybraliśmy foteliki samochodowe dla dzieci, które mają służyć do 6 roku życia, więc mamy na lata święty spokój - a niestety sporo nas kosztował, bo ponad 600 zł.

Gość vvvvvvvvvv
majkelski, w podobnej cenie ja kupiłam Graco Nautilusa a jest do 12 roku życia, czyli mnie juz odpada konieczność zakupu fotelika :) a jest naprawde fajowy

Gość minimini79
Foteliki w przedziale 9-18 są wygodniejsze dla dziecka. a ten Graco Nautilusa ma jakieś testy? Ile gwiazdek? To jeden z priorytetów przy wyborze fotelika

Gość salomonkaa
Nautilus przeszedł testy ADAC pozytywnie, wcześniej testy poza Europą, w ADAC ma 3 gwiazdki wiec nie ma obaw , bezpieczny

Gość Tylko Maxi Cosi Mobi
Najbezpieczniejszy, jedyny dopuszczony do ruchu na rynku skandynawskim i w USA, dopiero wchodzący na rynek europejski - tyłem do kierunku jazdy

Gość minimini79
3 gwiazdki to jednak mało,powinno się wybierać fotelik, który ma tesach 4 lub 5 gwiazdek

Gość kajot
Nie polecam sklepu na allegro linkbaby. Kupiłam fotelik niebieski a przysłali granatowy i to tańszy model... Po chęci zgłoszenia reklamacji pan milczał a gdy wystawiłam negatyw zadzwonił i twierdził ,ze nie było mowy o reklamacji a pózniej nie dał dojśc do słowa i unosił głos. Jak widać nie jakość i klient się liczy a kasa..