Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamankaa:((

jak mam schudnac??

Polecane posty

witam.może ten temat został już naruszany miliony razy ale wciąż nie wiem jak siebie do tego zmuszać.ważę 65 kg przy wzroście 157.jest mi z tym bardzo źle i pragnę schudnąć.próbowałam już naprawdę dużo rożnych diet ale najdłużej wytrzymałam okrągły tydzień.brak mi silnej woli i motywacji.fatalnie mi jest z tym.boję się nawet wychodzić z domu.zakochałam się w super chłopaku ale jednak nigdy nie odważę się mu to powiedzieć.czasem żyć mi już się nie chce.nie wiem już co ze sobą robić.okropnie źle się czuje w swoim ciele chce i pragnę zmienić ale nie wiem jak zrobić;(((

Gość trenuj coś
sama dieta nie pomoże. aerobik czy bieganie pod okiem trenera. nie podjadaj nocami, zrezygnuj z cukru

Gość konietka2316
Dzisiaj rano poruszałam ten sam problem. ja obecnie nie jem nic prawie cały dzień. na diecie zadnej nie jestem bo mnie nie stac. dzisiaj np zjadlam serek ok 160 kalorii i 2 kromki chleba. i zero cukru nawet kawe pije bez cukru bez mleka. tak juz ok tyg, czekam wciaz na efekty :(

Gość Zielona____żabka
O matko .. ja mam centymetr mniej i wazę 42. ;D Co jadasz?

Gość emilianna
sprawdzony na sobie sposob po milionie diet zumba lub jakakolwiek inna aktywnosc fizyczna ,dieta 1000kcal przestrzegana,dobrze rozplanowana nie ma mozlowosci,ze nie schudniesz ale konsekwencja musi byc za motywacje dzialalo mi moje najgorsze zdjecie na lodowce:D

Gość konietka2316
a nie ma pozniej efektu jojo i ta 1000kalorii chyba droga jest..

Gość emilianna
1000 kcal droga?sama ustalasz sobie co jesz tylko kontrolujesz kalorie ja duzo korzystalam ze strony ileważy pl tam uswiadomilam sobie,ze moje tlumaczenia ,ze prawie nic nie zjadlam to mydlenie oczu;)skoro jeden cukierek np michalek ma ok 80 kcal a porcja malutka sernika 500 a zjadalam 10 cukierkow na raz itd poczatkowo waga spadala ok 1-1,5 kg tyg pozniej coraz mniej ale dalam rade po ciazy schudlam 40 kg od 1,5 roku nie odchudzam sie tylko zdrowo jem ,kontroluje wage i chodze na zumbe dwa razy w tyg pozwalam sobie na slodycze itd nic nie wrocilo ,zawzieta bylam i uparta bo patrzec na siebie nie moglam ,jak zobaczylam zdjecia z roczku syna to sie zalamalam taka gruba bylam nauczylam sie oszukiwac nawet glod na slodycze itd ;)tylko konsekwencja jest wazna! i zapisywalam co jem ...wszystko nawet tic taca to mi dawalo obraz ,planowalam tez dzien predzej jadlospis

Gość emilianna
pilam tez duzo wody i herbaty jak juz mi zbrzydla zwykla woda dodawalam cytryne,pomarancz ,limonke,miete nie rozstawalam sie z woda ,musisz jesc male porcje zeby nie czuc glodu jak bedziesz sie glodzic rzucisz sie na jedzenie najgorsze sa pierwsze dwa tyg ,jak wytrzymasz jest latwiej wymyslaj smaczne polaczenia tez bedzie latwiej jak bedziesz jadla i bedzie Ci smakowalo zamiast slodyczy bo mialam napady kupowalam np slaskie oblaty krazek ma tylko 17 kcal i smarowalam dzemem light zjadalam 3 bylam syta i zaslodzona a kalori tyle co jeden malutki cukierek

Gość emilianna
mozesz cwiczyc 8 min z you tube sa na nogi posladki brzuch mozesz rozlozyc w czasie ja cwiczylam poczatkowo tylko brzuch a potem serie 8 min szybko zleci jak wpadniesz w rytm zaczniesz dokladac nie ma co robic planow godz basen godz brzuszki lepiej zaczac od kilku minut krecilam tez hula hop jak zobaczysz piersze efekty bedziesz chciala jeszcze jak 1000 kcal wydaje Ci sie za malo zejdz na 1200-300 i stopniowo zmiejszaj

Gość konietka2316
najgorsze jest to,ze nie wiem np ile ma kalori 1 pomidor, bo nie mam w domu wagi do jedzenia.

a dla mnie jest najgorsze jest to umiem wytrzymywać na diecie mimo chęci albo jak będąc na diecie to zawsze myślę o tych potrawach które nie powinnam zjeść i jak zdążyłam już zgrzeszyć to nie było już mowy o diecie tylko zżerać dalej jak świnia i czuć się ze jestem zerem i nic w życiu mi się nie uda;//

Gość emilianna
bo dobieralas zle diety albo glodzilas sie;) uwiez ,ja przetestowalam wszystko od dukana ,kapuscianej,sout beach itd jesli jesz smacznie,urozmaicone i nie glodzisz sie ,wytrzymasz nie ma innej opcji wazne zebys majac ochote na slodkie przynajmniej na poczatku ,robila sobie deser oczywiscie malokaloryczny i planowala co zjesz przynajmniej dzien wczesniej wtedy nie rzucisz sie na pierwsze lepsze zapychacze jak jestes glodna i jesli masz mozliwosc usun z domu zakazane rzeczy:):) u mnie sie nie dalo ale doszlam do takiej wprawy ,ze pieklam dla rodziny torty i nie skusilam sie,gotowalam sobie osobno naprawde mozna zjesc smacznie i niskokalorycznie i po tym czasie nawet nie mam ochoty za bardzo na fast foody itd

Gość emilianna
a jak myslisz o tym czego na diecie nie mozesz zjesc staraj sie zrobic cos podobnego a mniej kalorycznego ja tak robilam kebaba ,bigos nalesniki uwierz bylo bardzo ciezko ale dalam rade i jestem z siebie dumna

Gość emilianna
czasem pozwalalam soie nawet na wino czy piwo tak zakazane w dietach ale kalorie uwzglednialam w dziennym spozyciu i tyle

no niby tak ale nie mam czasu na gotowania.zawsze jem to co gotują moi rodzice.czasami myślę sobie jeśli chcę schudnąć to operacje chirurgiczne albo przybywać w jakimś ośrodku odchudzającym bo naprawdę mam już dość i pewnie znów będzie skończyło jak wcześniej:(((

Gość emilianna
nie obraz sie ale wlasnie tak jest znajdujesz tysiac wymowek "nie da sie" skoro nie mozesz przejsc na diete to moze jedz to co wszyscy w domu ale mniej zrezygnuj z sosów,jasnego pieczywa,masla itd? nie podjadaj ,zrezygnuj z pieczywa na kolacje? zawsze jest jakies rozwiazanie a osrodek owszem ale co pozniej?tam schudniesz a wrocisz do domu i bedziesz normalnie jesc? a operacja ok...odessaja Ci tluszcz z brzucha a jak nie zmienisz nawykow zywieniowych on bedzie sie odkladal w innym miejscu

Gość gość
Najważniejsze Zdrowe Odchudzanie. Moje drogie cały czas apeluję nie stosujcie tabletek i proszków to bardzo szkodliwa chemia typu Chiński meizitang, błędne koło, pewna choroba i efekt jo-jo!!!. Różne diety typu: Dieta proteinowa dr Dukana, Dieta 1000 kalorii ,Dieta 1200 kcal, Dieta 1500 kcal i inne prowadzą do odwitaminizowania i odmineralizowania organizmu to bardzo nie zdrowe. Z własnego doświadczenia jeżeli już to zachęcam do zaparzania i picia suszu Ziół Tybetańskich ale tylko suszu i oryginalnych Tibetan Herbs. Nigdy tabletki czy proszki typu Alli, Term Line, Alveo, Elvia, Lida, Linea, Sibutril, Sibutramin, Adipex NOVOSLIM, ASYSTORSLIM, Meridia i itp- trucizny. TO TOKSYCZNE CHIŃSKE CHEMICZNE SRODKI. Stosujcie zawsze tylko parzony naturalny susz ziołowy oraz dodatkowo oprócz ziół trochę ruchu to klucz do szybkiego i zdrowego schudnięcia bez jo-jo naprawdę. Światowa organizacja zdrowia (WHO) uznaje Zioła Tybetańskie za nieliczną bardzo skuteczną metodę odchudzania. Ja przez 5 miesięcy bez diet i bez wyrzeczeń pijąc Tybetańskie Zioła i dbając o trochę ruchu schudłam 16 kilogramów.

Gość laszkaa
A 2 be slim stosowałaś? Ja brałam je przez kilka miesięcy, kilka moich znajomych też je sobie chwaliły. Wiadomo, że nie są to magiczne tabletki-cud, ale faktycznie pomagają przetrwać dietę, mniej się podjada i mija ochota na słodycze (chrom!!!).

Gość gość
obecnie przy tym jedzeniu jakie mamy nawet warzywa jest bardzo trudno się odchudzić najlepsza metoda to....jeden posiłek dziennie warzyw mnóstwo zero chlebka bułek mącznych rzeczy mieso tylko ze sprawdzonego źródła bez hormonów :)napoje soki plus woda zielona herbata skurczyć żołądek do minimum i ....potem powoli wprowadzać posiłki małe max 3 razy i wierz w to co piszą 5 posiłków bo to bzdet ! tak jak 2 litry wody dziennie