Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blondynaaa_91

Nieudana farba do włosów-wellaton w piance!!

Polecane posty

Serdecznie nie polecam pianek wellaton w piance. http://drogeriaviva.pl/farba-do-wlosow-wellaton-w-piance-57-jasne-kakao-o_14699.html Zakupiłam kolor orzechowy blond 6/7 i wyszedł 5/7.... Chciałabym jeszcze zaznaczyć, że trzymałam farbę 30 minut a nie 40. Nakładanie fajne, ale niestety-kolor zupełnie nietrafiony. Dziewczyny, ponieważ farbowałam po raz pierwszy to nie mam wyczucia co teraz zrobić. Mam ten brąz i jak go "przerobić" na taki ciemny blond (jak na opakowaniu tego 6/7). Kupić dużo jaśniejszy blond czy trzeba użyć rozjaśniacza? I przede wszystkim - z jakiej formy???

farby zazwyczaj wychodzą na włosach ciemniejsze niż to wygląda na opakowaniu, póki co nie rób nic z włosami, bo farba, bo kilku myciach się spłukuje, poza tym byś sobie zniszczyła włosy. myślę, że po tych kilku myciach uzyskasz pożądany efekt :)

Mam również złe doświadczenia z tą farbą i z tym samym odcieniem;) Tyle, że mi kolor wyszedł pomarańczowo-buraczkowo-bordowo czerwony, niestety, musiałam rozjaśnić i nałożyć ciemniejszy odcień. Bardzo zniszczyłam tym włosy, pół roku dochodziły do siebie i już nigdy nie kupię Wellatonu.

Gość sorry ale chyba
nie masz pojecia o farbowaniu wlosow. kolor zwlaszcza braz zawsze wychdozi ciemnej na pcozatku ,dlatego ze farba sie zmywa i dopiero po kilku myciach otrzymasz kolor podobny do tego na opakowaniu i rbosiz wielka tragedie bo kolor jest o TON ciemniejszy niz myslaals :O

Mnie też pod światło wpada coś w pomarańcz...Eh, masakra...Chyba poczekam kilka zmyć i zobaczę co się będzie działo, najwyżej pójdę do fryzjera żeby doradził...

ja tez tej farby nie lubie.pomalowalam na braz i wyszlo czarne, myje codziennie i nic nie schodzi oprocz polysku:( ale jedyne co mnie pociesza to to ze znalazlam jakies forum na ktorym dziewczyny pisaly ze szampon oczyszczajacy to zalatwi:)

ja tez tej farby nie lubie.pomalowalam na braz i wyszlo czarne, myje codziennie i nic nie schodzi oprocz polysku:( ale jedyne co mnie pociesza to to ze znalazlam jakies forum na ktorym dziewczyny pisaly ze szampon oczyszczajacy to zalatwi:)

Gość alkoii
Siedze wlasnie z 3/0 Ciemny brąz na glowie. Ta farba to jakas porazka, ale juz za pozno. Zrazilam sie na wstepie skomplikowana instrukcja i tym, ze mialam dziurawe rekawiczki... przez co teraz nie moge domyc palucha. Ni kwasek, ni rozpuszczalnik, ni cif, no nic nie pomaga. Zapach drazniacy, poza tym odczuwam lekkie pieczenie skory;/ Konsystencja pianki jak nie pianka... chyba z 10 min nakladalam ta farbe. Do dupy opakowanie, strasznie utrudnia nakladanie. Jakby nie mogla to byc faktycznie pompka... Nie wiem, czy dobrze nalozylam farbe. Wlosy sa mokre, ale nie pienia sie, tak ma byc? Tez mi pianka, phi. W zyciu nie kupie juz tej farby, nawet jesli ten kolor mi wyjdzie. Oddana na zawsze Casting Crme Gloss L'Oral Paris !

Gość alkaoii
Siedze wlasnie z 3/0 Ciemny brąz na glowie. Ta farba to jakas porazka, ale juz za pozno. Zrazilam sie na wstepie skomplikowana instrukcja i tym, ze mialam dziurawe rekawiczki... przez co teraz nie moge domyc palucha. Ni kwasek, ni rozpuszczalnik, ni cif, no nic nie pomaga. Zapach drazniacy, poza tym odczuwam lekkie pieczenie skory;/ Konsystencja pianki jak nie pianka... chyba z 10 min nakladalam ta farbe. Do dupy opakowanie, strasznie utrudnia nakladanie. Jakby nie mogla to byc faktycznie pompka... Nie wiem, czy dobrze nalozylam farbe. Wlosy sa mokre, ale nie pienia sie, tak ma byc? Tez mi pianka, phi. W zyciu nie kupie juz tej farby, nawet jesli ten kolor mi wyjdzie. Oddana na zawsze Casting Crme Gloss L'Oral Paris !

Gość gość
Kupiłam farbe 7/0 średni bląd a jaki wyszedł... ciemny brąz, chciałam delikatnie przyciemnić a tu kicha (miałam jasny bląd )brak słów na temat tej pianki , jedyny plus tej tej farby to że była dołączona świetna odżywka i tyle w temacie . Nie polecam

Gość gość
te farby sa do kitu najlepiej kupowac normalna

Gość gość
Kup sobie colourB4 do usuwania farby (to nie rozjasniacz, tylko srodek usuwajacy "sztuczna" farbe z wlosow)