Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xqx

czy to juz ??pomocy!!!

Polecane posty

Gość xqx

hej dziewczyny jestem w 37 tygodniu ciazy i zastanawiam sie kiedy moge zaczac rodzic poniewaz mam juz wiele objawow zwiazanych z porodem tzn bardzo bola mnie biodra oraz pachwiny i lekarz powiedział miesiac temu ze główka dziecka jest juz nisko do tego opadł mi juz brzuch oraz czuje skurcze i nacisk na pecherz

jedz do szpitala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość są dwie opcje
pierwsza to odejdą Ci wody. Nie przegapisz tego, nie martw się. druga będą regularne skurcze co 3-4 minuty. Porodu nie da się przeoczyć. Nie wiem jak tym amerykankom w TV się tu udaje ale to taki ból że rozpoznasz natychmiast ze to to.

Gość xqx
no tak ale za ile mniej wiecej moge sie tego porodu spodziewac??

Gość xqx
dzięki. zaraz wsiadam na rower i jadę do szpitala

Gość pitulinka
Spokojnie, jezeli skurcze sa baaaaaaardzo bolesne i w miare regularne to moze byc juz, ale to jak pisala poprzedniczka, sama bedziesz wiedziala, ze to juz...nie da sie takiego bolu pomylic.

Gość efrtbh5y5
nie zawsze wody odchodzą nie opowiadaj głupot bo będzie czekała aż urodzi w domu. muszą być skurcze regularne weź do ręki zegarek i kontroluj. Właściwe skurcze są jakby na środku brzucha. Jak ustalisz że to jest to to weż prysznic i do szpitala. Nie jedź jak nie będziesz pewna że to jest to bo bez sensu będziesz jechala i może jeszcze Cie w szpitalu zatrzymaja na obserwacje.

Gość pitulinka
jesli nie "umierasz" z bolu, to napewno nie dzis.

Gość są dwie opcje
a skąd mam to wiedzieć? Jak Cię zbadam ginekologicznie i zrobię zapis KTG to Ci wtedy mniej więcej powiem za ile możesz się spodziewać. Tak pi razy drzwi to od dziś do jakiegoś 22 marca możesz urodzić. Najlepiej udaj się do ginekologa.

Gość xqx
no jeszcze nie umieram jednak ten bol w pachwinach jest straszny

Gość są dwie opcje
a poczytaj ty babo ze zrozumieniem. Napisałam ze są dwie opcje albo wody albo skurcze.

wody nie muszą ci odejśc może same nie odejdą tylko lekarz ci pomoże teraz nie czekaj na odejscie wód tylko do szpitala mi wody odeszły jak miałam rozwarcie na 8 palców jedz do szpitala

Gość efrtbh5y5
aha ktoś napisała ze skurcze musza być bardzo bolesne, więc informuje, że nie muszą być bolesne! wiem po sobie. Ważne że będą regularne, jak będą co ok 6 minut to jedź do szpitala

Gość są dwie opcje]
W pachwinach może cie bolec do 42 tyg. Dziecko już napiera, macica jest duża wszystko się tam rozciąga i stąd ten ból. To nie jest jeszcze objaw porodu tylko radość końcówki ciąży.

Gość efrtbh5y5
bój w pachwinach to nie poród:) wyluzuj. Skurcze łapią za brzuch nie za pachwiny:P

ja rano iałam rozwarcie na 3 lekarka powiedziała że tak moge chodzić nawet 2 tygodnie a wieczorem urodziłam

Gość są dwie opcje
ailona no to świetnie. To myślę ze teraz wszystkie powinny od 37 tyg już zamieszkać na porodówce bo ty tak miałaś. Weź nie nakręcaj dziewczyny.

Gość xqx
nieraz tez mnie boli w nadbrzuszu ...

Gość efrtbh5y5
lepiej dłużej siedzieć w domu niż kwitnąć w szpitalu - wierzcie mi ja pojechalam za wcześnie i żałowałam

Gość xqx
a teraz napieprzają mnie korzonki

Gość są dwie opcje
Kiedy masz wizytę u gina?

Gość xqx
no w czwartek

Gość xqx1
jakis debil podszywa sie za mnie ... i pisze jakies bzdury

a jak sie coś stanie bo taki przypadek znam to co jej powiecie przykro nam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a jak nie będzie rodzc to nie będą trzymać ją w szpitalu a do lekarza prowdzącego może pojechać nie jest ważne czego my nie chcemy a le ważne dobro dziecka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość efrtbh5y5
wg twojej teorii ailona każda kobieta już od 36 tc powinna iść do szpitala w razie się zacznie poród. Nieźle masz nasrane

Gość sa dwie opcje
Ale z czym ma jechać? ze ją w pachwinach boli? To jest najzupełniej normalny objaw ciąży. Nic nadzwyczajnego. Ze zgagą tez latałaś do lekarza?

Gość xqx1
nie zostaje mi nic innego jak tylko czekac ...

Gość sa dwie opcje
Naciska na pęcherz też jest normalny będziesz teraz biegać siku co 4 minuty i zaczniesz się zastanawiać nad zakupem pampersów w rozmiarze XL ;) Natomiast skurcze są faktycznie objawem porodu pod warunkiem ze są REGULARNE każde inne to skurcze przepowiadające i mogą sobie być nawet do 42 tyg ciąży. I rozumiem Cie jak nikt na świecie bo ja w 37 tyg czułam się koszmarnie i wszystko było dla mnie symptomem porodu tak bardzo już urodzić chciałam.

są dwie opcje] co ty piszesz kobieto ŻE TY MIAŁŚ BÓL W PACHWINACH TO NIE ŚWIADCZY ŻE ONA TEŻ AUTORKO JEDZ DO LEKARZA!!!!!!!!!

Gość xqx1
no to chyba tak samo jak ja :)