Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kanapkaaaaa

Kanapki z pelnoziarnistego chleba na obiad

Polecane posty

Gość Kanapkaaaaa

Czesc dziewczyny, mam pytanie, za jakis czas bede chciala pozbyc sie kilku kilo. Mam biurowa prace, siedze caly dzien, jedzenie w kantynie troche mi brzydnie. Co myslicie o kanapkach z pelnoziarnistego chleba na obiad ? Z warzywami, wedlina, serem, moze lososiem albo jakas pasta. Dobry pomysl ?

Gość Kanapkaaaaa
up

Gość zły pomysł ,obiad musi
a przynajmniej powinien byc gorący .Ugotuj w domu np jakąś zupe a w pracy podgrzej -jesli masz jak i gdzie

Gość Kanapkaaaaa
dla mnie obiad nie musi byc goracy, zreszta co ma temperatur aposilku do dietetycznosci ???

Dobry pomysł, choć temperatura trochę ma znaczenie ;) Zimne jedzenie - takie prosto z lodówki - dłużej zalega w żołądku, bo wszystko musi się najpierw ogrzać do temperatury ciała, żeby zaczęło być trawione. Dlatego lepiej jeść jedzenie w temperaturze pokojowej. Gotowane jedzenie jest bardziej lekkostrawne z reguły. Sama w pracy często jem gotowce z domu :D Zastanow się tylko może czy nie mogłabyś raz na jakiś czas upiec sobie np kawałka schabu w domu, pokroić w plastry (zamrozic na zapas) i w takiej postaci dodawać do kanapek? To znacznie bardziej wartościowe od wędlin nafaszerowanych "ulepszaczami". A poza tym też jestem zdania, że lepiej jeść własną wałówkę niż stołówkowa, zwłaszcza gdy się liczy kalorie :D

Gość kolorowe bagienko
wiesz co laska! wymysl sobie nowa,inna diete,bo to jest kompletny bezsens;( Przykro mi.Ile chudlas!!!!! 2 razy wiecej przytyjesz,przeciez nie bedziesz sie tak odchudzac rzez cale zycie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Wydaje sie spoko - spróbuj bułki wieloziarnistej z rąby do tych kanapek..pysznie smakuje w połączeniu z polędwicą, serem i pomidorkiem

Gość gość
obowiązkowo pieczywko wieloziarniste z rąby i można śmiało wcinać :P grunt żeby nie jeść samego pieczywa przez cały dzień

Gość gość
jadlem i bylo calkiem smaczne to ich pieczywo - szkoda tylko ze u mnie w sklepie pod blokiem niema i musze specjalnie pedzic na drugi koniec miasta ;/

Gość gość
Proponuje zupy z soczewica lub fasola - sycace i zdrowe, a przy tym zawieraja duzo bialka.

Gość kasiabasiakasia
ja jestem z okolic Bielsko Białej i tu musze przyznac racje ze ciezko tutaj o lepsze pieczywo niz te z raby..u mnie w domu rodzice kupuja tylko ich chleb czy bulki

Gość gość
jeżeli nie masz co zrobić na obiad to w sumie czemu nie - jak masz jakieś dobre bułki pod nosem to tym bardziej - ja lubię takie z ziarnami z rąby - do tego szynka ,ser żółty i wychodzi pychota