Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cos sie dzieje złego

Gdzie iść do lekarza??????

Polecane posty

Gość Luna_31
a kot się tym szczyci ?

Gość rissi
oj Luna, straszne głupoty piszesz.Pleciesz androny i tyle. Jak nie znasz się na czymś to nie wypowiadaj się bo tylko się ośmieszasz. Zachowaj swoją wiedzę dla siebie i nie doradzaj jak nie masz pojęcia.Jak często lekarze są niedouczeni to co może wiedzieć jakaś pielęgniarka, która jest od robienia zastrzyków, pobierania krwi i zdejmowania szwów.Śmiech na sali...

Gość Luna_31
Dziewczyno moja praca to co innego a wiedza na temat zdrowego odżywiania to całkiem inna sprawa, więc nie myl jednego z drugim. Lekarze i pielęgniarki nie są edukowani w kierunku leczenia dietą. To jest moje hobby że tak to nazwę.

Gość Wake UP
risi takie bzdury piszesz ze czytac sie tego dnie da. Ja piję tylko świeże soki z marchwi, buraka ,selera ,pietruszki, szpinaku, sałaty ,ogórków ......itd oraz z owoców , głownym warzywem jest jednak marchew , tj ok o,5l dziennie samej marchwi- czuję się świetnie , wyglądam świetnie :) i nie zamierzam tego zmieniać:) i nie słuchajcie bzdur że sok z marchwi można przedawkować!!!!- nie można . Przedawkować można sztuczne witaminy, ale nie te co stworzyła natura. Trzeba jednak trochę poczytać zanim wyda się "mądrą" opinię . Ludzie chorzy na raka przy leczeniu metodą dr Garsona wypijają 13 szklanek soku z marchwi dziennie i dzięki temu są w stanie pokonać chorobę (+odpowiednia dieta) - czy można tu zatem mówić o przedawkowaniu?????? A soki z kartonów, kubusie itp - TO NIE SĄ NATURALNE SOKI!!! to są wyroby przetworzone , które nie mają nic wspólnego ze zdrowiem- nigdy nie dałabym tego swojemu dziecku!!!!! Swoją przygodę z soczkami zaczełam trzy lata temu - od tego czasu nie choruję Świeży sokzmarchwki nalezy przeżuwać. przeżuwamy każdy łyk tak jakbyśmy jedli marchew. o tym pisał Tombak. Sprawa jest prosts. Marchewka to jedzenie, nasz organizm świeży sok z marchwii ( z sokowirówki) traktuje jak surowa marchewkę. a przecież nikt znasnie płyka surowej marchewki bez pogryzienia jej i przeżucia. trawienie rozpoczyna się w jamie ustnej, ślina służy do wstępnego trawienie... Wiemo tym bo to sprawdziłam na sobie, rok temu przez kilka dni piłam soki szybko bez przeżuwania tak jak się pije wodę, potem źle sie czułam i byłam wyjałowiona. dopiero wtedy posłuchałam rady Tombaka aby sok przeżuwać przed połknięciem i efekty są rewelacyjne. takie to proste. tylko nie myslić soków z kartonów z prawdziwymi sokami!! Acha Tombak napisał żeby sok z marchewki pić od razu po sporzadzeniu, po 4 godzinach ten sok już nie ma żadnych właściwości. wiec soki jednodniowe to też nie to samo co sok zrobiony własnoręczniei od razu wypity. Powtarzam POD WARUNKIEM ŻE GO PRZEŻUWAMY tak jak się przeżuwa jedzenie. nikt nie połyka marchewki w całości !!!

Gość a ja radze
wszystkim "mądralińskim" wypowiadającym się tutaj poczytać o czymś takim jak uwarunkowania genetyczne i predyspozycje indywidualne danego organizmu. Bo pieprzenie, że źródło wszelkiego zła w postaci chorób tkwi tylko w złym odżywianiu, złej diecie itp. może tylko napisać osoba, która "wie, że gdzieś dzwonią, ale nie wie w którym kościele". Może być osoba, która zdrowo się odżywia, uprawia sport, prowadzi zdrowy tryb życia, dba o siebie i jest chorowita i będzie żyć krótko lub krócej,a inna osoba-będzie jadła co popadnie, piła, paliła, wcale nie będzie aktywna fizycznie nie będzie o siebie dbać i będzie żyła do przysłowiowej 100-tki. To że ważne jest co jemy i jak żyjemy-to przecież jest PRAWDA OCZYWISTA. Każdy o tym wie, nie każdy się stosuje. Ameryki nie odkryłaś.Ale jeżeli ktoś ma objawy jakiejś choroby to przede wszystkim powinien się zdiagnozować i leczyć się. Ale nie można uproszczać i zwalać wszystkiego na niewłaściwe jedzenie. Ktoś tam pytał jaki jest wzór zdrowego żywienia. No sorry- ale każdy przeciętnie inteligentny człowiek wie co kryje się pod tym hasłem i nie trzeba chyba tutaj pisać menu. Tak jak wszyscy zgodnie powiemy, że 2+2 jest 4, tak samo wszyscy ludzie znający się na rzeczy wiedzą czym jest zdrowe odżywianie, właściwy tryb życia i aktywność fizyczna. Apropos aspiryny-również popieram i jestem jak najbardziej "za". Kto mądry to wie. A głupi niech piszą brednie.

Gość Wake UP
a ja radze- w dlaszym ciagu nie wiedze odpowiedzi na zadane przeze mnie pytanie, czym dla ciebie jest zdrowa dieta ? wiadomo ze uwarunkowania genetyczne tez sa wazne jednak dieta tez jest tutaj znaczaca a nawewt najwazniejsza.

Gość Wake UP
Na nasze zdrowie składa się szereg róznych aspektów ale dieta jest tutaj przodującym detalem w dordze do życia bez chorób.

Gość pifka
ja uważam, że przy dzisiejszej służbie zdrowia lepiej mieć alternatywę i korzystać z prywatnej służby zdrowia ja mam wykupiony pakiet medyczny w lux medzie i mogę wizyty rezerwować online i sprawdzać wyniki badań tak jest najszybciej,

Gość Jureczk
Ja za to od pakietów i uwiązania do konkretnej firmy wolę sam decydować do jakiego lekarza, fizjoterapeuty idę i gdzie. I tak np. jeśli chodzi o ortopedę i fizjoterapeutów to wybrałem gabinet na Słomczyńskiego 12 w Krakowie i tam też przyjmuje dr Więcek 698115115, a do gastrologa i kardiologa chodzę w inne miejsce. Dla mnie to ważne, żeby chodzić nie tylko szybko, ale i do na prawdę dobrych specjalistów, a pakiety nie są w stanie mi tego zapewnić. Jak przeliczyłem koszty wizyt moich do tej pory to i tak jest taniej niż wykupienie pakietu i opłacanie go nawet wtedy jak nie korzystam.

Gość gryzkaa
ja korzystam z pakietu medycznego w lux medzie i zawsze mam bez problemu wizytę bo robię to online bo tak jest zdecydownie szybciej.

Gość judenka
lux med ma portal pacjenta za pomocą którego można umawiać wizyty, sprawdzać wyniki badań więc jest to bardzo pomocne narzędzie.

Gość butka
ja jak wykupiłam sobie pakiet medyczny w lux medzie to byłam bardzo zadowolona że mają ten portal pacjenta bo wszystko można załatwić online a to bardzo przyśpiesza cały proces umawiania się na wizyty.

Gość gość
Polecam www.medorzel.pl, jest to poradnia lekarzy rodzinnych w Piekarach Śląskich, która trzyma wysoki poziom. Bardzo lubie do nich chodzić, zawsze służą pomocą.

Gość Nina Kowalska
Ja mam wykupiony abonament medyczny w Lux Medzie, a w ramach jego też dostęp do Portalu Pacjenta, który jest świetny. Można online umawiać się na wizyty, sprawdzać i odbierać wyniki badań i tak samo łatwo z wizyt rezygnować.

Gość elekorta
portal pacjenta to naprawdę bardzo fajne rozwiązanie, bardzo szybko można umówić się na wizytę no i potem szybko można przejrzeć wyniki badań po wizycie przez ten portal pacjenta dlatego to bardzo ułatwia życie.

Gość elltka
ja mam wykupiony pakiet medyczny w lux medzie przez pracodawcę, dopłacam tylko parę groszy co miesiąc ale jestem bardzo zadowolona z jakości obsługi, do tego korzystam z portalu pacjenta dzięki czemu online umawiam szybko wizyty i potem sprawdzam wyniki badań.

Gość ołfelka
Powiem Wam ze ja akurat mam juz kilka lat pakiet w LuxMed. Naprawdę nie mam się do czego doczepić. I ciążę prowadziłam tam, i miałam opiekę położnej, potem pediatrę... Naprawdę odpukać jest ok. I cenowo też myślę, że bardzo dostępnie. Do tego maja portal pacjenta który bardzo ułatwia kwestię umawiania wizyt i sprawdzania wyników badań.

Gość lillkaa
portal pacjenta to bardzo fajna opcja bo można umawiać wizyty online a do tego sprawdzać wyniki badań dlatego szybciej można sobie zorganizować wizytę u lekarza.

Gość jeterka

Też korzystam z Portalu Pacjenta i sprawuje się świetnie! Umawiam się bez problemu na wizyty, termin i godzinę wybieram sobie sama i przez tą samą aplikację można sprawdzić wyniki badań bez konieczności wychodzenia z domu, to bardzo dużo ułatwienie dla pacjentów.

Gość zilka

no moim zdaniem to bardzo fajna opcja bo można bez problemu umówić sobie wizytę tak, żeby nam pasowało i żeby idealnie dobrać dogodny dla Nas termin, dobrze że Lux Med daje takie możliwości