Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cos sie dzieje złego

Gdzie iść do lekarza??????

Polecane posty

od kilku dni bolało mnie w prawym boku, jakby od wątroby, teraz bolą mnie nerki, odczuwam ból i kłucie i w prawym i w lewym boku, do tego bolą mnie jajniki :o Do którego lekarza iść? do ginekologa? a co jak to od wątroby?

a ból jajników i ogolic wątroby objawia się różnie, raz jest to ból taki ostry a raz odczuwam takie pieczenie, jakby palenie... nie wiem jak to wytłumaczyć

Gość to mogą być
nerwobóle idące od pleców. Radzę poczekać kilka dni, brać aspirynę przeciwzapanie. Jak nie przejdzie to wybrać się na usg jamy brzusznej. Można łyknąć na wątrobę silimarol lub hepatil.

Gość Luna_31
Zadnej aspiryny nie jedz. Psarwdz sposobem domowym czy nie masz grzybicy http://www.zaczekac-na-dusze.pl/kuracje-pasozyty-grzybice/grzybice-czy-mam-grzybice-candida.html Dolegliwosci ktore opisujesz sa zdecydowanie wynikiem złej diety, zrób sobie posta na warzywach gotowanych, sokach i surowaych warzywkach. Odstaw postrawy samozene jak i cukier, nabiał a bole ustapia tylko ze jesli znów wrocisz do poprzedniej diety to wszystko wroci, dlatego lepiej przyjrzyc sie swojej diecie bardzo dokładnie i proponuje zmiane na zawsze, czasmi oczywiscie mozna sobie pozwlic na odstepstwa.

dziekuje za odpowiedzi. A czy takie usg jamy brzusznej wykryje coś jeśli jest to od jajników? Przyznam szczerze że ostatnio nie odżywiałam się zbyt dobrze, w dodatku sporo alkoholu pojawiało się u mnie :( zapiszę się na usg bo niezłego strachu się najadłam :(

Gość Luna_31
Kochana wiem dużo na ten temat, jestem pielęgniarką. Zmiana diety załatwi sprawę. Sprawdź sama. Zmień dietę na kilka dni ta tę którą podałam jeśli objawy ustąpią to będziesz miała jasny obraz sytuacji. Myślę ze ten ból w podbrzuszu to nie jest ból jajników a innych narządów związanych z toksynami które tam się nazbierały. Lekrstwa w niczym Ci nie pomogą, musisz jedynie dać odpocząć swojemu organizmowi od ciężkiego jedzenia, a do tego alkoholu !!!

Gość to mogą być
Po pierwsze- aspiryna działa przeciwzapalnie (to jedno z jej działań), więc jeżeli masz jakiś stan zapalny to Ci pomoże. Udowodnione jest że, nawet jeżeli nic się nie dzieje, należy raz na jakiś czas profilaktycznie zażyć aspirynę. Działa ona również przeciw wolnym rodnikom i zapobiega potencjalnym zakrzepom. Po drugie-usg jamy brzusznej obejmuje również jajniki+macicę. Tylko musisz spytać ile musisz napić się wody przed takim badaniem. A jeżeli niezależnie chcesz skupić się na sprawach kobiecych to polecam usg dopochwowe. Takie bóle w dole brzucha mogą być również spowodowaną owulacją lub pęknięciem zaległych jajeczek lub też gazami w jelitach. Możesz też zażyć espumisan.

Gość trudno żeby wszystkie
objawy bagatelizować i zwalać na złą dietę...To tak jakby wierzyć, że wszystke choroby- te najgorsze również- można wyleczyć homeopatią. Nie wariujmy...

Tak wiem, że zmiana diety to podstawa, jednak usg będę musiała zrobić bo może to być coś gorszego a nie chcę tego zbagatelizować. A czy takie usg można zrobić zaraz po okresie? czy to bez różnicy?

Racja nie łykaj żadnych tabletek na takie dolegliwości !!! luna ma rację dieta będzie rozsądnym wyjściem z sytuacji, sama swego czasu przechodziłam podobne katusze do Ciebie. Od tego czasu dużo się zmieniło a to wszystko dlatego że od tego czasu zdrowiej się odżywiam, jem duzo surowych warzyw i owoców, orzechy itd do tego piję dużo soków wyciskanych sokowirówką. Sok z marchewki świetnie oczyszcza zaśmieconą wątrobę i inne organy. Ja mogę na dzień dzisiejszy śmiało stwierdzić że dzięki temu jestem zdrowym człowiekiem. U lekarza nie byłam już 10 lat a kiedyś to była codzienność. Polecam filmik w stopce.

Gość Qess
oj jak na pielęgniarkę straszne głupoty piszesz.Tzn. wiadomo że własciwa dieta i zdrowe odzywianie jest bardzo wazne,ale nie podejrzewajmy w kazdych objawach grzybicy i zlej diety :/ to już chyba jakas obsesja :-o

Gość Luna_31
Się nie bój ja wiem co ja piszę. Jestem peielęgniarką ale niestety mało kiedy przyznaję się do tego w pracy jakie jest moje podejście do leczenia. Pacjentom jednak często podpowiadam że zdrowa dieta to podstawa. W mojej pracy grzybica to codzienność niestety, nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego jak wielu ludzi ją ma.

Gość Wake UP
obudźcie się ludzie w końcu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zdrowa dieta to nasze życie. żrecie śmietnikowe jedzenie i chcecie być zdrowi ? ?????????????????????? myślisz zę wyleczysz się aspirynna ???? powodzenia zyecze, nie doradzaj nimou takich technik leczenia jak nie chcesz miec kogos na sumieniu.

Gość to mogą być
widzę, że "pielęgniarka" ma rozdwojenie jaźni i pisze pod 3 nickami. Usg dopochwowego z wiadomych przyczyn nie robi się podczas okresu natomiast w przypadku usg przez powłoki brzuszne, nie ma to aż takiego znaczenia, aczkolwiek radziłabym zrobić takie usg kilka dni po przebytej owulacji. Wtedy lekarz zobaczy czy nie masz przypadkiem zaległych niepękniętych jajeczek i czy nie cierpisz na policystyczne jajniki. A co do działania aspiryny poczytaj sobie poniżej: http://www.se.pl/kobieta/zdrowie-kosmetyki/zbawienny-lek_154417.html http://www.meritum-news.com/PORADY/?p=761 http://www.medme.pl/artykuly/aspiryna-lek-stosowany-w-profilaktyce-przedzawalowej,1488,1.html

Gość Do WAKE UP
a czy ja napisałam, że dziewczyna "wyleczy się aspiryną" ?? Napisałam jedynie, aby wziąć przeciwzapalnie aspirynę, skoro odczuwa ból. Zanim zaczniesz doradzać, najpierw naucz się czytać ze zrozumieniem. To że dieta i właściwe odżywianie wpływa korzystnie na nasze zdrowie i jest bardzo ważna to oczywiste. Mówisz, a raczej piszesz truizmy. Ale nie można każdej choroby "podprowadzać" pod złą dietę. Znam wiele osób, które są wzorem-zdrowego odżywiania i zdrowego trybu życia i niestety zapadły na poważne choroby.

Gość Luna_31
Proszę ???

Nie kłóccie się :) Wziełam wcześniej nospę i ból trochę ustąpił, dzisiaj nie jadłam nic ciężkiego, piję czerwoną herbatę i wodę z cytryną. Zrobie usg i zobaczymy co wyjdzie. Każda z Was ma na pewno racje, dieta wiadomo, że jest bardzo ważna i ma duży wpływ na nasze zdrowie ale jednak wolę wykonać badania by mieć wszystko czarne na białym. Być może jajniki i nerki bolą mnie od okresu? jednak nigdy takich objawów nie miałam i dlatego jest to dla mnie dziwne. Dziękuję Wam wszystkim za pomoc :)

Gość Wake UP
Napisz mi ten wzór zdrowej diety bo ciekaw jak cholera ?

Gość Wake UP
Dla każdego zdrowa dieta to co innego. A zdrowie jest tylko i wyłącznie w tym co dała nam natura !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość buahahahahah
aha, jesteś pięlęgniarką? no to rzeczywiście autorytet z ciebie wielki :-D :-D :-D Piszesz tak jakbyś była lekarzem :-D

Gość Luna_31
A co lekarz to dla Ciebie jakiś autorytet ? bo dla mnie żaden :-o Kiedy zaczybnałam pracę w tym zawodzie moja wiedza na temat żywienia była bardzo skąpa na dzien dzisiejszy jest calkiem inaczej. Co może za chwilkę mi powiesz zeby rzuciała swoja prace skoro jestem za naturlanym leczeniem ?

Ja się przyznam, że u mnie ze zdrową dietą jest kiepsko :( Teraz chcę to zmienić bo dopiero gdy zdrowie zaczęło szwankować zdałam sobie sprawę, że śmieciowe żarcie, alkohol, cola i inne świństwa nie są najlepszym sposobem na życie :( Mam tylko nadzieję, że wcześnie się opamiętałam, młoda jestem jeszcze i boję się, że może to być coś poważnego :(

Gość to mogą być
uważaj bo zaraz Ci napiszą: żadnej nospy!!!!! Przecież wszystkie możliwe choroby wyleczysz jedynie zdrowym odżywianiem. Już niejeden człowiek tak myślał, że z raka czy innego choróbska wyjdzie dzięki diecie i w trumnie skończył! Pozdrawiam i zdrowia życzę:)

Gość Luna_31

Gość buahahahahah
Niestety w dzisiejszych czasach pacjent ma często większą wiedzę niż niejeden lekarz.Ale z pewnością mając wybór to lekarz jest dla mnie większym autorytetem niż,bez urazy, pielęgniarka.

Gość Luna_31
Myslisz ze co nie widze na codzien ludzi konczoacych sie po chemi ? jeste teraz duza czesc pacjentwo którym lekarze nie daja zadnch szans na wyleczenie, daja im kilka miesiecy zycia, onie nie poddaja sie chemi i po nie długim czasie wracaja zdrowi, lecza sie wałsnie dieta !!! To własnie sprowokowalo ze tak bardzo zaczelam sie tym interesowac.

Gość Luna_31
To ze napiisałam ze jestem pielegniarka mialo byc tylko dla podporka na to zeby dziewczyna tak bardzo sie nie załamaywała swoim stanem bo wiem ze ludzie sa w stanie bardziej uwierzyc komus z tytułem niz normalnemu kowaslkiemu. Na pierwszy rzut oka widac ze jej dolegliwosci sa spowodowane zla dieta. A dla mnie zaden lekarz ani tez pielgniarka nie jest autorytetem. Wsytarczy właczyc myslenie racjonalne którrego u ciebie niestety nie widac. Proste to jak budowa cepa ale jak widac dla niektorcyh nawet budowa cepa jest zbyt skomplikowana.

Gość rissi
również polecam aspirynę plus badania krwi. A zawód pielęgniarki to chyba nie powód do dumy.