Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia Nastolatka

Mam 14lat i chyba jestem w ciąży..

Polecane posty

Gość Asia Nastolatka
Ale jeśli chodzi o to czy bym o siebie dbała to na pewno, zawsze o siebie dbam nie pale, nie pije więc będzie ok. Wiem że moje ciało się pewnie zmieni :( trochę mi przykro ale czasu już nie da się cofnąć . Boję się porodu , boję się co będzie dalej:(

Prowwo czy nie, moja kolezanka zaszła w ciążę jak byla w Twoim wieku a bylo to 10 lat temu. Rodzice jej pomogli ale z tego co wiem to ona nie bardzo zmądrzala (dalej imprezowala i miala lekki stosunek do zycia) Masz jakies objawy?

Gość Asia Nastolatka
Dziękuję Ci za słowa wsparcia. W takich chwilach to pomaga.. Jutro zrobię test i się okaże. Dzisiaj już nie będę o tym myśleć , poczekam z tym do jutra ..

Gość Asia Nastolatka
To nie prowokacja to moje życie i mój problem:( wiesz ja w przeciwieństwie nie jestem jakąś imprezowiczką i jak na swój wiek jestem bardziej rozwinięta emocjonalnie jak też fizycznie. Widzę to też jak patrzę na moje znajome z klasy oraz ze szkoły. Jeśli chodzi o objawy to nie mam żadnych.

Magda_a_a_a_aaaaaa "To ludzie wokol stworzyli taka okropną otoczke dla dziewczyn przedwczesnie zachodzących w ciąze. To jest szczescie, nowe zycie, mysle ze mądrzy ludzie powinni Cię zrozumiec a nie oceniac pochopnie, roznie bywa w zyciu." Co sie stało, to się nie odstanie, ale bardzo Cie proszę nie pisz takich bzdur, że to ludzie sobie tak sobie stworzyli zło wokół ciąży nastolatek. 14 lat to za wczesnie na ciąże i to nie tylko ze względu na społeczno- obyczajowe normy. Względy zdrowotne (biologiczne i psychiczne) również przemawiają przeciwko nastolatkom w ciąży. Pocieszać możesz ale bez takich ciemnot.

Asia Nastolatka Jesli jesteś w ciąży to będziesz musiała jakos dać radę. Większość dziewczyn, ktore wpadły w mlodym wieku uważa, że jest dojrzalsza od rówieśników. Pewnie niektórym tylko tak się wydaje, ale ta myśl pewni pozwala im przetrwac ten trudny czas. Nie jestem w stanie wykrzesać z siebie wsparcia, bo niestety jestem przeciwniczką sexu w tak młodym wieku i argumenty, ze ktoś jest dojrzalszy od rówieśników zupełnie do mnie nie przemawiają. Jednakże nie mam nic do Ciebie i życzę Ci jak najlepiej, powodzenia 🌼

Gość 20_stka
No i ciekawe co z tym testem..

Gość 666 ave szatan
no wlasnie, co wyszlo daj znac :) i pamietaj ciaza to nie koniec swiata..

Gość kfghighsir
co za nieudolne prowo

Gość zezulec
przeczytałam i myślę że dziad pójdzie siedzieć

Gość manuanua
względy biologicznie? ciekawe jakie. dla mnie ciemnotą jest mierzenie tego tylko metryką. bo z punktu biologii wystarczy rozwinieta zgodnie z wlasnym potencjalem miednica, okres, i piersi. tylko ze wiadomo, kazdy mierzy sprawe zaraz w ujeciu obyczajowo-spolecznym i zaczyna sie sraczka. tak czy inaczej, autorko, jesli czasem jednak nie jestes wkretem (hmm..), to widac, ześ bystra wiec sie nie łam. mozesz przejsc na indywidualne, a do czasu pelnoletnosci podrzucic rodzicom/dziadkom. znam takie numery, i owszem kolorowo nie jest, ale nie robcie tragedii. proza zycia :D

Gość dlaczegotakalbonie
Mnie to nie dziwi że możesz w tym wieku być w ciąży, znam takie przypadki bardziej dziwi mnie ten Twój chłopak ma 25 lat a interesuje się małolatami w ogóle co go podnieca w takim dziecku.Co Ty możesz mu dać bo chyba nie udany seks raczej w tym wieku się nie za wiele na ten temat nie wie no chyba, że teoretycznie. Zresztą zapewne sama nie znasz swojego ciała jeszcze a co dopiero mówić o zaspokojenia potrzeb mężczyzny. Nie jestem wiele od niego starszy zaledwie o rok ale mnie zawsze pociągały kobiety a nie dziewczynki. To podpada pod pedofilie i nawet on może nie zdawać sobie z tego sprawy.

Gość niszczycielpedofilii
Jakbym wiedział skąd jesteście to bym się sprawą zajął pracuje w Policji i pedofile to najgorsze zwierzęta moim zdaniem już jestem zły jak myślę że taki po świecie chodzi wrrr. Choć nie wiem czy się sprawą nie zajmiemy. W końcu dzisiejsza technika pozwoli autora topiku znaleźć.

Gość dlaczegotakalbonie
Oby poszedł siedzieć pedofil pi....y. Wtedy jemu wetkną i przestanie się za dziewczynkami oglądać.

Gość zezulec
a jednak psy są :P zamknijcie tego pedofila

trudne sprawy :P ten koles po awuefie musi byc jakims ogrem hehe po prostu potrzebuje kontaktu fizycznego?? raczej cie nie kocha jesli to oznacz tylko sex. zgadzam sie smierdzi tu prowokacja i jakimis paragrafami elo.

Gość niunia_07
nasikaj na monitor to ci powiemy czy jestes w ciazy

Gość 20_stka
No i gdzie ta autorka z wynikiem testu.. To chyba jednak bylo prowo..

Gość Asia Nastolatka
Witam wszystkich.Robiłam dziś rano test, pisze dopiero teraz bo musiałam się trochę ogarnąć po tym wszystkim.. Robiłam 2testy i okazało się , że to jednak ciąża.. Jutro mam zamiar iść do ginekologa. Trochę się boję co będzie dalej ale mam nadzieję że dam radę. Dzisiaj powiem o tym rodzicom jak wrócą do domu boję się ich reakcji ale muszę im o tym powiedzieć. Co to mojego faceta to nie jest jakiś gówniarz na pewno mnie z tym nie zostawi bo w naszym związku jest również miłość nie tylko sex.. Mimo tego co tu piszecie nie znacie mnie ani jego więc nie możecie z góry oceniać że on jest pedofilem itd. Bo tak nie jest. Ja nie wyglądam jak mała dziewczynka a także intelektualnie jestem bardziej jestem rozwinięta w porównaniu do moich znajomych w podobnym wieku. Trochę się boję porodu itd ale pociesza mnie to że on mnie kocha i dla niego urodze to dziecko , nie mogę porzucić ani usunąć. Ciężko mi z tą myślą, na początku byłam w szoku od rana płakałam bo to szok taka wiadomość. Ale już zaczynam myśleć bardziej pozytywnie.. Bo czasu nie da się cofnąć

Gość 666 ave szatan
kurcze no to wpadlas.. i jak rodzice zareagowali?

Gość hjjk
tylko idioci ciagna prowo

Gość Zumba
Oczywiście czasu nie da się cofnąć tylko jeszcze nie wiesz o tym że zasrałaś sobie życie. Ja uważam że na wszystko w życiu przychodzi odpowiedni czas.Ty swoje życie zaczęłaś od dupy strony. Nie zdajesz sobie sprawy z odpowiedzialności za dziecko bo przecież sama nim jeszcze jesteś. Wiem co mówię. Sama urodziłam w wieku 17 lat i jak dziś patrzę wstecz to mi się samej żal- za własną głupotę:( 14 lat to absolutnie nie jest czas na odpowiedzialne macierzyństwo. Obejrzyjcie archiwalny program- Rozmowy w Toku Poświęcony właśnie 14- letnim matkom. Wierzcie mi,żałosne:(

Nie dolujcie dziewczyny..sama mam rocznego synka..fakt..jestem troche starsza ale da rade. Napisz co na to rodzice..

Gość 666 ave szatan
kurwa przestancie pierdolic ze to prowokacja ;/ malo to 14letnich matek? no blagam

Gość nie poniedzialek Ona
jesteś bardziej rozwinieta intelektualnie od rówieśników...a to ciekawe,,a skąd ty ciąża..mozesz sie tlumaczyc czym chcesz, jestes dzieckiem i masz "przyslowiowe gowno w glowie" i nic tego nie zmieni.. Co to mojego faceta to nie jest jakiś gówniarz na pewno mnie z tym nie zostawi bo w naszym związku jest również miłość nie tylko sex...MILOSC..HAHAHAHA A TO DOBRE NIE WYDAJE MI SIE ZEBY FACET 26-LETNI KOCHAŁ DZIEWCZYNKE 14 LETNIA..ciekawa jestem jak zareaguje na ciąże..myslisz ze bedziecie kochająca para..to cie rozczaruje... a rodzice napewno będa zachwyceni... a w ogole to bardzo slabe prowo

Gość nie poniedzialek Ona
DZIEWCZYNKO NIE MASZ POJĘCIA CO TO JEST SEKS!....nie wierze ze zadalasz "swojego" faceta..mysle ze ma on jakies zboczenie i poprostu lubi male dziewczynki, nie jestem psychologiem ale napewno jest to jakis ubytek w głowce

Gość gytdyt
jaki fagas cie zerznal w wieku 14 lat? obrzydlistwo te dzisiejsze gimbusy