Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izabellkkaa

Problem z mezem

Polecane posty

Gość izabellkkaa

Witajcie dziewczyny.Mam problem z mezem,otoz od pewnego czasu moj maz zaczal moczyc sie w nocy.Kilka miesiecy temu zdazylo mu sie to klka razy,pozniej przerwa znow ten sam problem pojawił sie.Mąz regularnie co kilka dni moczy sie.Podkladam mu juz podklady pod przescieradlo,bo to nie mile rano budzic sie w zimnej poscieli.Jaka moze byc tego przyczyna?Maz ubiera sie cieplo,nie pracuje w zimnie,nie pije piwa(kiedys slyszalam,ze od piwa moze pojawiac sie ten problem).Chce wyslac meza do lekarza,ale on nie chce isc twierdzi ze wstyd.Co robic?

Gość kasia438
izabellkkaa Ile mąż ma lat?

Gość izabellkkaa
33

Gość edcv
Wyślij go do urologa.

Gość problemy urologiczne
do lekarza

Gość Dididolaa
bez lekarza sie nie obędzie, ale pewnie są na to jakies leki

Gość izabellkkaa
kazda moja prosba konczy sie awantura,ze mam nie pankowac,ze napewno mu nerki przewialo i ze przejdzie.Ilekroc mu mowie ze jest to nie mozliwe,ze nie spaceruje godzinami po dworze,ubiera sie cieplo.On nawet do zwyklego ogolnego lekarza nie chce pojsc.Marwie sie ze moze byc cos nie tak.

Gość Mama Nasturcja
wstyd to żaden bo pewnie co drugi/trzeci mężczyzna u urologa ma taki problem.

Gość gość 11
Do urologa, nie ma na co czekać, a jak już pójdzie to się sam przekona ile tam młodych ludzi chodzi. Ja to wiem , bo sama chodzę i nikt się tam nie wstydzi ani ludzi ani lekarza. Lepiej teraz niż będzie za póżno.

Gość gość 11
Możesz sama zanieść jego badanie moczu do laboratorium, bez skierowania to tylko parę złotych kosztuje.

Gość izabellkkaa
sprubuje jutro z nim pogadac,wczoraj mu pogrozilam ze jak nie pojdzie to celowo przy nim zapytam se mojego ojca czy nie mial takiego problemu jak moj maz.Oczywiscie jak mu to powiedzialam obrazil sie totalnie,nawet dzisiaj tulipana nie dostalam ;(

Gość Marteczka kgojgaoijfdajfa
przekopiowałam z portalu medycznego Przyczyną moczenia nocnego mogą być zarówno zaburzenia odpływu moczu/nieprawidłowości w układzie moczowym, stany zapalne, jak i zaburzenia psychiczne. Najważniejsze jest określenie przyczyny problemu, a możliwe jest to tylko poprzez badanie urologiczne i ewentualnie badania dodatkowe (USG czy badania urodynamiczne). Po wykluczeniu przyczyn organicznych można przyjąć rozpoznanie zaburzeń psychicznych. Zmiany organiczne mogą być leczone farmakologicznie lub zabiegowo, a przyczyny psychiczne poprzez psychoterapię lub farmakologicznie. Bez stwierdzenia przyczyny nie możliwe jest zastosowanie leczenia.