Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bxxfdbfdvb

Czy u małych dzieci zęby się boruje?

Polecane posty

Gość bxxfdbfdvb
Aż szok że u tak małego dziecka taka infekcja mogła się wdać :( No moja córa co dziwne zęby myć uwielbia, myje bardzo ładnie, daje sobie wszędzie bardzo dokładnie wyszorować, a jednak coś tam jej się porobiło :( Myślę, że to w dużej mierze od soczków bo uwielbia kubusie i od dawna pije i niestety babcie i dziadki pod nosem są więc "rozpieszczają" kiedy tylko mogą słodyczami :( No i ja mam słabe zęby tak jakoś samo z siebie, mąż w sumie też i może ma to po nas w dużym stopniu

Gość ania mosiak
Jeśli jest taka potrzeba to niestety tak - ale to głównie efekt zaniedbań. Dziecko nie miało mytych zębów, nie dbaliście o jego dietę. Nic później dziwnego w tym, że ma problemy z zębami, ale to tylko wasza wina.

Gość gość
Nie tyle mozna ale i trzeba, Niestety wina soków, słodyczy itd. Mój synek lat 6 miał ostatnio borowane zęby. Na szczescie Pan Doktor z new-dentu w lublinie wykazał się sporą cierplowścią.

Gość gość
ja z moja 2,5 letnia corka bylam miesiac temu u dentysty miala malowane dwie gorne jedynki bo prochnica sie wdala, nastepne malowanie w styczniu, pilnujemy zeby nie jala duzo slodyczy pije glownie wode, od czasu do czasu soczek, zabki myjemy pasta elmex dla dzieci i widze poprawe, wczesniej mylismy pastami dla dzieci o owocowym smaku nijak maja sie do elmexa :)