Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zarazkonczestudia...

jak to jest pracowac po 12 godzin na dobę?

Polecane posty

nigdy nie pracowalam,ale wiem,ze tak sie dzis pracuje w tych korpo.Nawet wiecej niz 12 godzin...Da sie do tego przyzwyczaic?Ma sie jakas energie zyciowa czy sie jest robotem? Nie pracowalam nigdy bo mialam problemy ze zdrowiem i mialam tyle tylko sily,zeby skonczyc studia prawnicze...

do doopy ja pracowałam na produkcji od 6 do 18 lub od 18 do 6 :o z życia nie masz nic

Ja bylam robotem, ale moj facet mial po takiej pracy jeszcze calkiem sporo wigoru... zalezy co robisz, ile dojezdzasz, czy codziennie itp

a teraz nie pracujesz?da sie miec normalna prace w tym kraju?

Gość vfjfpoevi
no normalnie , wchodzisz do roboty o 8mej, wychodzisz o 20tej życie ... jedynie pensja cieszy , ale i tak nie masz czasu jej wydac :P

no ale da sie byc szczesliwym w tym w ogole?

Gość vfjfpoevi
da się, zanim wpadlam do korpo , miałam normalną, ale połowe mniejszą pensje

Gość vfjfpoevi
tak, ale musisz kochać to co robisz ja nie traktuje mojej pracy jak pracy , to jest zajęcie którę lubię po prostu, jasne ze są gorsze dni, bo przełożeni, koordynatorzy itd ale potem widzisz, ze Twoje dzielo nabiera formy fizycznej i jest to juz jakaś nagroda szczerze, w tygodniu średnio jesli chodzi o wyjścia, odbijam w weekendy ale mam tez tak, ze raz na jakiś czas wszystko wraca do normy i mamy mnijeesze obciązenie, do domku o 16tej - ale niestety to w stosunku 3:1 raczej

a co robisz,ze to kochasz?no ja niestety nie kocham prawa...:(

Gość izabella2514
Ale pensja za to 7.000 na rękę. Przynajmniej u mnie...

Gość izabella2514
To po co iść na studia prawnicze, jeśli Cię to nie kręci???

Gość dziś na pomarańczowo
zależy gdzie się pracuje, bo można pracować po 12 godzin w jakimś biurze, a można w sklepie czy na produkcji. praca biurowa męczy jak cholera psychicznie, bolą oczy od ciągłego ślęczenia nad papierami i od kompa, tyłek od pada od siedzenia, ciężko nogi rozprostować, bolą plecy. praca fizyczna - psychicznie to różnie, jeśli sklep, to klienci nieźle potrafią dać się we znaki, nogi bolą tak, że do domu masz chęć się czołgać, pracujesz na zmiany, więc totalny rozpierdol życia i zegara biologicznego, raz śpisz w dzień, raz w nocy, obiad na kolację, śniadanie na obiad itd. pewnie jeszcze cała masa rzeczy się znajdzie. ale takie czasy, czyściutka i niewymagająca robota po 8 godzin na dobę przez 5 dni w tygodniu to już tylko w budżetówce, a tam jak wiadomo nie ma jak się dostać bez szerokich pleców

Gość lubie swoja prace
zalezy co bedziesz robila...ja wlasnie siedze w pracy na nocnej zmianie od 20 do 8 .tak jest o wiele lepiej niz codziennie rano wstawac:-) po jakims czasie nawet po nockach nie chce sie spac...ja normalnie po pracy na imprezy jezdzilam a i z facetem szalalam bez sladu zmeczenia

Gość idz do apteki i
ja nie rpacuje w korporacji ale rpacuje po 12 godzin...woel to niz system 8-godzinny.

Gość idz do apteki i
tzn ja chodze albo co drugi dzien na 12 godzin albo dniowka -12 godzin, nocka 12 godzin i 2 dni wolne

Gość jiujiujui
to mit, ze w korporacjach pracuje sie po 12 godzin na dobe.

Gość izabella2514
Ja pracuję w korporacji i rzeczywiści- 12 godzin na dobę.

Gość Tusk to mój idol
tylko lenie pracują mniej niz 12 godzin dziennie, trzeba napędzać polską gospodarkę a nie leżeć przed tv 🖐️

heh sam sobie pracuj 12 godzin;)

Gość ja czasami bralam w pracy
zmiany po 12h, praca na kasie w sklepie...ale troche ciezko te 12h wysiedziec i tylko 15min przerwy:o zreszta nigdy tego tam nie przestrzegali...

Gość pani gruszka
ja pracuję w restauracji po 14 godzin zmiana 2/2,na początku ciężko było ale teraz jest ok.