Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja86159

Artroskopia w kolanie a toaleta

Polecane posty

witam, niedługo będę miała przeprowadzaną artroskopię kolana z powodu uszkodzenia łąkotki oraz częściowego zerwania więzadła. Jeżeli będę miała wybór, zdecyduję się raczej na znieczulenie w kręgosłup. Mam więc pytanie jak sprawa wygląda z toaletą? Czy konieczny jest cewnik? Czy może po kilku godzinach będę mogła się udać do łazienki? Gdyby był konieczny cewnik, to czy po zastosowaniu innego znieczulenia mogłabym normalnie pójść w ten sam dzień do łazienki?

Gość Olka z kitką
ważne, żebys nie wstawała... jak sie spionizujesz za szybko po znieczuleniu w kręgosłup bedziesz miec potworne bóle głowy

Mój mąż miał usuwaną część łękotki. Miał płytką narkozę, po zabiegu chyba około 2-3 godzin polezał na sali, po czym wróciliśmy do domu - nie miał zalecenia, by leżeć, miał tylko nieco oszczędzać nogę. Mial to robione w klinice jednego dnia.

Gość bo miał inne znieczulenie
Leżeć trzeba po znieczuleniu podoponowym (tzw w kręgosłup) a nie po narkozie czy ze względu na kolano.

Czytałam, że narkoza jest niebezpieczna i są po niej często efekty uboczne. Więc będę skazana na leżenie przez cały dzień :/