Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pawel161

Jakie książki polecicie komuś takiemu jak ja?>

Polecane posty

Gość pawel161

No więc tak, przeczytałem w życiu kilkanaście książek, ale dość niedawno, bo wcześniej nienawidziłem czytać i w ogóle mnie do czytania nie ciągnęło. Potem chciałem zmądrzeć, dojrzeć i zaczałem czytać z myślą, że pomoże... słabo jest. Chciałbym całkowicie polubić czytanie i być molem książkowym, da się to zmienić? Polećcie jakieś :) ale nie takie które Wam się spodobały, tylko tak obiektywnie jakie mi się powinny spodobać. Poczytałbym może o przemocy szkolnej albo samotności nastolatka. Może być też przyjaźń między chłopakiem i dziewczyną, wędrówki do przeszłości (np. ktoś bierze komputer i przenosi się o kilkaset lat wstecz, ciekawi mnie reakcja ludzi). Znacznie mniej, ale też może być - o narkotykach i szpitalach psychiatrycznych. Słyszałem, że Paulo Coelho wbrew pozorom jest dobrym pisarzem, zastanawiam się nad Alchemik, jak myślicie przypadnie mi do gustu ?? :) czytałem Weronika postanawia umrzeć i może być.

Gość proponuję Pilipiuka
serię Oko Jelenia, tam właśnie kotoś się przenosi daleko w średniowiecze i zmuszony jest wykorzystywać swoją XX-wieczną wiedzę aby przetrwać. Powinna zainteresować i wciągnąć

Gość pawel161
odświeżam

Gość Strugaccy
Andrej i Borys Strugaccy - Trudno być bogiem

Gość Martuśka 83
"My z poprawczaka" Nowakowski Orfeusz Jestem pewna że przypadnie Ci do gustu. Mogę nawet odsprzedać Ci swój egzemplarz, jak nowy bez śladów użytkowania