Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam pracy.......

Wyprowadzka do innego miasta za pracą

Polecane posty

Gość szukam pracy.......

Zastanawiam się nad szukaniem pracy w innym mieście, to znaczy najpierw dojeżdżać na rozmowe z mojej miejscowości. A jeśli mnie zatrudnią, to dopiero się przeprowadzić. Tylko nie wiem czy mam szanse, może pracodawca będzie wolał zatrudnić miejscowe osoby. Po drugie to gdybym dostała pracę, to nie wiem jak to wszystko wygląda. Bo muszą mi chyba dać kilka dni na przeprowadzenie się? Nie wiem czy znajdę jakiś pokój w tak krótkim czasie, a nie będe niestety mieć się gdzie zatrzymać? Czy to ma sens? Czy ktoś tak może próbował i udało się? W tej branży w której będe szukać jest zapotrzebowanie, tylko że nie mam doświadczenia, a wiadomo że osoby z doświadczeniem lepiej się traktuje. Czy już przed pracą się podpisuje umowę czy dopiero jak się zacznie?

Gość rekrutuję na okrągło...
dam ci małą radę w kwestii rekrutacji, w pierwszej kolejności odrzucane są cv, gdzie jest inne miejsce zamieszkania niż miejsce pracy, ze względu właśnie na małą dostępność kandydata, może to głupie ale tak jest bo otrzymujemy nawet 200 cv na 1 stanowisko więc jest z kogo wybierać, tak więc radzę oszukiwać, wpisywać w cv jakiś adres wymyslony z tego miasta, nikt tego nie sprawdza a nie zostaniesz odrzucona, musisz jednak liczyć się z tym, że dostaniesz zaproszenie na spotkanie nawet na 2 dni przed i musisz przyjechać...mieszkanie można znaleźć bardzo szybko, jakie miasto?

umowę podpisuje się w dniu rozpoczęcia pracy lub wcześniej z określoną w umowie datą rozpoczęcia, niestety praktyką jest podpisanie umowy po np. tygodniu pracy, co jest niezgodne z przepisami

najpierw powysyłaj ogłoszenia i zobacz jaki odzew, niestety jest duża konkurencja możesz też, jeśli masz kasę, przeprowadzić się, znaleźć byle jaką pracę np. w mc'd...i wtedy będą na miejscu szukać tej właściwej pracy, naprawdę da się

Bo muszą mi chyba dać kilka dni na przeprowadzenie się? niestety nic nikt nie musi, sama musisz sobie zorganizować wszystko, najlepiej nie wtajemniczać pracodawcy w swoje problemy bo tylko się zniechęci, rozumiesz? nie wiem, w jakiej branży chcesz pracować ale raczej nikt normalnie nie każe przyjść kandydatowi do pracy na drugi dzień, zawsze pytają cię od kiedy możesz zacząć prace a ty powinną odpowiedzieć, że np. w ciągu tygodnia, dwóch od ustalenia warunków wspópracy, to daje ci czas na przeprowadzkę, o którym pracodawca nie musi wiedzieć

Gość tyukjk
w jakim miescie rekrutujesz i jaka branza?

top secret:) żartuję, warszawa, obsługa klienta, logistyka, inne

Gość tyukjk
to twoja firma?

to nie ma znaczenia, zapraszam na pracuj.pl, infopraca, pozdrawiam:)

Gość szukam pracy.......
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Jest to branża, w której nie ma aż tylu chętnych, co najwyżej z 20 góra 30 osób na miejsce. To jeśli tak jest, że pytają od kiedy mogę zacząć pracę, to nie jest źle.

Gość masełko z czosnkiem
Jest to branża, w której nie ma aż tylu chętnych, co najwyżej z 20 góra 30 osób na miejsce. a skąd to wiesz? i jaka branża?

Gość szukam pracy.......
analna gejsza

Gość szukam pracy.......
generalnie to nie wiem dokładnie, ale na tej podstawie wnioskuje jak na niektórych portalach można zobaczyć liczbę zgłoszonych kandydatur. Jest to pewna branża techniczna.

Gość szukam pracy.......
bo technicznie jestem bez zarzutu