Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trybika

następna ciąża po CC

Polecane posty

Gość trybika

Dziewczyny, czy któraś z was zaszła szybko w ciążę po CC? mi lekarz kazał poczekać rok, ale troszke sie pospieszyliśmy - wyszlo 10 miesięcy. Na pierwszej wizycie lekarz nic nie powiedział, ale wtedy jeszcze nie było nic wiadomo do końca czy to ciąża. Następna wizyta w przyszłym tyg. teraz czuję drobne ukłucia w miejscu gdzie mam blizny po cesarce - czy jest zagrożenie, że coś się stanie z macicą? :(

Gość mlk
a tego to ci nikt nie zagwarantuje. choć wiele kobiet zachodzi szybko po cc i nic się nie dzieje. ale w takiej sytuacji to kolejna cesarka jest pewna.

Ja miałam trzy CC i niebawem czwarte. Tyle, ze ja miałam przerwy co najmniej 3letnie i za wiele nie pomogę. Jesli Cię to uspokoi, to mam znajome, co również zaskoczyły przed upływem roku i bez problemu im ciąża przebiegła. A są niektóre po dwóch CC, więc..... lekarz na pewno wszystko sprawdzi i nie ma się co martwić na zapas. Jesli chcesz mniej czuc bliznę, to noś wyzszą bieliznę by nie jezdziła gumkami po szwie. Ciągnięcia blizny mogą się zdarzyć, przynamniej ja tak miałam, ale zmiana pozycji i przechodziło z czasem... Powodzenia i nie stresuj się, bedzie dobrze :)

Gość trybika
dzieki dziewczyny :) szwu nawet nie czuję, bardziej to takie szczypanie "w środku", tam gdzie mnie najbardziej bolało na samym początku - czyli pewnie te wewnętrzne blizny. Najbardziej ucieszyłam się z informacji, że następna też będzie cesarka, bo mimo, że byłam za naturalnym porodem, to jednak szybki przebieg cc, brak strachu o dziecko no i w miarę brak bólu teraz mnie raczej skłania do cc...

u mnie tak samo równo po 10 miesiącach zaszłam w kolejną ciążę. byłam w poniedziałek u lekarza na 1 wizycie (jestem w 7 tc) powiedział że troche szybko ale nie powinien byc to problem. Pytałam czy w takim razie będzie kolejna cc, odpowiedział że jak nie będzie duże dziecko to będziemy rodzić sn..... jestem w szoku

Gość pamiętajcie że teraz macie
prawo by same zdecydować o kolejnym porodzie i to czy będziecie rodzić CC czy SN zależy od Was oczywiście pod warunkiem, że nie będzie wskazania do CC, a Wy np. uprzecie się, że chcecie SN macie prawo wyboru po pierwszym cięciu cesarskim

Gość uga bugaaaaaaaaaaaaaaa
no bo lekarz ma rację, jeśli ciąża przebiega prawidłowo, nawet po cc można rodzić sn.Jeśli nic nie jest zagrożone, dziecko nie jest duże i dobrze ułożone-można jak najbardziej rodzić sn.

pamiętajcie że teraz macie to prawo obowiązuje w każdym szpitalu? Byłam pewna że będzie napewno cesarka, lekarz mnie zadziwił troszeczkę. Rodzić normalnie teraz sie oje że popękam gdzie nie trzeba...

tak, każda ciężarna po CC ma prawo wyboru i nie dajcie sobie wmówić, że jest inaczej

i spokojnie, nikt nie będzie ryzykował jeśli u Ciebie będą wskazania do CC, to będziesz mieć tę cesarkę nawet gdybyś uparła się na poród SN;)

super, dzięki Ci bardzo. Powiem następnym razem lekarzowi że jestem świadoma swoich praw

Z jednej strony chciałabym normalnie urodzić ale nie liczę na małe dziecko. Córka miała 4200 więc bałabym się bardzo

Gość Cbxgfvh
Mnie zalecano jako bezpieczny dla regeneracji macicy okres 3 lat. Urodzilam po 1,5 roku, ale mam zakaz zajścia w następną ciążę i rozstęp mięśni prostych brzucha.

Gość Cbxgfvh
Nie, po ciąży w małym odstepie czasowym od poprzedniej. I klopoty z macicą.