Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tabletkowa...

Tabletki antykoncepcyjne a odchudzanie

Polecane posty

Gość tabletkowa...

Chcę schudnąć 5kg ale mimo że jem mniej od miesiąca nic nie schudłam. Czy może być to spowodowane braniem leków antykoncepcyjnych?

I tak, i nie. Cwiczysz cokolwiek? Sprawdzalas na jakimś kalkulatorze ile potrzebujesz kalorii na dzień? Obliczalas ile zjadalas przed dieta, a ile teraz? I co to znaczy "jem mniej" ? Jeżeli jesz mniej wartościowo, a głód tlumisz warzywami i zjadasz np 200-300 kcal mniej niż zwykle to zamiast chudnac twój organizm tylko zwolni metabolizm :P Nie dość, że nie schudniesz, to jeszcze po powrocie do normalnej diety szybciej utyjesz. Ruszaj się!

Gość tabletkowa...
ale właśnie ruszam się, ok 45 minut dziennie ćwiczę a jedząc mniej to mam na myśli że np nie jem słodyczy po obiedzie, rano na sniadanie owsiankę

Gość tabletkowa...
co do tych ćwiczeń to 30 minut jeżdżę na rowerze stacjonarnym i 15minut jakiś rowerek w górze rozciąganie itd.

No to dokładaj codziennie 5 minut ćwiczeń dłużej, odejmuj co 2-3 dni kolejne 100kcal z dziennego bilansu aż waga ruszy. No i nie wystarczy nie jeść słodyczy po obiedzie :D bilans MUSI być ujemny. Musisz spalac więcej kalorii niż zjadasz. Ogranicz pieczywo, makarony, kasze, słodkie owoce, ziemniaki, sosy, przekąski itp. A najlepiej to przez kilka dni zliczaj kalorie jakie zjadasz. Może tylko wydaje ci sie że jesz mniej? A inna sprawa, że tabsy mogą wpływać na przybieranie na wadze. Sama musisz dojść do tego ile możesz zjesc, bo każdy organizm jest inny. No i kup miarke krawiecka i zacznij się mierzyć raz na tydzień. Jeżeli centymetry zaczną uciekać, to wszystko ok ;)