Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co w tym związku?

Bojka w szkole=zawieszenie w prawach ucznia.Mam pytanie

Polecane posty

Gość co w tym związku?

Napisze w skrocie.Ostatnio moja corka zostala zaczepiona w szkole na przerwie,szla przez hol i jakas dziewczyna o rok starsza siedziala na pod sciana, krzyknela do mojej,,"jakie lumpiarskie ma łachy ta wiesniara" i perfidnie córce noge podstawila tak ze cor upadla i sobie zeba wybila uderzając twarza o kant lawki.Bylo duzo krwi,ale corka sie podniosla ,tamta dziewczyna siedziala nadal na podlodze juz raczej przestraszona widząc krew,i duzo osob zaczelo na nią najezdżać co ona zrobila,i moja gdy wstala uderzyla dwa razy z piesci w noc i tuz pod okiem.Efekt taki ze krew z nosa poleciala (lecz nie zlamany)i mocna opuchlizna pod okiem. Bylo mnostwo siwadkow i zeznania byly jasne,ie bylo niescislosci.Oczywiscie zostalam wezwana do szkoly,tamtej dzieczyny rodzice tez. Efekt taki jest ze dziewczyny przez 2 tyg mają sie nie pokazywac w szkole a gdy minie ten okres i przyjdą do szkoly to dodatkowo jeszce dwa tyg beda zawieszne w prawach ucznia.Noi ja wlasnie zastanawiam sie co to oznacza zawieszenie w prawach ucznia jesli juz corka bedzie chodzic do szkoly?czyli co? ona jako uczen nie bedzie miala zadnych praw? nauczyciel bedzie mogl do niej podchodzic i oceniac jak mu sie podoba nie stosując sie do regulaminu ? sam nie wiem jak te dwa tyg bezprawia ucznia bedzie wygladac. Druga kwestia to jest wybity zab, i rodzice tamtej dziewczyny nie chca pokryc kosztow stomatologoicznych jakie sie wiąże w wstawieniem zęba.Czy mamy prawo domagac sie aby oni pokryli koszta?

Gość tak,masz prawo domagać
się pokrycia kosztów stomatologicznych.jednak nie uda ci się tego wyegzekwować nie mając wyroku sądu.Mam pytanie czy szkoła wezwała policję?

To znaczy że nie może uczestniczyć w imprezach szkolnych, wycieczkach, konkursach przedmiotowych, jeśli np byłby losowany codziennie numer ucznia który nie jest odpytywany to też jej to nie dotyczy itp. Przynajmniej w mojej szkole cztery lata temu zawieszenie w prawach ucznia to oznaczało.

Gość nie zachowuj
z prawami ucznia to nie wiem ale jesli chodzi o zab musicie załozyc sprawe cywilna o odszkodowanie straty finansowe i moralne [ czyli osmieszenie córki przed innymi] na to sa paragrafy szkoda ze jej oddała bo było by łatwiej udupic ich w sadzie na pokazna sumke

Gość co w tym związku?
Nie szkola nie chciala wezwac policji, mimo tego ze ja z mezem domagalam sie tego, ale dyrekcja jak powiedziala ze dla dobra obydwoch stron lepiej abysmy bez interwencji policji roztrzygneli spor,bo ponoć zadna ze stron nie jest bez winy ,noi w gabinecie ped szkolnego wraz z dyrektorką odyla sie rozmowa

Gość policji nie było ale
sa swiadkowie swoja droga szkoła cwana nie chcieli nieprzyjemnoscu i rozgłosu tylko dlatego nie wezwali ile córka ma lat ?

Gość pewnie obie strony są winne
jeśli szkoła tak mówi, po co wybielasz swoją córkę?

Gość co w tym związku?
DO "pewnie obie strony są winne " A GDZIE JA WYBIELAM CORKĘ??napisalm jak bylo, to co dziewczyny powiedzialy i świadkowie potwierdzili. Wszystko to co opisalam jest potwierdzone i zgodnie z prawdą

Gość PudzanowskiMariuszzz
PO prostu przez te 2 tyg. będzie uczęszczać na zajęcia z MMA. Tam pokaze na co ją stać...

Gość co w tym związku
ja p*****le i 10tyś poszło sie j***ć k***a mać