Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ibibzaza

ciagle mnie kopie prad, co jest?

Polecane posty

Gość ibibzaza

od pol roku czegokolwiek dotkne, to kopie mnie prad.. tzn nie wszystko co dotkne ale b. czesto.. np jak dotkne kaloryfera, laptopa czy lodowki.. kurde to boli. jak myslicie od czego to jest?

Gość ibibzaza
daruj sobie..:P ktos sie wypowie? mial ktos tak?

Gość wydratrrdurd
naelektryzowałaś sie nazbyt mnie kopie woda w kranie

Gość kiloffffffffff
mam podobnie,tez sie zastanawiam o co chodzi

Gość ibibzaza
ale ze jak, od pol roku chodze naelektryzowana ?

ktos kiedys zalozyl podobny topik po prostu nosisz welniane ubrania zmien ubrania i nie szuraj nogami po ziemi czesto w ten sposob wytwarza sie pole ktore jest naelektryzowane mnie kopie samochod jak owteiram drzwi zebyt wsiasx

Gość ibibzaza
faktycznie, odkad sie chlodno zrobilo nosze bawelne :D dzieki wielkie!:)

Gość no właśnie co by rzec
też tak mam, suche powietrze w mieszkaniu

Gość gość
Zmień majtki na bawełniane

Gość Ale to już było
Mam podobnie, wczoraj dotknęła się do mnie córka i pojawiły się iskry. Przeszedł prąd,faktycznie nie było to przyjemne,Jesteśmy naelektryzowane i tak się dzieje.Nie zawsze tak jest,ale bardzo często.

Gość gość
A ja myślę że masz kapcie z gumy i dywany lub chodniki z czyms sztucznym zmieszane .Zmien kapcie

Gość gość
Też tak miałem, okazało się że jestem nawiedzony. dwa egzorcyzmy i już jest dobrze

Gość gość
A ja nie zmienilam kapci dywanu i do 2 tygodni kopie mnie kaloryfer za kazdym razem kiedy go dotknę w calym domu mam ich 9 a kopie caly czas tylko jeden... a rok temu calą zimę kopal mnie samochod ale tez tylko jeden na inne nie reagowalam :)

Gość gość
wyrwij ten jeden kaloryfer. 8 na całe mieszkanie powinno wystarczyć

Gość gość
Ludzie piszą bzdury nie mają takiego problemu ja czego się nie dotknę to mnie kopie prąd pozdrawiam

Gość gość nie nawiedzona
może dla innych to bzdury, i głupie komentarze, u mnie też to się często zdarza, po dotknięciu baterii w łazience, ściany , pralki i i innych przedmiotów,chodzę boso po domu ewentualnie w chłodne dni skarpetki frotte, ,nie noszę ubrań typowo elast , i nie mam dywanów a parkiet,nie śpię z komórką(tel, ani ładowarka blisko),owszem suszę włosy ,ale nie mam naelektryzowanych ,a i wyprane ciuszki, nie przyczepiają się i nie iskrzą

Gość Moja 1sza gra Dwarf Heroes
Mam tak od paru dobrych lat. Wydaje mi się że chodzi o ubiór oraz suche powietrze. Jak dobrze pamiętam jest to wyrównanie ładunków. Mamy nadmiar jednych z nich i oddajemy je. W lato bardzo rzadko się zdarza że kopnie (para?), kiedy pada deszcz też jest dobrze. Natomiast kiedy jest chłodno i "sucho" kopie mnie prąd bardzo często, np. samochód prawie zawsze gdy z niego wychodzę (zamykam go nogą), nie ma znaczenia czy pierwszy czy ostatni wyjdę, chodzi pewnie o to, że często noszę bawełniane dresy. Inne przedmioty, np. elektryczne również. Pamiętajcie że dotykając sprzętów elektronicznych (płyt głównych itd) najpierw powinniście się rozładować dotykając np. grzejnik. Po paru latach można się przyzwyczaić ;-P Można spróbować jakichś maści nawilżających? Może pomoże?

Gość Damianator
Dnia 15.02.2012 o 18:13, Gość no właśnie co by rzec napisał:

też tak mam, suche powietrze w mieszkaniu

Ja mam grzyba w mieszkaniu i też mnie kopie...