Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaliope39

jak robicie bigos ? jakie przyprawy ?

Polecane posty

Gość kaliope39

jak robicie bigos ? jakie przyprawy ?

Gość 6666688888333333
Jest taka mieszanka przypraw do bigosu. Jak nie mam daje lisc laurowy,pieprz,sol,duzo wina pietruszki startej marchwi przecieru,ale ja robie prawie wege bigos plus sliwki i grzyby

Gość doloressa
ziele ang, liśc laurowy, sol, pieprz, niektórzy daja tez suszone sliwki (daja fajny posmak),grzyby, pieczarki, wczesniej dawałam tez maggi, ziarenka smaku ale ostatnio uzywam tylko naturalnych przypraw

Gość aieliccca
ziele angielskie, lisc laurowy, grzyby suszone, pieprz, sol - nic wiecej nie trzeba dodawac by bigos byl wysmienity. No i duzo miesa. Bez miesa to nie bigos.

Gość pogodna brunetka
majeranek słońce majeranek szczypta tymianu i estragonu liść bobkowy i ziele angielskie -tyle sól pieprz odrobina magi sukcesem dobrego bigosu jest różnorodność mięs :)

Gość Nic strasznego
Gotuję kapustę kwaśną odcedzam, gotuję słodką odlewam wodę ale do osobnego naczynia można dolać w razie potrzeby. łączę obie kapusty dodając mięso i cebulę wszystko podsmażone ,liść laurowy, ziele, pieprz i sól i wymoczone suszone grzyby po 5 godzinach suszone śliwki i na wolnym ogniu 2 dni . Wychodzi ciemny pyszny bigos.