Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonimowa...

Test ciazowy a problemy z hormonami

Polecane posty

Gość anonimowa...

Witam. 5 miesiecy temu powinnam dostac okres i nie dostalam Miesiec przed tym jak powinnam dostac okres moj chlopak piescil moje narzody Nie mam zadnych objawow ciazy Dzis robilam test i nic sie na nim nie pojawilo Czy problemy z hormonami lub jakas choroba moze wplynac na wynik testu??

Gość anonimowa...
pomozcie!!!!

Jeśli tylko Cię pieścił, a nie doszło do stosunku to ciąża jest raczej wykluczona. Poza tym jeśli to było 5 miesięcy temu to byłoby już coś widać. Test w ogóle nie wyszedł, tzn. nie pojawiła się na nim nawet ta kreska kontrolna? Najlepiej będzie jak pójdziesz do lekarza. 5 miesięcy bez okresu to strasznie długo, już dawno powinno Cię to zaniepokoić, bo to nie jest normalne. Ile masz lat, jeśli mogę zapytać?

Gość anonimowa...
Tak nie bylo zadnej kreskeski 17 lat :(

Jak nie było żadnej kreski to test po prostu nie wyszedł, czasem się tak zdaża, na opakowaniach zaznaczają, że występuje taka możliwość. Na winik testu nie mają wpływu leki, które zażywasz, z wyjątkiem tych, które zawierają ludzką gonadotropinę kosmówkową, np. Pregnyl, ale Ty na pewno takich nie zażywasz, bo wątpię, żebyś chciała już mieć dziecko. Myślę zresztą, że robienie testu po 5 miesiącach nie ma żadnego sensu. Gdybyś była w ciąży miałabyś dziś już spory brzuszek. Jak długo już miesiączkujesz? Bo nieraz się zdarzają takie anomalie u dziewczyn, które zaczęły nie tak dawno miesiączkować i cykle się jeszcze nie wyregulowały. Tak czy siak, radzę pędem do lekarza, bo miesiączka nie zatrzymuje się na tak długo bez powodu.

Gość anonimowa...
Od okolo 5 lat miesiączkuje. Czy to może byc jakaś choroba??

Ciężko powiedzieć, okres może zatrzymać się z różnych powodów: stres, leki, poziom hormonów, antykoncepcja, niedowaga, nadwaga, niektóre choroby. Wiem, że wtórny zanik krwawienia nazywa się fachowo amenorrhoea. Może wpisz sobie tą nazwę w google. A najlepiej to naprawdę idź do lekarza, bo inaczej się nie dowiesz, dlaczego u Ciebie doszło do zaniku miesiączki. Na pewno zleci Ci jakieś badania i przede wszystkim pomoże "wrócić" Twojej miesiączce na swoje miejsce, bo jak nie wrócą Ci miesiączki to też możesz mieć przez to problemy zdrowotne, bo złuszczona śluzówka macicy musi zostać wydalona, nie może zostać w środku.

Co do tego testu jeszcze, tak na przyszłość już mówię, bo w ciąży na pewno nie jesteś: nie wyszedł w ogóle, bo albo go źle wykonałaś, albo był uszkodzony, albo po prostu przeterminowany. Mam nadzieję, że choć trochę Ci pomogłam, z resztą musisz uporać się sama (najlepiej z pomocą lekarza) Pozdrawiam! :)

Gość anonimowa...
Iwonka250807 dziekuje za te informacje ;) W srode ide do lekarza... To jest jedyny wolny najszybszy termin :( zobaczymy co lekarz powie :)

Gość anonimowa...
Iwonka250807 niestety narazie nie moge isz do lekarza:) dostalam dzis okres :):):)