Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość photo not ready

Jak przeżyć zdjęcia - wyglądam jak maszkaron

Polecane posty

Gość photo not ready

No właśnie..chcę mieć pamiątkę, ale..jestem bardzo niefotogeniczna. na żywo ok, jak Cię mogę, ale na zdjęciach zawsze wyglądam jak debil. Jak to możliwe? A jak będę się spinać do każdego zdjęcia, to już w ogóle pewnie wyjdzie Meksyk

Gość zzzzZZZZzzzz.......
ja tez fatalnie na zdjeciach wychodze:oZAWSZE!! nie wiem od czego to zależne na zywo wyglądam ponoć ładnie:( a zdjecia to porazka:o

Gość od fotografa dużo zależy
przede wszystkim trzeba znaleźć dobrego fotografa.

Gość fotografka :-)
Nie ma osób niefotogenicznych, są tylko źle sfotografowane. Serio.

Gość PHOTO NOT READY
dobrze, przyjmijmy zatem, że do tej pory nie spotkałam fotografa, który pozytywnie przeszedłby wyzwanie zrobienia mi zdjęcia..tylko...skąd mam wiedzieć, że fotograf jest dobry? jak to poznać?

Gość ja tez myslałam
ze nic się nie da zrobić dopóki nie zobaczyłam zdjęć, które zrobił mi brat super, nie były to ślubne zdjęcia, a brat młody chłopak, fotografował amatorsko od jakichś dwóch lat tak więc, ajk ktos wyzej pisał, dobry fotograf i będzie super

Gość fotografka:-)
jak znaleść na prawdę dobrego fotografa? Szukać we właściwym miejscu np. na stronach AGWPJA albo ISPWP- to miedzynarodowe stowarzyszenia, które zrzeszają najlepszych fotografów na świecie. Są też tam Polacy. Popatrz sobie którzy mają jakieś wyróżnienia w konkursach i wejdź na ich strony. O ile to stowarzyszenia móże zapisać się prawie każdy na średnim poziomie, to już zdobyć wyróżniania w konkursach mogą ci najlepsi :-)

Gość photo not ready
Dzięki, poszukam. Ale jestem z małej miejscowości, nie wiem czy tutejsi fotografowie są członkami jakiejkolwiek organizacji. Ale już mam wskazówkę, dzięki!

Gość fioletowe irysy
Może znajdź fotografa, który oferuje sesję próbną / narzeczeńską? Ja miałam taką sesję w cenie, dostaliśmy 10 obrobionych zdjęć i dopiero wtedy zdecydowaliśmy się podpisać umowę. Nie dość, że mamy świetną pamiątkę, to jeszcze miałam 100%-owe zaufanie do naszego fotografa. A taka mini sesja próbna była w cenie usługi.

Gość fioletowe irysy
Dodam jeszcze, że nie jestem atrakcyjną dziewczyną, mam masę kompleksów i zawsze unikam obiektywów. A na tych zdjęciach... no podobam się sama sobie, pięknie wyszłam! Mam cudną pamiątkę! Fotograf widział mnie przez obiektyw taką, jaką sama chciałabym się widzieć.

Gość gregoriana
widziałam mnóstwo zdjęć ślubnych i naprawdę ciężko znaleźć takie, na których panna młoda wygląda brzydko. Nawet jeżeli kobieta jest niezbyt urodziwa czy niefotogeniczna, na ślubie wygląda pięknie. Makijaż, fryzura, suknia to wszystko działa na plus. Wyluzuj trochę i nie spinaj się tak przed fotografem. Dobry fotograf to również dobry psycholog, potrafi dotrzeć do klienta i tak go zająć, by nie czuł się skrępowany obiektywem. Wierzę że Ty również na takiego trafisz. A co do niedoskonałości urody, to umiejętnie stosowany Photoshop, odpowiednie ujęcia, światło, odpowiedni sprzęt i oczywiście mądry człowiek który nad tym czuwa, potrafią stworzyć piękne zdjęcia

Gość rantantan
Fakt - ne spotkałam się jeszcze żeby Panna Młoda wyglądała w dniu ślubu brzydko - choć ja na jednym naszym zdjęciu mam nos jak klamka od zachrystii ;)) padły tu święte słowa - OGROMNIE DUŻO ZALEŻY od fotografa. A jak nawet na jakimś zdjęciu cos będzienie tak - można podretuszować lub...schować pod wersalke ;) kilka porad jak wybrać fotografa znajdziesz tutaj: http://swiatwesela.pl/organizacja-wesela/fotograf-slubny

Gość nie wybieraj na forum.
Dobry fotograf, tak się składa nigdy nie będzie szukał roboty na forum, bo on najczęściej ma roboty dość. Czasem pracuje w jakiejś gazecie, do tego dorabia sobie robiąc zdjęcia np. do folderów, a od czasu do czasu, niestety najczęściej za duże pieniądze, pojawia się na weselach. Dobrzy fotografowie są znani w branży, choć bezpośrednio nikt ci takiego nie poleci, to można się czasem dowiedzieć, np. od zespołów weselnych, czy od właścicielek sal. Zespół nie poleci ci fotografa kiepskiego, bo ty w rewanżu nikomu nie polecisz takiego zespołu. Oprócz tego pogadaj z wszystkimi gośćmi, którzy będą mieć aparaty. Czasem trafi się im jedno, czasem kilka dobrych ujęć, warto je włączyć czasem do weselnego albumu. W końcu zdjęć z wesela w albumie powinno być niewiele, wielkie albumy po prostu są nudne i nikomu ich oglądać się nie chce.

Gość co za bzdury!!!!!
bzdury. Zespół ma polecać fotografa? A co niby zespół ma do fotografowania? Zespół najcześciej co najwyżej poprosi fotografa o darmowe fotki do strony internetowej. Chyba, że chodzi o towarzystwo wzajemnej adoracji? :-) Poza tym fotografia ślubna rządzi się swoimi prawami. Niestety najlepsi reporterzy z gazet polegają na ślubach. To inna specyfika. zupełnie inna bajka.