Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allpaly11

Czy mogłem zapłodnić ? - Szybka odpowiedz na 3 pytania

Polecane posty

Gość allpaly11

Witam, 14 lutego odbyłem swój pierwszy stosunek ze swoją dziewczyną. Za bardzo sie nie zastanawialiśmy czy ma dni płodne czy też nie. Używałem prezerwatywy. Najpierw miałem zwód, w majtkach, pocierała mojego penisa, i mógł się wydzielić preejakulat, badz ejakulat(lecz do wytrysku nie doszło) i gdy sie rozebraliśmy otworzyłem prezerwatywę, i dotknąłem członka odwrotną stroną prezerwatywy, lecz od razu zmieniłem(zrozumcie stres). Gdy się chcieliśmy kochac ciężko było najpierw trafic, lecz jakos sie udało,(pocierałem o pochwe być może prezerwatywą z preejakulatem na wierzchu) i zaczęliśmy nasz pierwszy stosunek. Gdy już czułem że dochodze wyciągnąłem penisa, i po prostu wytrysku dostałem na zewntrz. Dziewczynie ostatnia miesiączka (krwawienie) zaczęło sie 29 stycznia. Prawdopodobnie ma nieregularne miesiączki. Po stosunku zauważyłem u niej w pochwie biały, płyn, widać go było z odległości 1,5 m była to nawet duża kropla wydobywajaca sie z pochwy... lecz prezerwatywa była cała. Sprawdzałem nalewając do niej wody... A teraz moje pytania: 1. Czy jest możliwość zajścia w ciąże przez ten płyn, choć mieliśmy problemy z zaczęciem i dość długo pocierałem o pochwe ażeby trafić? 2. Czy ten biały płyn to oznaka dni płodnych czy niepłodnych..? 3. Czy mam być spokojny? czy lepiej udać sie do ginekologa żeby przpisał tabletki PO..?

Gość wojtekbezportek
Mam rozumiec ze prezerwatywa nie pekla , stosunek byl pelny , to byl jej pierwszy raz i byla mega podniecona?

Gość allpaly11
tak, był to jej pierwszy raz, prezerwatywa nie pękła..:)

Czy wy naprawdę wierzycie, że zajście w ciąże jest takie proste? Tak duzo białego śluzu może być oznaką infekcji a tak naprawde nie wiemy jaki śluz miała Twoja dziewczyna, najpierw niech ona jak i ty pozna swoje ciało chodzi do szkoły na lekcje biologii badz jeszcze przyrody. Taka cipka z Ciebie a nie facet jesli chcesz truć swoją zapewne jeszcze nieletnią dziewczynę hormonami bo panikujesz jak jakaś szestnastka której dzien po stosunku juz brzuch rośnie i serce dziecka bije.

Gość allpaly11
czy jest szansa, czy też nie ?

Gość allpaly11
Tu Cie koleżanko zaskocze gdyż mam 19 lat a ona 18 ..:)

Gość allpaly11
no i , poza tym,ten śluz był gęsty białawy, troszke się ciągnął :)

Gość wojtekbezportek
Jezeli byla bardzo podniecona tzn .nie wyczules suchosci , to ten plyn byl jej wydzielina , a wiec nie ma sie co martwic.Mam nadzieje ze po wysunoles penisa razem z prezerwatywa- najlepiej wtedy podtrzymac reka.No nie martw sie i nie stresuj dziewczyny , ani siebie

Gość ojojoj nie martw sie
nie ma szans,sluz byl plodny ,nie skonczyles w srodku i to jest wazne

Gość allpaly11
oczywiscie że wysunąłem razem z prezerwatywą :) .. tęz tak myśle że nia ma co sie stresować :) po prostu ona wie że nic sie nie stało a mnie troche to męczyło :D, bo kto wie jakie mam mocarze :D ^^

No to posiadasz wiek nieadekwatny do swojego rozumowania i obaw, taki śluz jest teoretycznie śluzem płodnym, ale Twoja dziewczyna była podniecona a śluz w wyniku podniecenia łatwo pomylić z płodnym, po dwóch godzinach się neutralizuje. Twoja dziewczyna przy nieregularnych cyklach nie bedzie w stanie nigdy obiczyc dokładnie dni płodnych. Gwarantuję Ci, że zajście w ciąże nie jest takie proste i zabierzcie sie za ogarniecie tematu bo sam wiek tu nic nie zmieni.

Gość allpaly11
ale ten początek, gdy odwróciłem źle prezerwatywe i przystawiłem do członka , a potem poprawnie przewinąłem... :( to mnie najbardziej meczy , jeśli śluz był plodny , to mogło dojść do czegoś takiego , lecz zanim doszło co do czego to sie troche nameczyliśmy;P

Dla przyjemności obojga niech Twoja dziewczyna idzie do ginekologa, nie mówie tu o pójscie po zabezpieczenie ale o obserwowanie swojego organizmu, kazda kobieta rozpoczynająca współżycie takiego lekarza powinna odwiedzić (chyba ze juz była).

Gość allpaly11
a na prezerwatywie mogł być preejakulat bądz ejakulat..

Dla pocieszenia powiem ze ja stosuję metodę stosunek przerywany od dwoch lat razem z narzeczonym jesteśmy zdrowi sypiamy prawie codziennie czesto zdarzało nam sie w dni płodne i jakoś w ciąży nie jestem. mam regularne cykle w dni teoretycznie niepłodne idziemy na całość. Ten śluz wcale nie musiał być płodny! I tak sie zapewne nie dowiecie bo dziewczyna pewnie nie obserwowała od jakiegos czasu dokładnie swojego ciała.

Gość allpaly11
EnnDee , ale powiedz mi czy mogłem zapłodnić ją tą nawieszchnią prezerwatywy którą przez przypadek dotknąłem źle ? A ten śluz to na pewno jej wydzielina bo prezerwatywa była cała i sie dobrze trzymała :)

Gdyby ten wasz preejakulat był tak zdolny do zapłodnienia to miałabym gromadkę dzieci. Co prawda my liczymy się z ciążą i moj facet jest w tej kwestii doswiadczony , ma tez refleks, wam nie proponuje tej formy "zabezpieczenia" bo do nich ono nie nalezy, ale uspokajam...

Gość koksuj
kurwa będziesz miał pecha jak zajdzie nie takie akcje były co byś zrobił jakby ci pękła

Gość allpaly11
oki dzieki :) bede spał spokojniej:)

pierwsza opcja powiedzmy mogła miec dni nie płodne i sluz płodny nie był. druga wyszedłeś w gumce przed. trzecia powiem ci graniczyłoby z cudem gdyby to mogło zapłodnić kobiete, plemniki to nie superbohaterowie (obejrzyj film o drodze plemników do jajeczka). Ilość ludzi zachodząca w ciąże przy niepełnym stosunku to rzadkość i trzeba byłoby stanąć na głowie zeby to uczynić. co do kwestii plemników w preejakulacie to podobno wątpliwa kwestia nawet dla niektórych lekarzy chociaz sama nie wiem.

Gość allpaly11
też tak rozważałem , wiem że to nie są superbohaterowie , ale czy majac miesiaczke 29 stycznia mogła mieć wtedy dni płodne ? bo poprzednia miała w grudniu 25badz 26 :)

Przy nieregularnych cyklach nikt nie bedzie w stanie tego okreslić... Musiała by mieć cykle przez dłuzszy czas regularne co do dnia i obserwować swoje ciało, śluz, temperature. Owulacja kobiety występuje na ogól 12-19 dnia cyklu (cykl liczy sie od pierwszego dnia krwawienia do ostatniego dnia cyklu czyli dzien przed kolejną miesiączką) zazwyczaj jest to na dwa tygodnie przed kolejna miesiączką (ile cykl by nie trwał) bo tyle trwa zgrubienie endometrium czyli wyściółki macicy która zostanie złuszczona ponieważ nie doszło do zagnieżdzenia zarodka +/- 2 dni PRZY REGULARNYCH CYKLACH. Dni płodne zaczynają na około 5 dni przed owulacją. Plemniki są w stanie przeżyć w tym środowisku, dlatego kochając sie w same dni płodne nie dochodzi do zapłodnienia ale plemniki czekają na owulację tym samym jajeczko bo w śluzie płodnym sa do tego zdolne. Nie kazda kobieta jednak posiada śluz super jakości i wtedy plemniki żyja w tym sluzie krocej.

Gość allpaly11
Dziekuje, ide spac :) po głębsyzch zastanowieniach , po prostu nie było się czym martwic :P ale jak zwykle zrobiłem sobie z igły widły :D;p mój pech

Gość 739218378192
Ja oboje dzieci mam z takiego stosunku bez wytrysku, czyli z tego preejakulatu czy jak to sie nazywa..:(

Gość 739218378192
Endee- nie gadaj, nie przyszło ci do głowy ze jestes bezpłodna? Ja - jak pisze- kilka razy miałam stosunek przerywany i zaszłam po tym w ciaże, teoretycznie było to w dzień niepłodny... Po tym wszystkim miałam takiego stresa, bo byłam bez pracy, a z jednej pensji ciezko sie utrzymac z dwójką dzieci że nie uprawiałam seksu chyba z ponad rok jak juz urodziłam dziecko. Raz sie skusiłam znów na te głupote, nawet to nie był seks, jednokrotne wprowadzenie członka do pochwy bez wyrysku przy mizianiu sie, efektem była ... kolejna ciaza. Nie bedę nawet opisywac jak sie wściekłam

Gość 739218378192
Niedawno opublikowane wyniki badań klinicznych (2011) przeprowadzonych na małych grupach mężczyzn wskazują, że preejakulat może zawierać znaczne ilości żywych i ruchliwych plemników. Wcześniejsze badania nie stwierdzały obecności plemników w preejakulacie lub stwierdzały bardzo małe ich ilości, do tego o upośledzonej ruchliwości, a także plemniki martwe.

Gość enncea
mam podobne odczucia co osoba powyżej, że możesz mieć problemy z płodnością. znam 3 osoby, ktore z powodzeniem stosowaly stosunek przerywany i u wszystkich 3 okazalo sie, ze sa problemy z plodnoscia. u jednaj okazalo sie, ze to plemniki partnera byly malo ruchliwe, druga miala cos ze sluzem, trzecia juz nie pamietam. generalnie u kazdej po wyleczeniu problemu zaraz pojawilo sie dziecko (zeby bylo smieszniej wszystkie odkryly problem w momencie, kiedy po dluzszym czasie staran dziecko sie nie pojawialo) teraz kolejna kolezanka stara sie o dziecko. odtsawila tabletki, 3mce jechali na przerywanym bo nie chcieli ciazy od razu po odstawieniu. tez sie cieszyli, ze sie udalo przez ten cza nie zajsc a teraz juz kolejny rok sie lecza bo nie ma dziecka. dlatego mi sie wydaje, ze albo masz naprawde wielkie szczescie (zacznij grac w lotka :P) albo jak powyzej.

Gość hilddaa
preejakulat preejakulatem, stosunek przerywany stosunkiem przerywanym ale jak dotknąłeś, nie tą stroną gumki i nawet jesli były tam plemniki to plemniki na tej drugiej stronie żyły może chwilę. Plemniki dobrej jakości w powietrzu giną po 1, 2 minutach a co dopiero takie z preejakulatu. Co do plemników w preejakulatach to ponoc tylko 15 % mężczyzn ma w nim plemniki zdolne do zapłodnienia. Jeśli chodzi o tabletkę PO to żaden zdrowy na umyśle lekarz nie przepisze tabletki w takiej sytuacji w jakimkolwiek dniu cyklu by nie była. Ta tabletka powinna być naprawdę ostatecznością i nie powinno sie jej nadużywać, a najlepiej jej w ogóle nie brać. Dziewczyny co brały to wiedzą coś na ten temat.

Gość zawsze ale to zawsze jest
ryzyko zajścia w ciaze podczas stosunku, nie zawodzi tylko jedna metoda - brak seksu

Gość hilddaa
no dobrze, zawsze jest ryzyko. Ale jakby tak do tego podchodzić i sie przejmować każdą w tym przypadku błahostką to człowiek by zwariował od myślenia i nerwicy sie nabawił.