Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę zostać pielęgniarką

czy są tutaj jakieś dziewczyny co studiują pielęgniarstwo?

Polecane posty

Gość znamy się tylko z widzenia
nie pisz jak nie masz pojęcia! Już ktoś pisał ze kraków jest drogi i to jest prawda. Studiuje tu to wiem. Nie wprowadzaj w blad:o tanio i dobrze zjeść? Ha ha ha :D

Gość znamy się tylko z widzenia
dziewczyna pisała ze z kasa krucho a ty jej kraków proponujesz. lITOŚCI! Tu jest naprawdę drogo.

Ja jestem pielegniarka po studiach z Wawy. Ja zaczynalam 3 lata temu - pracy bylo mnóstwo, ale za 1800-2000. Obecnie trzeba sie cieszyc ze sie w ogole ma prace. Chociaz do wiekszych publicznych szpitali wciaz przyjmuja. Wawa jest o tyle dobra,ze duzo prywatnych placowek i mozna wziac dodatkowa prace. Ja pracuje na 2ch etatach,prawie mnie nie ma w domu,ale mam ok.4 tys na reke. (publiczny szpital + prywatna przych.). kolezanka ktora pracuje w prywatnym szpitalu + prywatnej przychodni ma ok 5 tys na reke, 24 lata,wlasne mieszkanie i dwa auta. mozna zarobic,ale natyrasz sie jak wół. dlatego ja wyjezdzam do belgii. uczcie sie jezyka na studiach. to wazne.

Gość koalka19
a jak jest z zajęciami z chemii i fizyki? jest ich bardzo dużo? również chciałabym pójść na pielęgniarstwo na AWF niestety będzie to mój drugi kierunek i najpewniej już płatny, a boję się że sobie nie poradzę :( nigdy nie byłam orłem z tych przedmiotów

Gość gość
oj, juz tak nie przesadzajmy, ze studenc****elegniarstwa mają tak zle. ja studiuję na wyższej szkole mazowieckiej i wcale nie czuje sie gorzej traktowana. ucze się, dobrze zdaje egzaminy i jakoś to idzie. i łączę studia z pracą w weekendy.

Gość kajetka23
Wszystko zależy od studenta i chęci. Ja właśnie kończę Akademię Polonijną w Częstochowie na pielęgniarstwie. Miałam fajne praktyki, teraz mam zagwarantowaną pracę. czego chcieć więcej? Studia wiele mnie nauczyły i dość dobrze przygotowały do pracy. Ja nie widzę żadnych minusów, a same plusy. www.ap.edu.pl

Gość gość
Wyższa Szkoła Mazowiecka to chyba jedna z nielicznych w Wawie z ofertą pielęgniarstwa.:)

Gość Gonia300
Bardzo polecam kierunek! Po ostatnich podwyżkach zarobki już są bardzo konkurencyjne względem innych zawodów. W dużych miastach pracodawcy wręcz się biją o nas. Mam koleżanki w Warszawie i Wrocławiu i żadna nie zarabia poniżej 4000 netto z etatu. Jak chcą sobie dorobić to i spokojnie 5 - 6 tysięcy wyciągają. To już nie te czasy gdy pielęgniarki klepały biedę :)

Gość Odpowiadająca
1. czy są to naprawdę cięzkie studia? Studia nie są łatwe, ale jak się uczysz regularnie, to je skończysz. 2. Czy osoba, która zdała maturę z biologii rozszerzonej na około 60% ma szansę się dostać? Tak. Czy da radę pogodzić naukę z pracą? Dasz radę, pracy dodatkowej, nawet takiej weekendowej jest ogrom. Dasz radę. No i co trzeba na start? Trzeba pewnie zakupić fartuszek, podręczniki..? Fartuszek będziesz musiała zakupić przed praktykami. Ksiązki możesz pościągać, poskanować, pokserować. Ja do tej pory w sumie nie kupiłam żadnej. Ja w warszawie jestem na 4 roku w wyższej szkole mazowieckiej i pracuje od samego początku.

Gość gość
ja z kolei studiuję w Warszawie na Mazowieckiej Uczelni Medycznej i też wcale nie jest łatwo, ale jeśli się uczysz i chodzisz na zajęcia jest do ogarnięcia. Warszawa słynie ze swoich dużych cen, ale jak poszukasz odpowiednio i nie masz za dużych wymagań, to znajdziesz tańsze mieszkanie, a i nie musisz jeść codziennie na mieście. Ja sama gotuję, zakupy robię w hipermarkecie i daję radę finansowo. Ja na pewno nie zmieniłabym wyboru, mało tego, o ile mi wiadomo, MUM otwiera II stopień pielęgniarstwa i planuję złożyc papiery.

Gość Studia Częstochowa
Studiuje od 2 lat na Akademii Polonijnej w Częstochowie http://ap.edu.pl i uwierz mi nie mam z niczym problemu. Fakt nie są to łatwe studia, ale wychodzę z założenia, że dla chcącego wszystko możliwe. Z pewnością będzie łatwiej jeśli się przyłożysz, a nie będziesz chodzić z podejściem "jakoś to będzie". Praca jest, nie najgorsza, jeśli chce się pracować to wystarczy. Ja studiuje i pracuje. Nigdy nie miałam problemu z pogodzeniem jednego z drugim.

Gość gość
hej, koleżanko z Mazowieckiej Uczelni Medycznej: czy jest magisterka z pielęgniarstwa na tej uczelni?