Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dianaa25

WYPADAJĄ MI WŁOSY POMOCY !!!

Polecane posty

Gość Dianaa25

Wypadaja mi włsoy w sumie zaczeło sie już rok temu , dokładnie nawet pod koniec lutego 2011... byłam wtedy u dermatologa i miałam badania krwi ale podobno niby wszystko oki... aż do grudnia ;/ miałam spokój gdyż w okresie wakacyjnym polepszyło sie. Od grudnia znowu zaczeły wypadać... moji rodzice na to że e tam polepszy się ale JA JUŻ ZOSTAŁAM prawie bez włosów!!!!!!!! ;((((( wypadła mi połowa... prawie pół roku musze czekac teraz na wizyte do endokrynologa bo mam jakieś wachania hormonalne ale jak może wypasć tyle włosów ??!! Mam 16 lat kurcze nie wyobrażam sobie czegoś takiego bo moje włosy były zawsze najładniejsze we mnie... a tak to straciłam coś cennego... czuje się okropnie popadłam przez to w depresje ;( a rodzice nic , udają ze nie widza... Czy ktoś przechodził przez podobne piekło ?? Prosze o porady..

Gość Olej słonecznikowy
Zmień diete dziewczyno ! Odstaw cukier, nabiał i białą mąkę. Jedz więcej owoców i warzyw, zacznij pić soki z warzyw i owoców. Kup sobie glinkę zieloną i wcieraj codziennie w głowę. http://www.uroda.kobiety.net.pl/66,0,Sekret-urody-8211-glinka-Ghassoul,894.html i zrób sobie ten test. http://www.zaczekac-na-dusze.pl/kuracje-pasozyty-grzybice/grzybice-czy-mam-grzybice-candida.html

Gość Olej słonecznikowy
wklejam link bo się nie otwiera ten wyzej http://tnij.org/pgox poczytaj koniecznie o własciwosciach glinki nie tylko tutaj ale w google sobie wyszukaj, znajdziesz na pewno wypowiedzi osob z podobnym problemem do twojego, ktore pomogły sobie w ten sposb, glinka.

Gość Dianaa25
dzięki ;) ale jak to nabiał ?

Gość jeżeli brałaś
diane 25 to masz powód wypadania. Przeanalizuj od kiedy zaczęło się wypadanie i z czym możesz je powiązać. Najczęstszą przyczyną wypadania włosów są: problemy z tarczycą (musisz zrobić usg i zbadać hormony: tsh, ft3, ft4). Możesz mieć niedoczynność lub nadczynność. Możesz cierpieć na łojotkowe zapalenia skóry-włosy wypadają od nadmiaru łoju, możesz mieć grzybka. Niech dermatolog obejrzy Ci skórę. Trichogram odradzam-to tylko pic na wodę i niepotrzebne wyrywanie włosów. Możesz mieć policystyczne jajniki-konieczne badanie usg. To są niepęknięte jajeczka, potem z nich wydostają się androgeny-które powodują łysienie. Androgeny mogą też być pochodzenia nadnerczowego-dlatego też usg wskazane i zbadanie hormonów nadnerczy. Osobiście obstawiam u Ciebie łysienie androgenowe lub spowodowane za małą ilością estrogenów lub niewłaściwą progesteronu. Przy leczeniu androgenowego-jeżeli jest pochodzenia jajnikowego stosuje się pigułki antykoncepcyjne. Najlepsze są jeanine, ponieważ zawierają w sobie progesteron antyandrogenny. Zbadać też należy LH z krwi. Jeżeli po przebytej owulacji jest nadal podwyższone to znaczy że masz problem z łysieniem androgenowym. Jeżeli masz problem z przetłuszczającymi się włosami i obawiasz się że może masz jakiś grzybek polecam szmapon Clobex- stosować np. 2 razy w miesiącu (na receptę) i świetna jest maseczka DERMAGLIN z glinki kambryjskiej do skóry głowy. Kosztuje kilka zł, dostępna w saszetkach w drogeriach i sklepach z kosmetyami.

Gość Dziana nie sugeruj się
wypowiedzią oleju słonecznikowego. To jakaś wariatka która przesiaduje 24 h na dobę na kafeterii i na wszystkie problemy- zdrowotne, uczuciowe itp. poleca ssanie oleju.

Gość Dianaa25
grzybka raczej nie mam bo byłam u derma i nic nie mówił na ten temat... przepisał tylko płyn do skóry głowy aiplicort który stosowałm wczesniej i tak sobie pomoga... licze na tego endokrynologa oby mi tylko do tej wizyty nie powypadały wszystkie ;p

Gość Dianaa25
szkoda mi ich od 2 lat próbowałam je zapuścic po ścięciu a teraz to już wogóle nie rosną... a przynajmniej wolno ;( :( czyli cała praca na marne.

Gość Olej słonecznikowy
Dziana nie sugeruj się- dziewczynko uspokuj się :) Olej świetnie sciaga toksyny z organizmu, więc pozbywamy się tego co nas zatruwa i z czego powstają choróbska. Po za tym nie radzę wszystkim ssania oleju, więc nie przesadzaj. Jak byś nie zauważyła to nie odpsuję we wszystkich założonych tematach a tylko odpsuje osobom w znanej sobie dziedzinie, więc jak czegoś nie wiem to na pewno nie piszę bzdur żeby tylko coś napisać tak jak teraz robisz to ty. Trzeba się leczyć w naturalny sposob a nie biegać po lekarzach i faszerwać się tabletkami. Forum jest od tego żeby dzielić się z ludźmi swoimi doświadczeniami i wymieniać się zdaniem na dany temat, wolność słowa, może mi tego zabronisz. Każdy chyba ma swój rozum i tak zorbi co będzie chiał. Autorko nabiał, to ogólna nazwa dla produktów spożywczych, których wspólną cechą jest mleczne pochodzenie.

Gość Olej słonecznikowy
Lekarze w ogóle nie przykladaja sie do leczenia ludzi w odpowiedni sposób i czesto nawet nie badaja pod katem grzybicy, olewaja temat najnormlaniej w swiecie.

Gość Alegria80
Lekarzy o tym nie uczą na studiach, więc informacji możesz nie uzyskać.. Uczy się lekarzy wykorzystywać dostępne leki w leczeniu objawowym. Nie leczy się pacjenta, tylko doprowadza do stanu, gdzie musi przyjmować leki. Koncerny farmaceutyczne mają tutaj wiele wspólnego z tą szopką. W każdym gabinecie znajdziesz reklamy różnych leków, lekarze są wysyłani na szkolenia. Jak chcesz się z czegoś wyleczyć, to lepiej zacznij się kształcić i zdobywać wiedzę samemu. _________________

Gość Olej słonecznikowy
Niestety terapie naturalne są wciąż mało popularne, a takie problemy jak candida są po prostu lekceważone. Leczenie konwencjonalne osłabia w bardzo dużym stopniu organizm, wyniszcza go i nie pomaga w walce z chorobą. To zależy od schorzenia. Jednak sprawdza się, że większość naszych dolegliwości spowodowana jest sposobem odżywiania, stylem życia. Zatruwamy się każdego dnia, a efekty mogą być dopiero po latach.

Mojej mamie też tak swego czasu wypadały włosy. W jej wypadku to wszystko przez nerwy było no i lekarz kazał jej kupić jakieś ampułki ziołowe (chyba) do wmasowywania w skórę głowy. Niestety, ale nie pamiętam, jak się nazywały. Wiem tylko tyle, że były dobre.

Gość Do oleju
Gdyby ssanie oleju było takie rewelacyjne i działało na większość lub wszystkie choroby, to ludzie nie chorowaliby tak często jak choruja. To nie takie proste. Nie twierdzę, że ssanie oleju nie jest pomocne. Ale udzielanie jednej i tej samej rady w każdym problemie nie jest dla mnie wiarygodne. Ty po prostu uparłaś się (pewnie to jakaś twoja obsesja) i na wszystkie dolegliwości polecasz olej. Myślę, że jeżeli tak wierzysz w jego działanie, lepiej jest napisać jeden topic o "zbawiennym" jego działaniu, a NIE wpisywać się gdzie popadnie i jak mantrę powtarzać to samo. Przeczytaj swoje wpisy-radzisz ludzim w skrajnie różnych dolegliwościach. Zaraz nie będzie postu, abyś nie ujawniła się. Zdominujesz pewnie zaraz forum erotyczne i uczuciowe :-/ To mi pachnie jakimś naciągactwem. Skoro jesteś tak przekonana co do swoich racji, to ciekawe dlaczego piszesz pod kilkoma różnymi nickami. Po co jeszcze ta Alergia80 i nie tylko...:-o

Gość magic22
pewnie masz zaburzenia hormonalne.idz do gina

Gość Pinda-Lafirynda
Tak nasilone wypadanie musi mieć przyczynę. Może być to-rzeczywiście -od tarczycy...U mnie wyniki badań krwi też były dobre, tarczyca w porządku,a włosy wypadały niemiłosiernie...Dopiero badanie krwi ANA wykazało obecność przeciwciał przeciwjądrowych,co zwiastuje chorobę autoimmunologiczną...I skierowano mnie do immunologa. Szukaj przyczyny i daj się zbyć...:)

mocny odwar z liści orzecha włoskiego, płukać i starannie masować skórę głowy , oraz herbata z orzecha ale lżejszym stężeniu

Gość Olej słonecznikowy
Do oleju-chyba nie czytałaś ani jednego mojego postu, bo przecież ssanie oleju poleciłam może 2 razy, ktoś po prostu wyolbrzymił problem zarzucając mi że polecam tylko ssanie oleju, po za tym ktoś złośliwie podszywa się pode mnie na tym forum. Przecież tutaj nawet nie wspomniałam o ssaniu oleju, więc nie wariujcie ludzie bo nie wszystkie posty są moje.

Gość Olej słonecznikowy
Najczęściej zalecam zmianę diety bo tutaj jest pies pochowany. Po za tym nie jestem na tym forum jedną osobą która upiera się przy zmianie diety więc już nie wymyślajcie ludzie że siedzi jedna osoba i pisze pod wieloma nickami bo to chore.

Dlaczego ludziom tak ciężko zakumać ze zmiana diety= się zdrowie ? Ja już dawno stwierdziłem ze nie ma sensu komuś pisać jak się leczyć, bo ludzie i tak będą uparcie bronić swojego talerza z kupą śmieci. Pzdr

Gość asiulka1234
Owszem dieta jest bardzo ważna, aczkolwiek moim zdaniem warto brać coś stricte na włosy. Bo np. w „zdrowym jedzeniu nie znajdziesz np. skrzypu Ja ze swoimi wypadającymi i łamliwymi włosami poradziłam sobie dzięki Belissie. Jestem bardzo zadowolona z tego produktu, muszę przyznać, ze na tle innych tego typu specyfików ma najlepszy skład.