Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość francisisiz

czy mozna zazyczyc sobie cesarki?

Polecane posty

Gość francisisiz

jw nie chce rodzic sn.

Gość EFEKT KOBYŁY
można, trzeba zapłacić, w państwowym bardziej nieformalnie a w prywatnym to wiadomo, płacisz i masz

Gość francisisiz
ile? tak okolo

Gość zwariowałaś???????????????????
a wiesz że cc zwiększa 9 cio krotnie ryzyko smierci matki albo dziecka. Jest masa komplikacji, to przede wszystkim operacja. A sn to natura. Zastanów sie jeszcze!!!

Gość francisisiz
a potem miec jakies problemy z seksem, z rozepchana pochwa? albo przezyc jakas traume po porodzie sn? nie dzieki..

Gość zwariowałaś???????????????????
co Ty mówisz co? jakie problemy z seksem? milion kobiet rodzi sn i nie ma żadnych problemów. Z reguły nacinają krocze a potem Ci je pięknie zszyją, że śladu nie będzie... Ale pewnie jesteś młoda i głupiutka i ważna jest dla Ciebie wygoda i atrakcyjność.... Ech!

jestem tego samego zdania co autorka:) popieram Cie bo sama tez bede chciala tak rodzic

Ja też zapłacę za cesarkę, bo sn to na samą myśl mnie mdli...Z tego co się orientuję u mnie w prywatnej klinice 3500 zł.

sn natura? przy podawaniu oksy, nacinaniu krocza, czasami wypychaniu dziecka przez lekarza albo polozna.. no jasne sama natura! ja sama sie zdecyduje tylko i wylacznie na cc na szczescie mieszkam znowu w uk i tutaj mozna miec na zyczenie nie boje sie o swoje cialo bo to mozna naprawic ale dziecko? skad wiem ze wszystko bedzie ok? ile razy sie slyszy o niedotlenieniu, za pozniej decyzji o cc i dziecko ma problemy do konca zycia nie, dziekuje.

Gość francisisiz
do zwariowalas- niestety nie jestem typowa matka polka, o siebie tez chce zadbac :)

Gość francisisiz
ciesze sie, ze nie tylko ja tak mysle :)

Gość ej, laleczki mam
pytanie... A kurwa rodziłłyście już czy nasuchałyście się krwawych opowieści o porodzie? Tępe debilki

a po co sie meczyc??? zreszta to sprawa indywidualna i nikt nie powinien oceniac kobiety tylko dlatego ze chce cc:) poza tym temat dotyczy tego czy mozna sobie zazyczyc cc ale niektore to nawet czytac nie umieja skoro pisza jakies duperele o naturalnym porodzie. autorka nie oczekuje tego ze ja odwiedziecie od tego pomyslu tylko ze jej konkretnie na pyt odpowiecie:)

Gość szpak7494+9416
To kobieta decyduje jak chce rodzić! Chcę cesarkę,a tu od razu nagonka... Ach ci Polacy... Napiszcie jeszcze, że dziecka nie kocha, bo nie chce rodzić naturalnie...

no wlasnie to jest to pytasz o jedno a dostajesz wyklad o drugim kazdy jest tutaj dorosly i sam za siebie odpoiwiada dlaczego nie moze wybrac sposobu porodu? nawet jesli chce za to zaplacic kilka tysiecy? tylko nie zaraz nawiedzone mamuski z kafe nas zjada, napisza same plusy o porodach naturalnych a co nas to inetersuje?

Gość jagadaga555
francisisiz a moze masz problemy ze wzrokiem? wtedy okulista może dac skierowanie na cesarke. ja tak mialam. cesarka fajna sprawa nigdy bym nie zamienila na sn. dodam,ze sn rodzilam pierwsze dziecko wiec wiem o czym mowie. pozdrawiam

Gość szpak7494+9416
Jakikolwiek poród to nic miłego, ale raczej też jestem skłonna zapłacić za cesarkę niż się męczyć...

Gość marność nad marnościamiii
ale co wy w ogóle wiecie dzieci... Myślicie że powiecie a w szpitalu zaraz wam ją zrobią. co? naiwne jesteście jak mało kto. Poza tym, zwłaszcza teraz kiedy nagłośniona jest sprawa długów w szpitalach już widzę jak lekarze biorą łapówę za cesarkę bo wy tak chcecie. hahahahahahahah chyba że w prywatnej klinice. Nie ośmieszajcie się !!!! Poza tym, po ch*j decydowałaś się na dziecko skoro boisz się rodzić?

pomyślcie sobie jak się cierpi po cesarce i ile czasu dochodzi się do siebie po takiej operacji,bo cesarka to nic innego jak operacja.Mam nadzieję że teraz jak będę rodzić to SN

to ze jedna z druga rodzily sn i niby to takie latwe bylo etc nie znaczy ze macie dziewczyne od tego odwlekac!!! skoro o w Polsce cc jest legalne a w wiekszosci przypadkow nawet wskazane to nie gadajcie dziewczynie ze zwariowala (jak to jedna wyzej napisala) :)

Gość mamuśkaMałejZuzi
15 miesiecy temu miałam cesarkę, po niej 2 tyg. spędziłam w szpitalu, ból po niej jest nie do opisania, mialam ciagle ketonal dożylnio podawany. do dziś mnie ciągną szwy. i jak będziecie chciały ćwiczyć po cc to na pewno pojawią się brzydkie zrosty na bliźnie. blizna niby mała ale okropnie wygląda i czuć pod palcami. mimo to wszystko kolejne dziecko będę rodzić tylko przez cesarkę, bo mam traumatyczne przeżycia po pierwszym wywoływanym porodzie trwającym ponad 10 godz, gdzie dziecku tętno zanikało, na szczęście jakiś lekarz podjął decyzję o cc i to było moje wybawienie.

Człowieku dzieckiem to może ty jesteś i świadczy o tym nawet sposób w jakim piszesz do drugiej osoby. Nikt tu nie pisał o państwowym szpitalu, bo tam sobie nie zażyczysz, ale wchodzę do pierwszej lepszejprywatnej kliniki czy szpitala, dostaję cennik i mam do wyboru do koloru.

Gość francisisiz
mam -0,25 ale to chyba nie jest jakis duza wada wzroku? marnosc- nie wszystkie ciaze sa planowane, no ale moze uwazasz ze mam usunac,bo to wpadka? gratuluje myslenia.. wiem, ze cc ma minusy, owszem, ale prosze was, chyba moge zadecydowac za siebie? to moje zycie..

nie dziwie sie... naciecie krocza, potem laska lub nielaska, albo dobrze zszyja, albo zle i bedziesz luzna. moze cie tez rozerwac, bole nieziemskie. pelno ludzi ci sie gapi w krocze, dupsko w kazdy otwor, dotykaja cie, wkladaja rece, grzebia, rozbieraja. wokol slychac wycie innych rodzacych, bo nie krzyk a wycie i rzucanie sie. no i sie zesrasz, bo czytalam wywiad z polozna, ktoras stwierdzila ze niemal kazda kobieta wtedy popuszcza. uf, dobrze ze nie chce miec bachorow.