Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oluniasc52

Molestowanie przez dziadka. ;(

Polecane posty

cześc mam teraz 16 lat. gdy byłam jeszcze małą dziewczynką (ok 6 lat) wszystko sie zaczęło. Mój dziadek do którego w tamtych czasach chodziłam codziennie po przedszkolu a później równiez i szkole zaczął mnie dotykac. Wkładał mi ręke do spodni, majtek.... (wprawdzie do stosunku nie doszło ale i tak pamietam... )Gdy miałam ok 8 lat zaczęłam pomału rozumiec co sie dzieje i próbowałam sie wyrwac, ale nie potrafiłam. Dziadek, chyba żeby mnie przekonac to dawał mi jakies pieniądze. ostatni raz jaki pamiętam był w wieku 11 lat. Przez pewnien okres o tym zapomniałam ,poprostu zyłam tak jakby nic sie nie stało. W wieku 14 lat wróciło to do mnie, bo równiez miałam nie miła sytuacje bo jeden chłopak gdy był pijany próbował sie do mnie dobierac i mnie dotykac. Na szczęście byłam wtedy z kolezanka i pomogła mi sie uwolnic od niego. Długo o tym nie rozpamietywałysmy , bo wsumie nic wielkiego sie nie stało na szczescie, ale razem z myslami o tamtym chłopaku wróciły do mnie wspomnienia związane z dziadkiem. Teraz nie umiem zapomniec o dziecinstwie. z nikim na ten temat nie rozmawiałam . poprostu nie umiem sie otworzyc, ale sama zauwarzyłam i nawet znajomi mi mówia ze stałam sie bardzo zamknieta w sobie. Próbuje cos z tym zrobic ale troche mi nie wychodzi.... Nie wiem co robic. ;(

Gość moniśkaa
ja miałam tak z wujkiem, ale w wieku 17 lat zakochałam się w chłopaku, który został po 10 latach moim mężem, o wszystkim mu powiedziałam i wtedy ze mnie ,,zszedł" ten cień molestowania.(też mi dawał kasę za dotykanie, na szczęście do stosunku nie doszło)

Skup sie na terazniejszosci, jakos o tym zapomnac a zarazem czyms sie zajac.Ale wiadomo to ci sie zapisalo w psychice i bedziesz miala uraz z przeszlosci

ale ja ostatnio ciągle o tym mysle... nie umiem sie na niczym skupić to cały czas wrace ze zdwojoną siła.. :(

Gość Przykro mi :(
Psycholog by ci się przydał bo tak to może to za Tobą iść przez całe życie. Przykre to że tak bliska osoba jak dziadek czy wujek wyrządzają taką krzywdę dziecku :( Tylko dobrych psychologów jak na lekarstwo.

Myslałam juz kilka razy żeby komós o tym powiedziec, ale za kazdym razem w ostatnim momencie sie wycofywałam... nie umiałam sie przełamac i do teraz nikt jeszcze o tym nie wie.

Najlepiej zapisz sie do psychologa jak to ktos zaproponowal.Napewno cos Ci to pomoze.Poszukaj psychologow tym szybciej tym lepiej dla Ciebie.Odwagi wszstko zalezy od Ciebie.

Gość JANUSZEK......................
Moim zdaniem potrzebna Ci pomoc fachowca. Współczuje .Jak można robić taką krzywdę wnuczce.

Tutaj jest portal na którym możesz dostać poradę od psychologa więc może warto tam napisać. Może jeszcze w tej chwili ci ciężko komuś o tym powiedzieć ale myślę ze kiedyś do tego dojrzejesz i sobie to wszystko ułożysz. Takie rzeczy dzieją się naokoło nas i bardzo mi przykro z tego powodu że tacy ludzie chodzą po tej ziemi :( http://www.psychologia.net.pl/porady.php?level=-1

Gość gość
Ja mam teraz 17 lat, wszystko się zaczęło jak miałam 8 lat :( Zawsze po lekcjach babcia mnie odpierała ze szkoły a później od razu szła do kuchni żeby zrobić obiad a ja musiałam wtedy z dziadkiem zostawać sama na co najmniej godzine w tym samym pokoju... Na początku nie myślałam że to nie jest normalne.. Kazał mi siadać na swoich kolanach i swoimi obleśnymi łapskami obmacywał mnie wszędzie... Za każdym razem uważał żeby przypadkiem nie przyszła babcia do pokoju. Robił to codziennie i zawsze na końcu mówił że to jest nasza tajemnica i że mam tego nikomu nie mówić. Pamiętam że raz albo i może więcej razy kazał mi dotykać swojego.... Nienawidzę go za to. Najgorsze jest to że on razem z babcią przyjeżdżają do nas w odwiedziny praktycznie co dwa tygodnie i on zawsze jak gdyby nic nigdy się nie stało siedzi w moim domu.. Zawsze mam duży opór żeby w ogóle do niego podejść i się przywitać ale wtedy słysze tekst mojej mamy "no idź się przywitaj z dziadkiem, daj mu buzi" -.- Już tyle razy chciałam się na niego wydrzeć, wykrzuczeć mu w twarz że przez niego po prostu nie ogarniam życia. Przez niego nie radzę sobie z niczym. Przez długi czas nie pamiętałam tego ale ostatnio nie wiem czemu ale to wróciło pamiętam jakby to wszystko było wczoraj i przez to nie mogę spać po nocach, co chwilę płaczę i łzy lecą mi strumieniami, nienawidzę jak ktoś chce mnie dotknąć... Ostatnio nawet znalazłam kartkę na której miałam napisaną obietnice którą sama sobie złożyłam, było w niej napisane że jak tylko będę mieć 18 lat to jak dziadek do tego czasu nie umrze to ja go osobiście zabije.... Wiem że to by nie miało sensu bo pewnie poszła bym do poprawczaka albo do więzienia no ale cóż... Nie wiem jak sobie z tym poradzić, mam tego dosyć już pare razy się chciałam przez to zabić, nigdy nie miałam komu tego powiedzieć bo rodzice mi nie uwieżą. Ale wiem że nie mogę tego w nieskończoność w sobie dusić :( :/ Nawet jak kiedyś chciałam o tym komuś powiedzieć to miałam taką straszną wielką blokadę. Nie mogłam wydusić z siebie ani jednego słowa... Nie wiem jak mam z tym żyć....

Gość gość
Przestań wypisywać bzdury sprawdziliśmy twoje ip wypisujesz mnóstwo tematów i robisz sensację ogarnij się napisz temat jakiś z życia a nie wyssany z palca, chcesz mieć dużo odsłon? za takie słowa powinni cie ukarać grozba jest karalna a ty piszesz i czytają ludzie z forum żenada!!!!!