Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MamaMałpki

Głupie pytanie . rozmiar buta

Polecane posty

Ciekawi mnie jaki rozmiar buta miały wasze dzieci Zimą , wiosną , latem i jesienią w szczególności dzieci roczne

Gość to chyba ja
mama malpki,ja pierdole jaka ty jestes ograniczona to szok sadzisz, ze dziecku zmienia sie rozmiar stopy w zaleznosci od pory roku????? topik roku jesli chodzi o absurdalnosc i niedorzecznosc pytania:O

Gość resurcy23
HAHAHA:D to fakt, glupszej niz ta malpka to tutaj nie ma:D:D:D:D:D:D zima wiona latem:D:D:D:D:D:D hahahahhha:D

chodzilo mi w ciagu roku jak sie zmieniał ! Wy jestescie ograniczone . Jade za granice i mam okazje kupic super buty w nizszej cenie i sobie chcialam zrobic zapas. Ale oczywiscie znowu musicie krytykować .

Gość resurcy23
nakupuj, nakupuj..najlepiej na najblizsze 10lat od razu kretynko:D:D:D:D:D:D że-na-da!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

chce na kazda pore roku miec. Boli Cie to ze mam taką okazję ? jeśli Cie to boli kupuj dalej na targu

Gość resurcy23
no wlasnie idiotko, w odroznieniu od ciebie kupuje buty wg potrzeb i rosnacej stopy dziecka- w sklepie, nie na targu ograniczona wiesniaro:O nakupuj swojemu dziecku nawet 20 par-najwyzej bedzie chodzili w za malych/za duzych bo mam matke kretynke ktora nie ogarnia podstawowych kwestii jak kupowanie odpowiedniego obuwia przeczytaj ten post ze 3 razy, a jak juz pojmiesz sens to spadaj

Nie kupuj butów na zapas, bo dziecku rośnie noga w zastraszającym tempie. Mój syn jeszcze w grudniu miał 23, teraz musiałam kupować 24. Średnio co 2-3 miesiące powinno się mierzyć dziecku nogę, bo samo nie powie, że go but ciśnie.

Gość cynamonowe lulu
MamaMałpki:O buty dziecku kupuje sie na biezaco, tak jak rośnie stópka. Dla ciebie kupowanie butow w ciemno to okazja? Bez zartow:O

Gość polar222
Córka 14mieś. ma stopę 10cm w porywach 10,5 to kupiłam 19 :) każde dziecko ma inną stopę i każdemu rośnie inaczej.. innym wolniej innym szybciej, nie możesz zakładać, że dziecku urośnie stopa tylko o 1cm, bo może o 2 i co wtedy?

ja zauważyłam u moich dzieci prawidłowość, że od wiosny do jesieni stopa rośnie o wiele szybciej niż od jesieni do wiosny...

Gość bibuui
A to chyba różnie bywa, bo mojej córze od zimy do jesieni stopa urosła o dwa rozmiary a od jesieni do wiosny o trzy rozmiary.

właśnie chodziło mi o takie odpowiedzi. ktore maja sens , ja mam pierwsze dziecko i nie bardzo mam pojecie w pewnych sprawach dlatego napisalam glupie pytanie;) moj ma juz 21/ale bardziej 22 . dzieki za odpowiedzi mądre;) kupie mu na wiosnę tylko , i jakies po domu ;) Ale za to w ciuchy sie obkupie ! dzieki raz jeszcze i przepraszam za moja glupote. Szzerze to myslalam ze co 2-3 mce sie rozmiar zmienia u takiego malucha

przeciez to jest zalezne od intensywnosci wzrostu ! mój na roczek w zimę nosił 23 (przed zimą 22) a w tym roku na jesień 26 a w zimę 27

Gość Gosia Liszki
Mój synek jak miał 10 miesięcy miał długość stopy 12 cm. Mając roczek buty Gucie rozmiar 22 (13 cm stopa). Kolejne buty 14 miesięcy rozmiar 23 (stopa 14 cm ) a następne mając 16 miesięcy rozmiar 24 ( stopa 14,5 cm). Obecnie ma 18 miesięcy i planuję kupić rozmiar 25 kolejne Gucie (stopa 15 cm). Zimowe buty kupiłam we wrześniu jak miał 15 miesięcy (Bartki rozmiar 25) o dwa numery większe od letnich. Zima jest długa a Tomusiowi co 2 miesiące kupuję o rozmiar większe Buty. Tomuś jest dużym chłopcem jak miał roczek ważył 12 kg i miał 80 cm. Mój mąż ma 48 rozmiar buta i 195 cm. Dzieci jak dorosną mają o 2 numery większe stopy niż rodzice.