Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LOlcia O

Czy moglam poronic bez krwawienia?

Polecane posty

Gość LOlcia O

Jestem w 6tym tyg ciazy. Z poczatku mialam typowe objawy - powiekszone i bolace piersi, wzmozony apetyt i uczucie poszerzania sie macicy. Wiedzialam ze jestem w ciazy przed zrobieniem testu. Od tygodnia jednak nie czuje zadnych objawow i sie niepokoje. Do lekarza ide dopiero za 3 tygodnie ale naprawde odchodze teraz od zmyslow! Ide po test jutro do apteki, ale nie wiem czy jesli faktycznie poronilam, to czy pozimo hormonu zmniejszyl sie tak szybko, czy nadal test bedzie poazywal ciaze? Ja tak bardzo mam nadzieje, ze nie stracilam! Mam juz jedno dziecko (ciaza bez omplikacji - nawet nudnosci nie mialam) i strasznie chce drugie!

Gość UbaBuba
Cześć LOlcia O,nie ma co testu robić,ponieważ hormony opadają dopiero pod koniec 2ego tyg. po poronieniu,więc wykonanie testu zaleca się po upływie tych 2 tyg.Brak objawów ciąży nie musi oznaczać poronienia,choć istnieje coś takiego jak "poronienie zatrzymane"... nie powinnaś się martwić na zapas. Ja na Twoim miejscu przełożyłabym wizytę na wcześniejszy termin-tak dla świętego spokoju.Pozdrawiam i życzę powodzenia.

zgadzam sie z uba..z tymze co do wczesniejszej wizyty to tez nie wczesniej jak w 7tc i pol

Podpisuję się pod wszystkim co napisały dziewczyny. jeśli pojawiałoby się plamienie lub jakieś bóle to od razu do lekarza. A tak musisz poczekać. Na tym etapie ciąży i tak lekarz niewiele może zrobić, decyduje natura.

Gość jatakmama
Bylam w 3 ciazach. Pierwsza niestety poronilam. W 8 tygodniu, ale juz w 5 u lekarza na USG wiedzialam, ze ,moze cos byc nie tak (chociaz czasem tak wczesnej ciazy nie widac, u mnie juz byla, ale byly tez krwiaki). Ale ze poronilam nie wiedzialam. Mialam normalne objawy ciazowe (bol piersi i mdlosci). Przy kolejnych ciazach mialam na poczatku tkliwosc piersi, ktore chyba wlasnie w okolicach 6 tygodnia przeszly. A ciaze byly zdrowe. Ja na Twoim miejscu wybralabym sie po prostu wczesniej na wizyte. Moze gdyby bylo cos nie tak dostalabys leki na podtrzymanie (ale pewnie wszystko jest ok i sobie wkrecasz)

Gość jatakmama
Ach, przy poronieniu, nie mialam zadnych plamien.

Gość LOlcia O
Hej dziewczyny. Dzieki za Wasze odpowiedzi. PIerwsza rzecza jaka dzis zrobilam to bylo kupienie testu ciazowego. A tak naprawde to 4rech. Zrobilam jeden dzis - nadal pozytywny. Drugi zrobie za tydzien i tak co tydzien. Na razie postanowilam nie panikowac- na tyle na ile mi sie uda. Ostatnio mnostwo dziewczyn ktore znam ma problemy z utrzymaniem ciazy i chyba mi to na psychice siedzi. Trzeba sie otrzasnac i miec nadzieje, ze wszystko bedzie ok. Dzieki ogromne za odpowiedzi!

Gość mnbn
zrób sobie test z krwi -beta hcg to wyjaśni wszystko/

Gość sprawdź sobie jak tarczyca
pracuje zrób badani TSH i ft4 TSH powinno wynosić około 1, a ft4 powinno być w górnej granicy normy jeśli wyniki będą inne koniecznie idź do endokrynologa źle pracująca tarczyca może być powodem braku objawów a badanie tarczycy to i tak podstawowa sprawa zaraz na początku ciąży wiec nie zwlekaj tylko sprawdź to jak najszybciej i nie martw się na zapas, na pewno wszystko będzie dobrze:) powodzenia:)