Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patii0501

Dieta 1000kcal-Jadłospis

Polecane posty

Gość patii0501

hej dziewczyny.mogłybyście opisać co jecie na tej diecie?ja na śniadanie zjadłam półtora jajka gotowanego z pół łyżki majonezu light,do tego 4 chlebki błonnikowe chrupkie posmarowane cienko serkiem bieluch,2 ogórki konserwowe,wydaje mi się że zjadłam ok.300 kcal ale mogę się mylić:(

Gość patii0501
up:)

Gość dorota123654789
Witam cie. Wydaje mi sie jesz za duzo na śniadanie tyle kalori to powinnaś na obiad zjeść ja jestem na 1200 kalori i na śniadanie jem 2 małe kromki grahama 50g, do tego albo 30g szynki drobiowej albo chudy twaróg do smarowania 20g do tego malo kaloryczne wrzywa ja jem pomidora alboogórka i to jest ok. 110 kalori:)

Gość patii0501
Dziękuję za wskazówki,widzisz brakuje mi wprawy w odchudzaniu i nie wiem co z czym i ile:(

Gość dorota123654789
Czytałam dużo o tej diecie i powiem ci ze wszyscy wolą diete 1200 kalori a nie 1000 kcalori. Mogę ci napisac co ja jem:) ja mam diete od dietetykA I SCHUDŁAM już 5,5 kg a na dieicie jestem już 44 dni i czuje sie dobrze jeżdżę na rowerku stacjonarnym po 20 min albo 30 min zależy jak mi sie chce:) A jaką masz grupę krwi bo to też jest ważne przy diecie:)??

Gość lalama
a moglabys ta diete jakos przyblizyc ta 1200 wydaje sie rozsadna

Gość zoooo
ja stosowałam tą i miałam bardzo dobre efekty, wiec mogę ją polecić Dieta 1000 kcal Strata kilogramów to 2kg w 7 dni Kuracja 1000 kcal to tradycyjny sposób odchudzania, uznany przez dietetyków. Menu jest złożone tak, by organizmowi nie brakowało niezbędnych składników. Przeważają w nim gruboziarniste produkty zbożowe, chude mięsa i nabiał, ryby oraz owoce i warzywa. Wykluczone są produkty tłuste mięso, podroby, tłuszcze zwierzęce, słodycze. Dieta ogranicza pestki, orzechy i warzywa strączkowe. Możesz ją stosować przez miesiąc, potem zrobić tygodniową przerwę i znowu zabrać się do odchudzania. Przyjdzie ci to łatwo, ponieważ dieta jest naprawdę niekłopotliwa. Produkty zawarte w jadłospisie są dostępne w każdym sklepie, a najbardziej pracochłonne dania można przyrządzić w 30 minut. Jeden posiłek w ciągu dnia powinnaś zjeść na gorąco. Gdy nie możesz zabrać obiadu do pracy i odgrzać go w mikrofalówce, zjedz w ciągu dnia to, co zostało zaplanowane na kolację.obiad zjesz na ciepło wieczorem, po powrocie z pracy. Dzień 1 : Śniadanie:(237 kcal) Mała grahamka cienko posmarowana masłem roślinnym, pasta jajeczna przygotowana z jajka na twardo, szczypiorku, natki pietruszki, majonezu jogurtowego (po 1 łyżeczce) oraz płaskiej łyżeczki musztardy. Drugie Śniadanie:(112 kcal) Średnie jabłko, kiwi. Obiad:(352 kcal) Filet rybny smażony na 1 łyżce oliwy z oliwek, 7 łyżek surówki z 5 łyżek siekanej czerwonej kapusty, połówki jabłka, 1 marchewki, 2 łyżek jogurtu naturalnego i łyżeczki majonezu jogurtowego. Podwieczorek:(123 kcal) Jogurt jagodowy (opakowanie 150g), 2 łyżki muesli z owocami suszonymi. Kolacja:(163 kcal) 2 kromki chrupkiego pieczywa, posmarowane 2 łyżeczkami serka Almette, posypane 2 łyżeczkami kiełków mieszanych. Kiełki można zastąpić łyżką szczypiorku, koperku, albo natki pietruszki. 1/4 surowej, czerwonej papryki można pokroić na kanapki lub chrupać osobno. Dzień 2 : Śniadanie:(237 kcal) Kajzerka cienko posmarowana masłem roślinnym z: 2 liśćmi zielonej sałaty, 2 plasterki szynki wieprzowej gotowanej i średnim pomidorem. Drugie Śniadanie:(191 kcal) serek waniliowy. Obiad:(342 kcal) Plaster polędwicy wieprzowej, smażonej bez tłuszczu, 2 średnie ziemniaki, 4 łyżki konserwowej marchewki z groszkiem. Podwieczorek:(69 kcal) średnia brzoskwinia. Kolacja:(160 kcal) Kromka chleba razowego, cienko posmarowana masłem, z łyżeczką miodu, filiżanka chudego mleka. Dzień 3 : Śniadanie:(217 kcal) Kubek chudego mleka z 6 łyżkami płatków kukurydzianych (bez dodatków) oraz łyżką rodzynek. Drugie Śniadanie:(120 kcal) Kromka chleba razowego z soją i słonecznikiem, posmarowana trójkącikiem serka topionego (niskokalorycznego), o dowolnym smaku. Mały ogórek kiszony. Obiad:(396 kcal) Omlet z 2 jaj z 2 łyżkami żółtego sera niskotłuszczowego i 3 łyżkami podgotowanych, rozdrobnionych brokułów. Smażyć na łyżce oliwy z oliwek. Podwieczorek:(103 kcal) Średni grejpfrut. Kolacja:(168 kcal) Kromka chleba razowego z soją i słonecznikiem, cienko posmarowana masłem roślinnym, mały wędzony dorsz. Dzień 4 : Śniadanie:(220 kcal) Jogurt naturalny (150 g), duży banan. Drugie Śniadanie:(120 kcal) 6 średnich mandarynek. Obiad:(388 kcal) Salaterka budyniu owocowego na chudym mleku, osłodzonym słodzikiem (może być fruktoza). Średnia kiść winogron. Podwieczorek:(151 kcal) Kubek soku z czarnej porzeczki (powinien być naturalnie słodzony). Kolacja:(153 kcal) Sałatka owocowa z jabłka lub połówki średniej gruszki, średniej mandarynki, kiwi, łyżeczki migdałów, polanej sokiem z cytryny do smaku. Dzień 5 : Śniadanie:(226 kcal) Jogurt morelowy (opakowanie 150 g) z 3 łyżkami muesli z orzechami i rodzynkami. Szklanka dowolnego soku typu „karotka(sok marchwiowy z bananami, brzoskwinią, malinami, itp.) Drugie Śniadanie:(134 kcal) Kromka pełnoziarnistego chleba posmarowana cienko masłem roślinnym, z plastrem żółtego chudego sera i 1/4 czerwonej świeżej papryki. Obiad:(366 kcal) Pół woreczka kaszy gryczanej (125 g), z 8 łyżkami sosu pieczarkowego (z 10 pieczarek, łyżki oliwy z oliwek, cebuli, płaskiej łyżeczki mąki i szklanki wody). Podwieczorek:(108 kcal) Średni banan. Kolacja:(161 kcal) Kromka pełnoziarnistego chleba, cienko posmarowana masłem roślinnym. Parówka drobiowa z łyżeczką keczupu. Dzień 6 : Śniadanie:(261 kcal) 2 pszenne tosty (mogą być z ziarnami zbóż), cienko posmarowane masłem roślinnym i 2 łyżeczkami dżemu truskawkowego, niskosłodzonego. Szklanka soku jabłkowego. Drugie Śniadanie:(77 kcal) Średnia gruszka. Obiad:(443 kcal) udko z kurczaka, może być pieczone lub z rożna. 2 średnie ziemniaki, 7 łyżek surówki przygotowanej z: 5 łyżek siekanej kapusty pekińskiej, małej marchewki i połówki jabłka. Podwieczorek:(83 kcal) Duża pomarańcza. Kolacja:(159 kcal) Kromka chleba pszenno żytniego (czyli po prostu „zwykłego), posmarowana łyżeczką serka Almette. Duże jabłko. Dzień 7 : Śniadanie:(240 kcal) 2 kromki chleba razowego, cienko posmarowane masłem roślinnym, z 2 liśćmi sałaty i 2 plastrami szynki z indyka. Szklanka soku pomarańczowego. Drugie Śniadanie:(124 kcal) 1 Actimel, 2 mandarynki. Obiad:(343 kcal) Mały filet z piersi kurczaka, usmażony na łyżce oliwy z oliwek wraz z 12 łyżkami warzyw krojonych w paski ( mrożonka) z 3-4 łyżkami ugotowanego wcześniej ryżu. Podwieczorek:(103 kcal) Średni grejpfrut. Kolacja:(174 kcal) Kromka chleba razowego posmarowana cienko masłem roślinnym z: 1/3 opakowania serka wiejskiego (50 g), łyżką natki pietruszki i łyżeczką szczypiorku. Dodatkowe informacje: Możesz, musisz, powinnaś czyli wskazówki dla zainteresowanych Możesz: w chwili słabości (ale nie częściej niż raz na tydzień!) zjeść na deser galaretkę z owocami, sałatkę owocową lub porcję sernika na zimno ze słodzikiem. Musisz: pamiętać, że twój jadłospis nie może być zlepkiem przypadkowych produktów, które akurat kupiłaś. Gdy znudzą Cię nasze bezpieczne przepisy, poszukaj inne diety 1000 kcal, ułożonej przez wiarygodnego dietetyka. Musisz coś zjeść, nim wyjdziesz z domu. Im wcześniej tym lepiej. Śniadanie około południa to naprawdę zły nawyk. Codziennie wypijaj co najmniej 2 litry płynów. Zalecane są soki, niegazowana woda mineralna, herbatki owocowe i herbata zielona. Musisz zapomnieć o cukrze, wszelkich panierkach i smażeniu w głębokim tłuszczu. Powinnaś: trzymać się zasady spożywania 5 posiłków dziennie, zapamiętać, że między 14.00 a 15.00 jest dobry czas na obiad. Kolację warto zjeść przed 18.00. Po zakończeniu diety na stałe włączyć do jadłospisu ciemne pieczywo, gruboziarniste kasze, owoce warzywa, chude mleko i produkty mleczne, chude mięso, wędliny oraz ryby.

Gość lalama
och , dziekuję ci bardzo

Gość dźienks
milo z tw strony ze podzielilas sie swoja dieta. Skorzystam z propozycji obiadow. Natomiast oceniam nisko sniadania i kolacje. Bardzo duzo pieczywa w tych 7 dniach

Gość eeeeeeee????????
1000 kcal to nie dieta, tylko szkodliwa glodowka milego jojo życze

Gość dorota123654789
żadna głodówka to jest specjalna dieta zdrowa i wszystko jest odpowiednio dobrane więć nie masz sie czego bać:) 1200 kcal jest bardzo podobna tylko ja wogóle nie smaruje grahama masłem a dozwolone jest na dzień spożyć 2 łyżeczki oliwy nie więcej.