Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monik 26.

Czym smarujecie buzię niemowlaka z alergią ?

Polecane posty

Gość Monik 26.

Syn ma 5 mieś. ma silną skazę (mocno czerwona,łuszcząca się skóra twarzy do tego podrażniona). Co polecili Wam alergolodzy ?

Gość Miska_Animiska
Alergolodzy to nie wiem, ale na takie problemy polecam naturalne oleje - migdałowy ze słodkich migdałów, olej jojoba, albo masło shea (najlepsze w wersji nilotica). Z gotowych preparatów - polecam MAŚĆ alantan plus. Ewentualnie możesz sprawdzić clotrimazolum, bo może to być również grzybicze. No i skoro skaza jest silna to przede wszystkim wyeliminować to, co ową skazę powoduje, bo maściami stosowanymi doraźnie to problemu się nie zlikwiduje (organizm w ten sposób pozbywa się toksyn).

Gość Monik 26.
Cały czas jestem na diecie eliminacyjnej ale mimo tego mały ma nawroty co jakiś czas.

Gość lady bronka
alergolog polecił dla córki cetaphil DA, polecam, ma gładka skórę. to pierwszy raz kiedy cos zadziałało.

Gość Monik 26.
Izusia--> jaka to była maść ,chodzi mi o nazwę ?

Gość matka dziecka z egzemna i skaz
przede wszystkim nie stosuje sie olejkow z dodatkiem, ze tak sie wyraze 'jedzenia'. to moze takie dziecko dodatkowo uczulac. olejek migdalowy absolutnie nie dla dzieci z alergia. chodzilam na kurs dbania o dzieci z egzema i alergia - chodzi o zmiany skorne i powiedziano nam, ze kazdemu dziecku pasuje cos innego. metoda prob i bledow trzeba taki krem znalezc. ja uzywam kremu aveeno - nie wiem, czy dostepny w pl, mieszkam w uk. jest rewelacyjny dla skory mojeg dziecka. uzywamy go od 6 tygodnia zycia i poprawe widzialam po kilku godzinach od jego nalozenia. sama chetnie uzywam ten krem.

Gość izusia.87
oj nazwy nie znam ona była na pewno z mocznikiem,zapytaj się pediatry kosztuje pare groszy.

Ja jak synek miał ostrą wysypkę na buzi najpierw za radą położnej wysuszyłam przemywając szałwią, (delikatnie i tylko przy jątrzącej się wysypce), a smarowałam kremem Lipobase- płacę najwyżej 10 zł. za 100 g, czyli drogi nie jest. Do tej pory używamy bo małego może podrażnic właściwie wszystko, ubrania prane w zwykłym proszku, szorstki materiał, nawet teraz po prostu suche powietrze w sezonie grzewczym.

Gość arabeska1122
moja córka ma 5 mies., tez na poczatku lekarze mwili ze skaza. teraz diagnoza azs. smarujejej La roche Posay lIpikar baume AP. rewelacja

Ja stosuję emolium krem na buzię, jak buzka jest bardziej zaczerwieniona i podrażniona emoilum krem specjalny. Polecam całą serię Emolium

Gość Monik 26.
Stosuję właśnie serię Emolium (Alergolog polecił) ale efekty są średnie mam wrażenie,że z mocno czerwoną,swędzącą i suchą skórą te kremy sobie nie radzą.

Mój syn miał robioną maść za 5 zł na receptę, nie wiem jak sie nazywa ale w składzie była woda dest. wazelina, i chyba euceryna. Skazę rozpoznano u niego jak miał 2 mies. wyglądał jak by miał poparzone policzki, mleko nutramigen, ta maść i zmiana kosmetyków(bo był uczulony na parafinę) pomogły.

Gość izusia.87
spróbuj tez oiliatum

Dziewczyny jest alantan maść taka z niebieskim paskiem ona się nadaje na śluzówki, linomag ten z zielonym paskiem, bo czerwony ma kwas borowy (..), krem Bubchen-bardzo naturalny. Dziewczyny kierujcie się składem danego produktu im prostszy im mniej składników tym zdrowszy dla alergików, jak jest napisane, ze może być na śluzówki to tym bardziej jest delikatny, potwierdzam serię Hipp i Babydreams są bardzo naturalne. Mnie alergolog zalecił emolium i mydło iwostin kostkę do mycia , po przeczytaniu składu mówię nie-dziękuję..., jak pojawiło sie duzo alergików to raptem na rynku taki wybór drogich kremów a rodzice kupują bo wierzą w cudowne działanie i ciągle szukaja cudownych specyfików:( Piszę to bo żal mi tych dzieci co cierpią na alergie zwłaszcza skórne, mój synek ma 8 lat i co parę miesięcy ma egzemę na buźce i lekarz nie wie co to...jemu akurat pomaga maść nagietkowa homeopatyczna i krem bubchen:)

Gość barnaba198834
ja smaruję tym kremem - http://decubal.pl/produkty,face_cream.html i to nie tylko buzię mojego dziecka, ale również i swoją - krem jest dobry dla wszystkich bez względu na wiek, bardzo delikatny, względnie tani, wystarcza na długo.