Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciumciumbzium

Jaki koszt za plombe?

Polecane posty

Gość ciumciumbzium

Czesc,mam pytanie,ile płacicie u siebie za wypełnienie ubytku?I też może ktoś miał próchnice w dwójce na górze?Bo ja tak mam a nie posiadam obecnie pieniedzy więc ide na nfz,czy taka zwykła biała plomba,nie światłoutwardzalna się bardzo różni od odcienia zęba?To bardzo widać?

Gość ciumciumbzium
Zmykaj podszywie jenny;-)Podnoszę i proszę o pomoc.

Gość danie dnia
odpowiem, a co tam. 150/250

Gość ueeeeehehheheehe
mam ten sam problem.. niby ta na nfz sie odznacza :O tez nie mam kasy zbytnio no ale przygotowalam 300 zł i mam nadzieje,ze na 1 i dwójke mi starczy.. bo 2 jest w bardzo zlym stanie ..ta na nfz to chemoutwardzalna.

Gość ciumciumbzium
Dodam że ta dziurka jest wielkości główki od szpilki ale nie stać mnie by iść prywatnie a boje się że będzie widoczna ta plomba,że będzie się odróżniała.

Gość ciumciumbzium
Dziękuje za odpowiedz:-) Ja chce najpierw chociaż tą chemoutwardzalną na nfz zrobić żeby mi się to nie powiększyło bardzo a jak będe miała pieniądze to pójde ją wymienić prywatnie na światłoutwardzalną,pewnie będzie się wyróżniać,ani się uśmiechnąć ani nic:-(

Gość ciumciumbzium
U mnie sobie liczą od 120 złotych nawet do 300 zł za plombe światłoutwardzalną prywatnie,a odbudowa zęba to w ogóle nawet do kilkuset złotych:-(

Gość ciumciumbzium
Amalgamatu się już nie używa podszywie jenny bynajmniej w gabinecie do którego chodzę także najpierw się doucz.

Jeżeli chcesz zrobić jedynki i dwójki, to te akurat z nfz masz za darmo. Sama robiłam i trzymają się już 6 lat :)

Gość ciumciumbzium
Nataliee kochana a odróżniają się bardzo te plomby?Miałaś na nfz wypełnieniem chemoutwardzalnym tak?

Tak, chemoutwardzalne. W ogóle nie widać, że mam plomby. Bardzo fajnie mi je pani stomatolog zrobiła no i trzymają się tyle lat... Za to światłoutwardzalną mam do wymiany, bo widać szramę, gdzie jest ząb, a gdzie zaczyna się plomba... :o Idź spokojnie i jeszcze proś o znieczulenie, bo też Ci sie za darmo należy. Ja tego nie wiedziałam i robiłam na żywca wszystkie zęby.

Gość ciumciumbzium
No ja właśnie mam dwie światłoutwardzalne do wymiany bo się nie dość że wyróżniają to jeszcze próchnica mi wyszła w ogóle:OPocieszyłaś mnie,dziękuje;-)Już się bałam że będzie bardzo widać,a nawet jak troche to najważniejsze,że próchnicy nie będzie widać:-)

Czyli to chyba dość często się zdarza, że te plomby są takie widoczne :o Kurde, tyle kasy człowiek wywali, a tu efekt marny. Idź śmiało na nfz, będziesz zadowolona. Mój mąż też robił sobie 1 i 2 z nfz i wyglądało super. Tylko jemu wypadły po 4 latach. Nie wiem od czego to zależy. I teraz też ma na nfz i trzymają się dobrze. Nic nie widać.

Gość ciumciumbzium
To super,bardzo Ci dziękuje;-)Wiesz mi te światłoutwardzalne na początku przez pierwsze dwa lata się nie odróżniały,dopiero od jakiegoś czasu,nie wiem moze dlatego ze zęby mi sie wybieliły czy coś,no ale w ogóle jak je dotykam to czuje,że powierzchnia nierówna,no i ta próchnica wychodzi,ech tyle pieniędzy na nic:-(

u mojego dentysty płaciłam 70-90 złotych za plombę i wszystko w porządku, za to moja koleżanka wydała 160 zł za wymianę czarnej plomby na białą i wypadła jej po 2 tygodniach. potem musiała czekać tydzień na wizytę u mojego lekarza, ale wiedziała, że warto, bo to sprawdzona osoba. cena nie gra takiej roli, co odpowiedni stomatolog. i jeśli ktoś też miałby pecha poznać tą wątpliwą przyjemność chodzenia kilka dni bez plomby, to polecam http://plomb-r.pl/