Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sara ;-)

Tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość Sara ;-)

Witam ;-) może moje pytanie wyda się głupie, ale pierwszy raz w życiu biorę tabletki antykoncepcyjne i ginekolog kazał mi zacząć wziąć pierwszą tabletkę w pierwszy dzień miesiączki, niestety wyjechałam nie biorąc recept i dostałam prędzej miesiączkę niż była planowana wzięłam tabletkę w drugim dni miesiączku i kompletnie nie wiem jak je dalej brać..Zaczęłam brać je w środę,a miesiączkę dostałam we wtorek.Czytając ulotkę dołączoną do tabletek,a biorę diane-35 było napisane, że mogę wziąć tabletkę w przeciągu 2-5 dni jak nie wezmę w pierwszy dzień miesiączki, nie wiem o co już w tym chodzi, czytając różne wpisy na rożnych forach zgłupiałam. Proszę o odpisanie będę bardzo wdzięczna :-)

bralam tabletki przez 3 lata i pierwszy raz slysze o tym ze pominieta tabletke mozna wziasc po 5 dniach.. poprostu jezeli jej nie wzielas to ochrona przed ciaza jest oslabiona..najlepiej skontaktuj sie ze swoim ginekologiem i on powie ci co robic:)

Gość Sara ;-)
No tak jest napisane w ulotce... Kobieta jest na urlopie zdrowotnym i niestety obecnie nie mam jak się z nią skontaktować.

Gość Sara ;-)
I ja nie pominęłam tabletki tylko zaczęłam ogólnie pierwszy raz ją brać w drugim dniu miesiączku ;)

jak sie wezmie tabletke pozniej niz w 1 dniu to się trzeba dodatkowo zabwzpieczać przez 2 tyg.

Gość Sara ;-)
tak tez zrobiłam, tylko, że ja zaczęłam pierwsze opakowanie nie tak jak mi zalecała czyli w pierwszym dniu tylko w drugim ... I nie wiem jak dalej je brać...wydaje mi się, że jak będę je brała aż je wszystkie wykorzystam to będzie okej. :)

Gość Sara ;-)
też tak myślę, że wolę dodatkowo się zabezpieczać, a przy drugim opakowaniu spokojnie zacznę tak jak trzeba i nie będzie problemu :)