Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamila4393

do mam karmiacych piersią

Polecane posty

Gość doradca laktacyknyyyy
glukoza tylko zapycha, jak juz czymś dopajać w upały, kiedy nie ma jak podac piersi to sama wodą

Gość blablala
Z osobami, które używają słów typu kretynka itd., nawet nie zamierzam rozmawiać bo po prostu szkoda moich nerwów. A wszystkie matki polki należy uświadomić, że nie każde dziecko jest takie samo. Dlatego takie sprawy należy konsultować z lekarzem, a nie samemu podejmować decyzję. Co do rumianku to napisałam wprost, że podaje się go tylko wówczas, kiedy są ku temu zalecenia (od lekarza-to chyba jasne). Ja po prostu totalnie nie rozumiem tego najazdu na wodę z glukozą, co jeszcze kilka lat wstecz było zalecane. Teraz nie jest, a jakoś więcej dzieci ma problemy z nadwagą. No ale wszystkie panie tu obecne rozumiem szkoły w tym kierunku pokończyły, więc co ja się będę odzywać.

niemowlaka karmionego piersią do 6 m-ca życia NIE TRZEBA dopajać. Spokojnie, nie odwodni się.Mój synek ma teraz 5 m-cy i jest wyłącznie na piersi. Ani razu się nie odwodnił, przybiera prawidłowo - teraz waży 8200 g. Jaki jest sens podawania wody z glukozą? bo nie rozumiem. sama woda dla niemowlaka OK, ale ta glukoza jaki ma sens ?

Gość to po co pisałaś
że samo mleko matki absolutnie nie wystarczy? ty wiesz, co piszesz, czy taki strumień świadomości li i jedynie?

Gość blablala
Kobieto, czy Ty nie masz wyobraźni? Niespokojne cały czas, czyli mimo karmienia itd. dziecko płacze, jest marudne nie chce spać. Może to być oznaka, że dziecko nie dojada wystarczająco. To, że Twoje dziecko nie potrzebuje niczego innego, nie oznacza, że jest tak w każdym wypadku. Nie wrzucajmy wszyscy każdego do jednego worka.

Gość do blablalala
I co z tego, że twoim dzieciom nic nie jest po glukozie? Swoim to możesz nawet marihuanę podać, jak są niespokojne po podaniu piersi (co za argument, masakra!), a nie doradzaj dziewczynie podawania czegoś, co niczemu nie służy.

Gość do blablalala
Dziecko reguluje sobie laktację matki na tyle, ile mu potrzebne. A jeśli matka ma zaburzenia laktacji, to powinna przejść na mm. Ewentualnie 5-miesięczniakowi można zacząć wprowadzać stałe posiłki. Ale nie wodę z glukozą, babo, gdzieś ty szkoły kończyła?????????????????