Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskananana

Pare pytań do mam przedszkolaków

Polecane posty

Gość zatroskananana

Witam Dziś byłam w pobliskim przedszkolu aby dowiedzieć się co i jak bo w temacie jestem zielona. Niestety dziś nie było nikogo kompetentnego do rozmowy ze mną. Dowiedziałam się tylko ze zapisy zaczynają się od 1 marca. Drogie mamy jak wygląda rekrutacja? Jesli posiadam umowe zlecenie, a mąż stałe zatrudnienie czy moge sie starac o dopłate do przedszkola? Czy dziecko może przerwać uczęszczanie do przedszkola w roku szkolnym?(córa ma 3 lata) Z góry dziękuje

Gość zatroskananana
Podpowie ktoś?

Gość dopłate?
a z jakiego tytułu?

Gość dopłate?
jak masz zlecenie a nie etat to dziecko moze sie nie dostac w ogole

Gość dopłate?
dziecko jak przerwie "nauke" to przepadnie ci miejscówka

Gość zatroskananana
właśnie nie wiem jak to jest z tym stałym etatem a umową zleceniem Dofinansowanie z tytułu niskich dochodów

Gość dopłate?
jesli chce miec szanse zeby dziecko sie dostało musisz 1 marca juz wypełnic i złozyc karte- liczy sie kolejnosc

Gość dopłate?
o dofinansowaniu zapomnij- brutalna prawda- nie stac cie - nie posyłasz dziecka- nie ma czegos takiego jak dopłata do przedszkola

Gość zatroskananana
Z tą miejscówką to rozumiem ale czy np po roku jeśli będą miejsca nie bedzie problemu z ponownym przyjęciem

Gość zatroskananana
Słyszałam od paru osób że czasem dokładają coś do przedszkola Tylko nie wiem na jakich zasadach i jakie trzeba spełniac warunki

Gość dopłate?
watpie czy beda miejsca dla 4ro latków poza tym zapamietaja nazwisko ze kombinowałas i cie odrzucą

Gość zatroskananana
Przy rekrutacji faktycznie licza sie te pkt czy zasada kto pierwszy ten lepszy jak wczesniej pisałaś?

Gość dopłate?
wszystko razem

Gość tez mam problem..
tez chce posłac dziecko do przedszkola oficjalnie nie pracuje ale maz prowadzi firme. Jak napisze ze pracuje u niego jest jakas szansa? ze mała dostanie sie do przedszkola? nie mam kogo spytac tylko zaraz mnie nie zlinczujcie kazdy chce jakos w tej Polsce zyc.

Gość zatroskananana
Znajoma mi mówiła że wystrczy poświadczenie z zakładu pracy że pracujesz a oni tego nie sprawdzaja ale nie jestem pewna co do tego

Gość zatroskananana
Może ktoś nam powie czy placówka sprawadza zakład pracy?

Gość dopłate?
wystarczy - ale teraz dzwonia i sprawdzaja

Gość rtyuiop'
a 5 latka chyba muszą już przyjąć czy rodzice pracuja czy nie prwda??

Gość dopłate?
tak - 5 cio latek to juz zerówka

Gość dopłate?
chociaz- niekoniecznie- poniewaz obowiazek szkolny przesuneli na 2014 - wiec 6scio latka musza przyjac jeszcze przez 2 lata

Gość zatroskananana
KUrcze sama nie wiem co zrobic Jesli znajdzie sie miejsce dla mojej a nie dostane dofinansowania chociaz w polowie, to nie stac mnie na przedszkole :/ Co za kraj...

Gość tez mam problem..
to juz nie wiem czy napisac ze pracuje u meza czy u kolegi? ale ja kombinuje a tak szczerze to wcale nie chce malej posylac do przedszkola tylko maz chce bo naprawde powiedzial zebym wrocila do niego i pomagała w sklepie.

Gość rtyuiop'
bede próbowała, mąż pracuje, ja jestem w ciązy także nie pracuje, może coś z tego będzie

Gość dopłate?
no ale to bedziesz pracowac u meza czy sciema?

Gość asiulaaaaaaaaa86
Nigdzie nie dzwonią i nie sprawdzają, ja jak zapisywałam dziecko jeszcze nie pracowałam, byłam w trakcie poszukiwania pracy, ale chciałam, żeby dziecko poszło od września, ponieważ wiadomo, że w środku roku by nie przyjęli. Koleżanka mi podbiła pieczątkę, że pracuję u niej w sklepie, a za 2 m-ce znalazłam pracę:)

Gość zatroskananana
to placówka daje jakiś papierek do podpisania dobrze rozumiem tak?

Gość asiulaaaaaaaaa86
20:19 [zgłoś do usunięcia] tez mam problem.. tez chce posłac dziecko do przedszkola oficjalnie nie pracuje ale maz prowadzi firme. Jak napisze ze pracuje u niego jest jakas szansa? ze mała dostanie sie do przedszkola? nie mam kogo spytac tylko zaraz mnie nie zlinczujcie kazdy chce jakos w tej Polsce zyc. oczywiście, możesz napisać, że pracujesz w firmie męża

Gość asiulaaaaaaaaa86
20:32 [zgłoś do usunięcia] zatroskananana to placówka daje jakiś papierek do podpisania dobrze rozumiem tak? Tak, w przedszkolach sa gotowe druki do wypełnienia

Gość tez mam problem..
powiem tak: 10 lat pracowałam u mojego meza tzn (byl moim chlopakiem ,jak urodzialm dziecko wyszlam za niego za maz) .Problem jest taki ze zona nie moze byc zatrudniona u męza tylko od razu staje sie wspólwłascicielem firmy co wiaze sie z odprowadzeniem pełnej skladki zus 900 zł .Zostałam zwolniona, teraz 3 lata wychowuje corke ale maz chce zebym u niego pracowala , pomagala bez zatrudnienia. Bo nie stac nas na oplacenie mojego zusu.Wiec ze "pracuje" jest prawda

Gość zatroskananana
chyba az do zus-u sie dokopywac nie beda to smialo mozesz napisac ze pracujesz u meza To moje zdanie