Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dddddddddddddfgsdr

Czy ktoś mi wyjasni?? DENTYSTA!!!

Polecane posty

Gość dddddddddddddfgsdr

No więc tak, mam do wyleczenia 3 zęby, póki co chciałabym zrobić jedynkę i dwójkę i teraz tak : zapisałam sie prywatnie.. i jak to będzie? Zapłacę za koszta wypełnienia kompozytem tak ? czyli średnio za jeden ząb 120-150 zł plus do tego leczenie?? to oczyszczanie borowanie itd?

Gość dddddddddddddfgsdr
up

Gość 76976967979679
jak powierzchniowa próchnica to koło stówki od zęba pewnie

Gość perrrrrrrrrr
ja też chodze prywatnie.. ja wsyztskie profesjonalne duperele (razem z wypełnieniem , czyszczeniem , borowaniem , wybielaniem i zdjęciem) jednego martwego zęba wzieła ode mnie ponad 300 zł..

Gość dddddddddddddfgsdr
no ten ząb mial ikedys plombe ta dwójka .. i był leczony kanałowo i plomba sie jakby wykruszyła i ubytek jest spory.. w jedynce zaś jest malusieńki niedawno sie zrobił..i to od wewnetrznej strony . :O Mam 400 zł i nie wiem czy wystarczy.

Gość perrrrrrrrrr
ups sorry, nie tak! za jedną wizyte brała 250 zeta, a jednego zęba robiła mi 2 wizyty.. uhh. ale bym miała butów.. lepiej iść na kase chorych, chyba że już nie ma miejsc a Ty jesteś w potrzebie, bądź po prostu masz ból zęba. wiadomo, że na kase nie zrobi Ci tak dobrze jak prywatnie(przynajmniej z mojego doświadczenia tak wynika) ale to zawsze coś

Gość dziś na pomarańczowo
leczenie próchnicy to jest właśnie to - czyszczenie (borowanie), podkład, wypełnienie. no chyba, że masz jakieś większe problemy, ale jeśli tylko tyle, to 400 zł na 3 plombki powinno wystarczyć.

Gość dddddddddddddfgsdr
nie mam ubezpieczenia :OMam 18 lat.. więc doopa.. :( ból mam w 5tce ale nie stać mnie na kanałowe narazie a tam potrzebne... więc tez dupa blada. Wolałabym narazie naprawić tę jedynkę i dwójkę póki się jeszcze da..

Gość perrrrrrrrrr
ja wlaśnie też leczyłam jedynkę i dwójke. z tym, że u mnie powstał problem bo przez aparat ortdontyczny te dwa zęby stały się martwe i powstał torbiel. przy umawianiu się na wizyte możesz od razu zapytac ile by to wyniosło.

Gość dddddddddddddfgsdr
Wiecie co aż siara mi iść do dentysty Wam powiem :( Moja matka to zaniedbała jak byłam mniejsza,zawsze było szkoda jej wybulić na te plomby więc w dwóch zębach mam czarne. Teraz to wszystko wychodzi .. więc póki mam pieniądze to chcę zrobić z przodu chociaż.

Gość dddddddddddddfgsdr
Już się dziś umowilam i niestety nie zapytałam ale wybrałam stosunkowo taniego dentystę.. Nie wiem co tam u mnie w tej dwójce sie dzieje,oby to nie był kanał bo nie wyrobię.. :O Po prostu jest ubytek i ten ząb zaczyna odznaczać sie na tle innych.. jest ciemniejszy ale to pewnie przez to,że jest martwy.

Gość perrrrrrrrrr
z przodu masz czarne? nie bój się nic, ona tam gorsze przypadki widziała w życiu;p ja chodze do dentysty strasznie często, bo mam podatne zęby na próchnice. poza tym miałam jeszcze zajebiste problemy z dziąsłami, jakieś torbiele, aparaty ortodontyczne - wydałam na nie 5000zł a teraz przez zęby mądrości i tak mi się pokrzywiły.. no i chirurg szczękowy. full serwis. jestem ekspertem od dentysty:D

Gość dddddddddddddfgsdr
Nie z przodu czarnych nie mam :D mam czarną plombe gdzieś tam w piątce górnej i 6 dolnej :D ogolnie na pierwszy rzut oka moje zęby są spooko :D nie jakies zniszczone,czarne czy cos.. po prostu ta dwójka ciemnieje..i ma ubytek,juz odkad wyrastała były z nią problemy :D takie mam zęby.. słabe.. tragedia.. :O A niedawno w polowie stycznia zrobil mi sie ubytek w jedynce.

Gość perrrrrrrrrr
tak tak, to przez to. ja wybralam bezbolesnego dentyste-miałam kanałowe w jedynce i dwójce, siedziałam po 3 h u niej na fotelu i myslałam ze zasne z nudów. zero bólu i atrakcji, było bardzo przyjemnie:D od tamtej pory uwielbiam dentystów, jedyne co, to jak znieczulenie schodzi to mnie troche bolą miejsca które były zdrętwiałe -policzki, warga, nos:D

Ja mam świetną dentystkę. Za leczenie bierze około 100zł i plomby od niej trzymają się już ładnych parę lat. A leczyć chodzę prywatnie. Ale jednego zrozumieć nie mogę po co ktoś wymyślał czarne plomby?

Gość perrrrrrrrrr
to czego Ty się kobiecino wstydzisz.. mam 19 lat a moje dwa przednie zęby dzięki aparatowi są już martwe.. tez miałam ubytek w jednym no i to paskudztwo przez ktore musiała mi czyscić kanałowo oba zęby. dont worry:)

Gość ejj proszek
Też tego nie rozumiem .. :( No ja sie tak boję,kiedys jak byłam mała czy to kanał czy borowanie..wszystko mialam robione na żywca..i zawsze ogarnia mnie panika :O To co myślicie,że 400 zł styknie mi na te dwa zęby? A i czy sama mogę powiedzieć jakie zęby chcę wyleczyć ? :Dd Bożee wiece jak mi łyso iść z tymi zębami ? :O :D

Boże do kogo wy chodzicie do tych dentystów ,że tyle z was ździerają...szit ! Dwójka ciemneje ponieważ była leczona kanałowo i jest martwa i to normalne zjawisko, wypełnienie zęba- dziury to koszt 100-150zł Jak bedzie chcał/a zedrzeć z ciebie pieniądze to ci powie ,że trzeba kanałówke zrobic w jedynce- ale skoro to jest mała dziura to nie ma takiej potrzeby, zresztą bez zdjęcia nie ma nawet o czym dyskutować ! pozdrawiam protetyk

Gość ejj proszek
Dobra,muszę się ogarnąć :D ale takiego stresa mam,że szoke.

Gość ejj proszek
A jeżeli w dwójce ubytek jest większy i mnie nie boli?? W tej co był kanał ?? Nie chcę znowu tego :O Nie stać mnie...tzn to nawet nie chodzi o to,że nie stać , po prostu moja matka twierdzi,że to zbędny wydatek :O ..ona i jej zaściankowe myslenie :O

Gość ejj proszek
aa i pisze z innego nicka,tamten cos nie wchodzi! :)

Gość perrrrrrrrrr
faktoza płace strasznie dużo, ale przynajmniej nic nie czuje. własnie mi zdjęcie robiła od ręki, Tobie też droga autorko może będzie chciała zrobić jak pisze Pan wyżej, o ile ma sprzęt w gabinecie. skoro wybrałaś niedrogiego dentyste to powinno starczyć. to 400 na jedną wizyte starczy Ci na pewno, zobaczysz ile weźmie i ogarniesz czy jest opcja iść jeszcze raz. ale dlaczego nie pójdziesz na kase chorych? nie masz ubezpieczenia?

Gość ejj proszek
no napisałam wyżej,że nie mam..bo chodzę do szkoły zaocznej :O (dlugaa historiaaa) także klops . Z resztą zanim doczekałabym się wizyty to wiesz...wypadły by mi te zęby :O W zeszłym roku czekałam 2,5 miesiąca :( :O

Ta dwójka która była leczona kanałowo na pewno nie będzie boleć ponieważ jest martwa a martwy ząb nie boli, trzeba zakleić dziurę bo ząb może pęknąć i będzie większy problem bo trzeba będzie sztuczny wstawić. Ale ta jedynka jak ma mały ubytek to normalnie zrobić plombe

Gość perrrrrrrrrr
ja jako młodsza gówniara bojąca się dentysty myślałam tak jak Twoja mama;p aż przyszło do bólu zęba, którego mało jakie znieczulenie było w stanie ogarnąć. wtedy poczułam nagłą potrzebe leczenia wszystkich zębów. rodzice mnie od małego ganiali. wytłuacz mamie, że potem może być za późno i stracisz swoje piękne ząbki

Gość do perrr.....
a dlaczego masz 2 zęby martwe przez leczenie ortodontyczne?? nie strasz ja też noszę aparat!! o co chodzi z tymi martwymi zębami??

Gość ejj proszek
jej sie nie da wytłumaczyć , ona jest strasznie mało zorganizowana..twierdzi,że nic im nie jest itd. To tej martwj dwójki nie trzeba będzie znów kanałowo ?

Gość oficjalna
nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale dentystka wytłumaczyła mi to tak, ze siłą aparatu była tak duża, że coś mi tam uciskała i te zęby stały się martwe. dodatkowo po 2 latach powstała mi jakaś torbiel na podniebieniu, też przez ten aparat.. nie ogarniam dokładnie, ale nie martw się niczym, to chyba nie często się zdarza:D

Gość do perrr.....
boże pierwszy raz o czymś takim słyszę a jak to się u ciebie okazało że one są martwe? bolały? podobno martwe zęby szarzeją i to jest widoczne. ja nie po to tyle kasy wykładam żebym się znowu wstydziła uśmiechać :/

Gość oficjalna
tak troszke mi ściemniały. ale dowiedziałam się o tym własnie jak powstała ta torbiel, przez te dwa martwe zęby. dodatkowo wyrosły mi ósemki i dupa z moich prostych ząbków.. już się troche pokrzywiły;/ te ósemki dodatkowo rosną mi na ukos, są całkowicie przekręcone w bok dlatego musze się wybrać do chirurga. jestem dzieckiem nieszczęścia