Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kara za

czy uważacie, że za "niechodzenie" do kościoła może człowieka spotkać kara?

Polecane posty

Gość kara za

w sensie "kary boskiej" pytam.

Gość paragraf 300
Józef ostro cie przyładuje w odbyt w niebie. taka prawda.

Hahaha jaka kara? Bóg się jedynie cieszy, że ludzie odstępują od kościoła i nie dają się manipulować i z mógzu robić papkę. Precz z wszelkimi religiami, to jedynie źródło zła, władzy, zastraszania. Fuj i gnój!

Gość kara za
cieszy się? że ludzie nie idą do niego? przecież o to chodzi prawda, żeby odwiedzać Boga.

Tak cieszy się, i jest wszędzie, lepie wybierz się do kąta albo lasu, na spotkanie, tępa strzało.

Przepraszam za tępa, diabeł za mnie pisał. Każda Religia to ściema, potrząśnij głową, zamyśl się czasami, poszukaj głęboko w sobie, a nie pitol dyrdymały.

Gość kara za
przepraszam ale ja cię nie obrażam więc może ty też podejdź z jakimś szacunkiem do mnie ok? chcę znać zdanie ludzi na ten temat a więc jeśli jeszcze ktoś się wypowie to będe wdzięczna

Gość paranormal activity
kara? nie - są wybory i konsekwencje wyborów to wszystko czasami tylko konsekwencje niektórych wyborów mogą byc po prostu inne od oczekiwanych ;)

Gość kara za
zastanawiam się po prostu czy jeśli to wszystko jest tak jak w kościele mówią czy księża, to czy to może być tak, że Bóg patrzy i widzi, że X nie poszedł do kościoła a więc dostanie karę za to i np. X-owi coś się stanie albo bliskim. z drugiej strony niekiedy niezbyt dobrzy ludzie mają się całkiem nieźle, źle życzą innym, cieszy ich czyjeś nieszczęście nawet itd. itp. a wszystko idzie im jak z płatka, dlaczego?

Gość paranormal activity
nie wiem..nie odpowiem było kiedys takie powiedzonko "kogo pan Bóg kocha temi krzyżyk daje" :D moja babcia tak mawiała

Gość kara za
co to powiedzonko miało znaczyć?

Gość paranormal activity
pomyśl :)

Przecież przeprosiłam, przeproś Katolika to cię opluje :/ Nie wierzę że pytasz poważnie, a tak z ciekawości, ile masz lat, rozumiem że jakieś naście i to tak w połowie dekady jesteś max? Nie obrażam, jestem ciekawa. Bo jeśli jesteś dorosła to masz niezłą banię, ale dobrze że pytasz, bo jest szansa że wyjdziesz z tego. Trochę logiki i sprawę sobie wyjaśnisz, bez pomocy innych.

Gość kara za
to jeśli Pan Bóg kocha to daje krzyżyk czyli co, zabije? mam 30 lat

"kogo pan Bóg kocha temi krzyżyk daje" moja babcia tak mawiała a na to odpowiedział taki jeden zakonnik, co często w tv prowadził program.... pewien obłożnie chory człowiek, powiedział: to może Pan Bóg by mnie trochę mniej kochał i pozwolił chodzić......

:D Nie rób sobie z nas jaj. Lata nie mają znaczenia, urocze jest zadawanie pytań takich, jak zwykle robią to dzieci, ale bez przesady ;-)

Gość kara za
co z tego, że mam 30 lat każdy jest inny i ma inne myślenie

Gość szz
w XXI wieku takie bzdety i zabobony...wstyd

jesli chodzisz do \koscioła bo sie boisz kary to sobie odpuść ;) bo juz krzywdzisz Boga :)

Gość katijkaa82
wydaje mi się, że nie.

Gość Koleś123
Gdy się modlicie nie bądźcie jak obłudnicy.Oni lubią w synagogach i na rogach ulic wystawać i modlić się, żeby się ludziom pokazać. Zaprawdę powiadam wam: otrzymali już swoją nagrodę. Ty zaś gdy chcesz się modlić, wejdź do swej izdebki, zamknij drzwi i módl się do Ojca twego, który jest w ukryciu. A Ojciec twój, który widzi w ukryciu, odda tobie. Mt, 6,1-6.16-18

Gość kara za
o dziękuję za tą odpowiedź "koleś" :)

A czemu mają nie wierzyć, ja uwielbiam bajki, kształtują niewiarygodnie wyobraźnię i pozwalają nieźle odnaleźć się w życiu i tworzyć wspaniałe rzeczy.

Gość do paranormal activity
wiele miłości Bożej życzę. Krzyz ci na droge.