Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julka121212

Blizny

Polecane posty

Gość Julka121212

Witam. Jakiś czasm temu miałam zabieg wycięcia znamienia na plecach, została mi po tym spora blizna. Ale nie jest to jedyny mój problem, mam równiez sporo ciemnych blizn po pryszczach na twarzy i dekoldzie. Moje pytanie brzmi, czy znajdę jakąśc maść bez recepty która by pomogła na te dwie różnego rodzaju blizny? Słyszałam coś o maści Contratubex. Myślicie że mogło by pomóc? Licze na pomoc. Pozdrawiam :)

Gość magmar777
witam. na blizny bardzo dobry jest krem No-scar A słyszałaś o Derma Roller?? Derma Roller to urządzenie do wykonywania mezoterapii igłowej,może być używane w domu jak i w gabinecie kosmetycznym.Badania naukowców wykazują iż metoda ta doprowadza do redukcji blizn aż o 80%. Derma Roller doskonale więc sprawdza się przy leczeniu blizn pooperacyjnych, jak również zmarszczek, rozstępów, cellulitu i przebarwień skórnych. Masaz takim urządzeniem sprawi również że wszsytkie kremy balsamy jakie stosujesz na blizny będą działać znacznie mocniej. Derma Roller to specjalny wałek, na którym umieszczono igiełki. Poprzez masowanie i jednoczesne nakłuwanie skóry derma roller pobudza wytwarzanie kolagenu i elastyny, co odmładza skórę, poprawia nawilżenie i stymuluje naturalne procesy leczenia skóry. Możesz go stoswać również do masazu ciała,redukuje on również zmarszczki,rozstepy... przeczytaj wiecej o Derma Roller na stronie http://zadbajocialo.pl/mezoterapia-c-6.html pozdrawiam! magda

Gość Zuza66
Laserem można osiągnąć najlepszy efekt. Moja córka chodziła do krakowskiego salonu Vici Clinic. Miała 3 zabiegi ale blizny były dość głębokie. W Vici dysponują wysokiej jakości sprzętem- laserem ResurFx. Sam zabieg podobno jest bolesny ale maścią Emla można znieczulić skórę.

Gość gość
Jakieś informacje aktualniejsze na temat blizn posiadacie?

Gość tytra
Jeżeli nie wiesz skąd u Ciebie też biorą się te blizny, lub skąd twoja skóra nagle tak reaguje np na pewne jedzenie lub słodycze to poczytaj sobie artykuły z http://wszystkoobliznach.pl/ , jak sama nazwa wskazuje wszystko o bliznach. Z tego co ja wiem, to trądzik na twarzy wyskakuje, w momencie kiedy to nasz organizm czegoś np. nie toleruje. Sprawdź co akurat tobie szkodzi.

Gość gość
White&Beauty Floslek, pięknie poradzi sobie z problemem.

Gość gość
o, znam nawet ten kosmetyk ale ja smarowałam bliznę olejkiem bio oil bo mam większe przekonanie do medykamentów z apteki niż do kosmetyków

Gość olusia00
ja bliznę po podobnym zabiegu i po cesarskim cięciu usuwałam za pomoca serii zabiegów karboksyterapii. Jeśli jesteś z Wrocławia to polecam wybrać się do salonu COCO-TIME. Jestem ich klientką od kilku dobrych lat i wiem, ze każda klientka może liczyć na fachową poradę i atrakcyjne ceny.

Gość Kolaliczka
Ja na blizny stosuję żel Sutricon. Jest moim zdaniem lepszy niż balsamy. Po pierwsze ładnie się wchłania i nie pozostawia lepiącej się na skórze lepiącej warstwy. Skóra po wysmarowaniu żelem wygląda naturalnie. Żel ma ładny zapach i dobrze wpływa na redukcję blizn