Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blablablabla18

Mam 18 lat,chcę zamieszkać z chłopakiem

Polecane posty

Gość blablablabla18

Mam 18 lat,mój chłopak w kwietniu będzie miał 17,jaką mamy szansę prawną aby zamieszkać razem? Tzn czy on ma prawo wyprowadzić się od rodziców do mnie,nawet jeśli jego rodzice się nie zgodzą? Mam (prawie) własne mieszkanie,rodzice są za granicą,mama wcześniej często przyjeżdżała,jeszcze jak nie byłam pełnoletnia,szkoła,wywiadówki i takie tam ale odkąd skończyłam 18 lat to już ie musi przyjeżdżać i wpadają tylko na święta BN a mieszkanie chcą właśnie przepisać na mnie. Rodzice się zgodzili aby chłopak zamieszkał ze mną bo stwierdzili,że lepiej jak będę mieszkała z mężczyzną niż sama,ale właśnie,czy on może się wyprowadzić od tak od rodziców do mnie,wydaję mi się że raczej nie pochwalają tego,zna się ktoś na tym?

Gość Pinda-Lafirynda
Z mężczyzną?????????????????:O Młokos nie ma jeszcze 17 lat... Zamkną Cię za pedofilię...:O

Gość blablablabla18
Prędzej ciebie zamkną za brak wiedzy,czym jest pedofilia,spadka🖐️

Gość Brutalny Rutek
Bez zgody jego starych nie może się nigdzie wyprowadzić a jak się wyprowadzi, to go psy sprowadzą na kwadrat starych.

Gość Palomaaaa
To mało rozsądne z Twojej strony

a potraficie żyć (żyć nie spotykać się, żyć) razem, utrzymać się?

Gość blablablabla18
Tak myślałam,że policja może go zabrać do domu,chyba trzeba będzie nam jeszcze rok poczekać ale to głupie bo i tak dużo czasu spędza u mnie,czasem jest tak,że jest tylko 2-3 noce u siebie.

Gość Palomaaaa
Oni się nie będą musieli utrzymywać, jej rodzice dadzą na wszystko. Na jego studia też?

Gość dopóki się skończy 18 lat
nie może się nigdzie wyprowadzić bez zgody rodziców!!!

Gość blablablabla18
Rodzice mi przysyłają 300-500 dolarów miesięcznie,więc na mieszkanie i życie wystarczyło by nap na pewno.

Gość dopóki się skończy 18 lat
ale nir rozumiem PO CO Wam się tak śpieszy do tej dorosłości?:o Jesteście jeszcze tacy młodzi.... Jeszcze zdążycie być dorosłymi,cieszcie się młodymi latami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

blablablabla18 -> 300 dolarów (przy obecnym kursie) to nie raz sam czynsz zje ;]

Gość Palomaaaa
Weź pod uwagę, że jak on się wyprowadzi z domu rodziców,bez ich zgody, to oni mu nie dadzą na nic kasy. Tak więc będziesz musiała kupić mu podręczniki, ubrania, jedzenie i będziesz musiała zacząć odkładać na studia dla niego

Gość blablablabla18
na czynsz wystarczy na pewno,bo już to wszystko liczyliśmy,po za tym on się nie wybiera na żadne studia,teraz jest w zawodówce samochodowej,robi praktyki u kolegi a tak na prawdę to mają na spółkę warsztat samochodowy,kocha to więc tylko tym się chce zajmować. Jak by coś to kumpel ma 26 lat i właściwie tylko takich ma znajomych bo twierdzi,że jego rówieśnicy to dla niego przedszkolaki.

Gość Palomaaaa
No to powodzenia, ty na utrzymaniu rodziców a on w zawodówce.

Gość Brutalny Rutek
No akurat lepiej w zawodówce niż na studiach pedagogicznych :D Po zawodówce i z praktyką w warsztacie będzie miał fach w rękach a nie papier w szufladzie.

Gość SkubanieCC
No tak...Rówieśnicy to dla niego przedszkolaki...:D Nie każdy 17 latek ma darmową dupę na stukanko :D Na dodatek zamierza go przygarnąć jako...utrzymanka??????

Gość heloooooooł
SkubanieCC dobre!

Gość blablablabla18
Tak myślałam,że szkoda na was czasu,niby dorośli a zachowujecie się jak gorzej niż gimgówna

Gość heloooooooł
dorosla sie znalazla :D sponsoringiem sie zajmujesz?

kur wa to ty zadajesz jakies zdalnione pytania, masz 18 lat a sobie o zyciu nie potrafisz decydowac tylko pytasz ludzi ktorych i tak masz za nic? :O idz sie leczyc i to tyle na mnie w tym temacie 🖐️

Gość blablablabla18
Ja się tylko chciała poradzić czy jest jakieś prawo zakazujące wspólnego zamieszkanie(w naszym przypadku) a nie prosiłam o ocenę mojego życia jak widzę Bardziej dorosłego niż większości z was.

Gość SkubanieCC
No, no,nie unoś się. Jesteś, przecież, dorosła... Każda laska, która już daje dupy-jest dorosła. Bo cóż innego o tym może świadczyć? Przecież nie metryka...:D

Gość SkubanieCC
Proponuję, byś poprosiła rodziców o podwojenie przysyłanej kasy... Będzie was dwoje, potrzeby większe... W końcu im też jest na rękę, że masz "opiekuna" i nie muszą się martwić o twoje bezpieczeństwo...:O

Gość blablablabla18
Do SkubanieCC A widzisz coś złego w bezpiecznym seksie,bo ja nie,dorośnij wreszcie.

Gość SkubanieCC
Hahaha! Dobre!:D To podszyw??? :D

Gość heloooooooł
Zapytaj rodziców czy nie maja nic przeciwko sponsoringowi

Gość ja nie mogęę
Ja się nie orientuję konkretnie gdzie trafiasz jak uciekasz z domu. Bo to jest traktowane jako ucieczka. Ale jeśli nie chcesz, żeby chłopak miał przez Ciebie problemy, to daj mu spokojnie mieszkać w domu do 18stki.

Gość Pinda-Lafirynda
heloooooooł- autorka już pisała, że jej rodzicom pomysł się podoba i zgodzili się. Nie wiemy tylko , czy rodzicom chłopaka też to odpowiada...:O