Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uczulona

Wkładki higieniczne

Polecane posty

Gość uczulona

Dziewczyny! Chciałabym prosić o radę. Natomiast, mam 14 lat, okresu jeszcze nie mam, ale wiadomo objawy, dzięki którym wiem, że niedługo się pojawią, są. Dlatego, chciałabym zacząć nosić wkładki higieniczne, lecz problem tkwi w tym, że w miejscu intymnym mam strasznie wrażliwą skórę! Chyba rok temu raz założyłam wkładkę always zapachową. Dostałam uczulenia, okropnie swędziało, piekło grrrr! Gdy przeszło po jakimś czasie spróbowałam wkładki Belli, byłam pewna że nic się nie stanie, bo są bezzapachowe, ale również dostałam podrażnienia. DOstaję uczulenia nawet od zapachowego papieru toaletowego! Więc chciałabym zapytać się, jakie polecacie mi wkładki, takie że choć na 90 % mnie nie uczulą, bo naprawde moje się próbować gdyż to jest takie nie przyjemne te uczulenie... Może naturella???

Gość uczulona
Pomóżcie :) :-)

Gość sdfghjkl
Spróbuj naturelli tylko ze one sa rumiankowe i tez nie wiadomo ile tam chemii a ile prawdziwego rumianku które zreszta tez może uczulac.Musisz wypróbowac rózne az trafisz na odpowiadajace Tobie.Skoro maswz taki problem z wkladkami to i pewnie z podpaskami bedzie to samo.

Gość uczulona
Tak, wiem co do podpasek, więc strasznie boje się jak kto będzie jak dostanę miesiączkę... Ale dzięki :)!

Gość Pinda-Lafirynda
Spróbuj femina secret. Mam podobny problem i te mi odpowiadają.Bezzapachowe, niczym nie nasączane. Są w biedronce, niedrogie-60 szt-ok. 4 zł :D

Gość uczulona
Mam w domu chyba te, takie opakowanie: różowy kartonik i pisze "secret" to te? :)

Gość Pinda-Lafirynda
Bordowe opakowanie(ostatnio zmienili z różowego). Na środku duży napis FEMINA i mniejszy-secret.

Gość Pinda-Lafirynda
I one też Cię uczulają???

Gość uczulona
Jeszcze ich nie testowałam... Zaraz idę sprawdzę czy pisze tam femina i czy to napewno te :P

Gość uczulona
To chyba są jakieś inne, bo pisze tylko Secret, są w wyprodukowane przez Biedronkę, ale może to podobne :)

Gość ja2507
Hej! Tez mam problem z wkladkami. Strasznie podrazniaja. Papier toaletowy zapachowy tez. Wiec mam podobnie, jak ty. Natomiast podpaski nie. Tampony tez spoko. Wiec w sumie nie wiem dlaczego mam problem z wkladkami...

Gość Pinda-Lafirynda
Jeśli by Cię uczulały, to by znaczyło, że wina leży po stronie materiału (włókniny), powlekającej wkładkę. W takim wypadku będzie większy problem, bo to podstawa wkładek i podpasek...

Gość uczulona
A jakie wkładki polecacie na nietrzymanie moczu? bo czasami zdarzy mi sie uronic pare kropel gdy mam gazy. Z góry dziękuje za odp

Gość Pinda-Lafirynda
Takie, które Cię nie uczulają...:D:D:D

Gość uczulona
grrrrr bardzo śmieszne, to NIE JA PISAŁAM !!! Ktoś podrabia sie pisze mój pseudonim -.-

Gość a po co nosic wkladki bez
potrzeby??? miej przy sobie tampona albo podpaske a nie wkladki caly czas wymieniac, ewentualnie majtki w plecaku zamienne:P przeciez pierwszy okres jest delikatny jak takie plamienie wiec nie ma potrzeby az tak sie chronic