Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wariatka106

Jak przygotować dom do przyjścia maleństwa!!

Polecane posty

Witam chciałam sie dowiedziec jak przygotować dom i akcesoria dzieciece do ich pierwszego użycia. mianowicie: 1 Czy wanienke do kapieli trzeba wczesniej jakos umyc czy zdezynfekowac?? 2 Co z butelkami wystarczy je umyć czy trzeba sterylizowac 3 Co ze smoczkami do butelek i usmokajaczkami?? 4 Czy obicie Fotelika samochodowego i wózka wyprac wczesniej w proszku dzieciecym?? 5 czy koszule i staniki do karmienia powinnam wyprac w proszku dzieciecym czy w takim naszym normalnym? Pościel, ubrania, maskotki mam poprane. Niestety nie mam sie kogo poradzic co do tych rzeczy. Zastanawiam sie również czy własna pościel powinnam też wyprac w proszku dzieciecym, zamierzam dziecko brac do naszego łóżka tzn pokoj mamy bardzo malutki i niemamy miejsca na to aby dziecko bylo gdzie indziej jedynie swoje łóżeczko ewentualnie nasze łóżko :) także powinnam wyprac nasza pościel??

Gość Wiki jest tutaj
przede wszystkim zlikwiduj wysoki próg i nie kupuj śliskiego kocyka bo to może być zbyt niebezpieczne

Gość marselowepole
A co chcesz robić z dzieckiem w łóżku? Co do butelek to wyparzyć, pościel w łóżeczku wyprać. Wannę umyj w gorącej wodzie. Fotele to zależy czy są brudne, czy siedział tam np pies albo kot. Stanik tez wypierz, koszule pierz normalnie

Gość Ty wyzej
mozesz juz tak nie ironizowac przynajmniej na szacunek dla zmarłego dziecka

No ja akurat profilaktycznie wszystko miałam poprane w loveli swoje dziecka itd. Butle smoczki nowe itd myłam i wyparzałam Ponieważ moje dziecko przyszło na świat wiosną to poprałam wszystko co miałoby kontakt ze skórą a przestałam prać w loveli w 8 miesiącu jego zycia. Wanienkę umyłam i zlałam gorącą wodą. Dom przygotowałam dopiero kiedy dziecko zaczeło raczkowac czyli w 7 miesiacu)))

Tak sie właśnie zastanawialam. na wszelki wypadek nasza posciel też przepiore w loveli tak jak inne rzeczy dziecka.

Gość nie bierz dziecka do łóżka!!!!
:O

Gość mnj
prałam w Loveli tylko rzeczy dziecka. Swoich nie. Co będziesz też prała swoje i męża ubrania? Przecież z nimi dziecko tez ma kontakt. Nie ma co przesadzać.

Gość xoxoxoxoxxx
1. przepłukać 2. wyparzyć 3. wyparzyć 4. zostawić w spokoju 5. w zwykłym proszku

Gość xoxoxoxoxxx
Pościel na swoim łóżku zostaw w spokoju.

Gość ggergetg
Swoje rzeczy też należy wyprać np w płatkach mydlanych. Przecież maleństwo przytula się cały czas do koszuli nocnej. To tak jakby wyprać w zwykłym proszku pieluchy tetrowe. Smoczki, butelki - jest na nich napisane jak postępować. Inne, jak wanienka? Ja po prostu myłam ale czymś łagodnym z tego co pamiętam, chyba zwykłym, szarym mydłem. Co się nie styka z dzieckiem bezpośrednio - nie trzeba prać. Mam na myśli np obicie fotelika samochodowego.

Gość zgadzam sie z osoba powyzej
ja pralam swoje koszule w proszku "dzieciecym" - tz. tym, ktory uzywalam dla rzeczy dziecka, a w moim przypadku nie byl to jakis dzidzius tylko zwykly bialy jelen.