Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olenka10

nietypowe dokarmianie

Polecane posty

Gość olenka10

synek ma 2 tyg i nie najada sie moim mlekiem. mam duzo pokarmu ale jest jak woda, i malutki robi zielone kupki (oznaka ze sie nie najada). czy mog w moim odcignietym mleku rozpuscic sztuczne? (nan) czy praktykuje sie cos takiego?

Gość powiało kulturą
skąd wiesz ze jest glodny? nie rozpuszczaj nic w swoim pokarmie karm dziecko na zyczenie, raz jedną raz drugą piersią, niech sciągnie wszystko do konca mleko nie ma wyglądac jak mleko ze sklepu, ono jest i ma byc przezroczyste, ty nie jestes krowką tylko mamą :)

Gość kapid
Jestem mamą malucha. Kto Ci powiedział, że zielona kupa to oznaka głodnego dziecka?

Gość powiało kulturą
a zielone kupki to jest ok, po mleku matki takie są, bo mleko jest surowe, (tylko go nie gotuj) :) mysle ze jest wszystko ok tylko ty jestes przewrazliwiona.

Gość olenka10
o tej zielonej kupie mowila mi polozna, przy pierwszym dziecku

Gość olenka10
moze macie racje e jestem przewrazliwiona, bede go obserwowac

zielone kupki to nie oznaka ze sie nie najada,, normalny kolor... o ile nie placze,nie marudzi i spi ladnie to nic mu nie jest i jest ok... gdyby jadl i mocno plakal to to by mozna uznac za nienajadanie sie... mleko musi byc wodniste zeby dziecko tez sie moglo napic ;)

Gość kapid
może źle przystawiasz do piersi i dziecko nie ssie poprawnie? zanim zaczniesz kombinować zapytaj specjalisty w poradni laktacyjnej albo położnej. Jak dziecko nie będzie ssało piersi tylko piło z butelki, możesz stracić pokarm.

Gość hncgfvbhyui
Mnie powiedzieli w szpitalu, że to oznaka przejedzenia.. Nie słuchaj tego.

Gość wsaws
a mnie mowili ze zielone kupki u niemowlaczkow sa oznaka nietolerancji laktozy

moja mala na 4 dzienne kupki,dwie robi zielone i zdrowo rosnie,rowno przybiera i jest ok. nie ma alergii i nic sie nie dzieje poza tym... karm synka na zadanie i tyle...w razie watpliwosci zapytaj pediatre

Gość b.e.a.t.a
Wiekszosc noworodkow sprawia wrazenie ze sie nie najadaja, a pozniej i tak sie okazuje ze przybieraja 300 gram tygodniowo. Dzieci karmione mlekiem modyfikowanym z kolei zawsze sa "najedzone", bo mm jest ciezej strawne i dluzej zalega w brzuszku.

Pokarm masz dobry ;) A na ustawienie calego systemu karmienia potrzeba troszke czasu,wiekszosc dzieci wyglada na poczatku ze sie nie najada...dostawiaj a bedzie dobrze u wkoncu maluch dq odpoczac...

Gość ja ci poradze
a ile dziecko przybralo p^rzez te dwa tygodnie? i z czego wnisokujesz, ze dziecko sie nie najada?? zilone kupki to oznaka ze je duzo pokarliu z 1 fazy, z duza iloscia laktozy. albo rzadko zmieniasz piluche i kupka juz zdazyla sie utlenic

Gość ja pierdziele nie ma mleka jak
woda,dziewczyno wez sie w garsc!ty masz drugie dziecko?twoja wiedza na temat karmienia nat to totalna porazka.