Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pupa1977

czy reumatyzm i RZS to to samo?

Polecane posty

Ostatnio mam dziwne bóle w przedramieniu po jednej i drugiej stronie, nasilaja się w nocy i rano. Boli mnie jakby kosc, troche dłoń, mam problemy z ruszaniem rano, i opuchnięta dłoń , zaburzenia czucia= lekkie... Co mi jest??

Gość Van Zann
hooy z reumatyzmem. smoleńsk, qurwa!!!

Gość stawiam bardziej na krengoslup
ic do learza

Gość listek klonu
a czy drętwieją ci palce dłoni w nocy ?

W nocy to głównie czuje ten bol w kosci...., zdarzał się tez w ramionach

Gość listek klonu
ból kości to osteoporoza , borelioza bo reumatyzm to bardziej stawy bolą nie kości. Ukąsił cię kiedy kleszcz?

poczytałam o tej boreliozie i niektóre objawy się zgadzają, nawet takei nietypowe, cholera... Czy ktos wie gdzie mozna zrobic ten test Western blot w Poznaniu?

Albo ogólnie, jakie badania sie robi jako pierwsze na borelioze?

Gość gdzie jest Ewa
test elisa i potwierdzenei western blotem obserwuj inne objawy, bo wiele chorob moze w ten sposob objawiac np zatrucia, choroby pasozytnicze, alergie, choroby weneryczne, toksoplazma , choroba kociego pazur aitd.

Gość Pinda-Lafirynda
Chyba kombinujecie nie w tym kierunku, co trzeba...:D Bóle reumatyczne to potoczna nazwa wszelakich dolegliwości związanych ze zwyrodnieniami stawów, które dotyczą ludzi starszych. Jeśli nie masz sześćdziesiątki na karku takie bóle mogą zwiastować RZS.To poważna choroba dotycząca młodych ludzi(głównie kobiety). Organizm produkuje przeciwciała, które nie rozpoznają własnych tkanek i niszczą je(w tym wypadku stawy). To choroba autoimmunologiczna. Idź czym prędzej do lekarza, który wyśle Cię na badania i-najpewniej-skieruje do reumatologa, bądź immunologa. Pozdrawiam :)

Gość Pinda-Lafirynda
Reumatoidalne zapalenie stawów to inaczej gościec postępowy i -nieleczony- prowadzi na wózek inwalidzki.:(

Gość l;nhopn5o3
mam rzs od 10 lat teraz mam 28 jakos na wozku nie jezdze i bynajmniej sie nie zanosi wprawdzie bylo wczesniej duzo operacji i zabiegow ale trzymam sie niezle moga bolec kosci bo bol ze stawow promieniuje mnie bolala cala reka a przyczyna byl staw lokciowy potem polecialo na inne stawy moja rada zrob sobie morfologie i ob oraz crp na poczatek i z wynikami idz do lekarza rodzinnego wtedy cie pokieruje

Gość Pinda-Lafirynda
NIELECZONY napisałam...

Gość l;nhopn5o3
przepraszam dopiero teraz widze;)

Gość gość
od ponad 20 lat naukowcy badali malza perna caniculus -gasi stan zapalny stawów- reumatyzm ,zwyrodnienia ,wskazany dla sportowców ,osób z nadwagą od 2009 w POlsce dostępny lyprinol-ole z małza perna caniculus -cena zbyt wysoka 120żł w badaniach była przebadana inna postać małza -mączka perna caniculus -podawana z tranem -wyciszała stan zapalny ,tylko małż zielony ma kwasy p/zapalne powstrzymujące reumatyzm i w 100% bezpieczny bo naturalny w Polsce dostępne wersje green lipped mussel lub grunlipmuschel -cena 150 kapsułek po500mg -czyli cena dostępna dla nas -do kupienia na '' eperna.pl'' poczytać-jest tam też dieta ..........

Gość here i am
w przypadku wątpliwości najlepiej iść na badania do jakieś dobrej placówki. ja mam ten komfort, że z pracy mamy możliwość korzystania z medicover i medistore więc w razie czego jakieś badanie odczynu biernackiego czy cokolwiek innego nie stanowi problemu, wiec tobie polecam to samo :-)