Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła_mamusia

ile dzidzia może przybrać na wadze?

Polecane posty

Gość przyszła_mamusia

ile dzidziuś może przybrać na wadze od 35 tygodnia ciąży?? :)

Gość grrrr555
Ok. 30gr dziennie :) ale może być mniej albo więcej.

Gość przyszła_mamusia
dziekuje za odpowiedz :)

Gość hjgj
a może wcale nie przybierać

Gość przyszła_mamusia
bo niby dlaczego? Nie glodze siebie ani dziecka, więc nie rozumiem...

Gość hjgj
czasami może dojść do zahamowania wzrostu płodu, z róznych przyczyn, np niewydolność łożyska. ale nie martw się na zapas, jak dzidzia przybiera to jest ok.

Gość przyszła_mamusia
malutko przybiera.. przez 3 tyg tylko 334g ... w 35 tyg wazyl tylko 2050g

Gość taka sobie jedna ja....
ja właśnie jestem w 37 i według piątkowego usg przez równe 2 tygodnie przybrała 590gr, u mnie zapowiada się cc jak tak dalej bedzie

Gość przyszła_mamusia
a ile waży Twoja dzidzia??

weź poprawkę że badanie usg nie jest niezawodne i przyjmuje się że +/-500g przekłamania może być więc jak ważył 2050 to tak na serio mógł spokojnie 2500 ważyć :) mój syn w 36tc ważył jakoś 2300 aq urodził się 3840g :)

Gość hjgj
moja córka przybierała bardzo mało od 33 tygodnia, w 38 tyg. wielkość płodu była jak w 33tyg. To jest hipotrofia, wielkość płodu nie odpowiada wiekowi ciąży. Mała przyszła na świat przez cesarkę, bali się, że naturalnie moga być problemy, z wagą 2300 i 10 pkt. Badanie łożyska wykazało jego niewydolność. Córa ma już 4 miesiące, przybiera ładnie jak na swoją wagę urodzeniową. miałaś robione usg z przepływami

Gość przyszła_mamusia
usg u mojego lekarza pokazuje 2 wagi i zawsze sugeruje sie tą drugą, wyższą według tej niższej mój maluch miałby 1860g.

Gość przyszła_mamusia
dużo badań mi robił i mówił że jest wszystko wporządku z dzidziusiem, że urośnie jak się urodzi... nie znam się na tych nazwach i niestety nie mogę napisać co to były za badania...

Gość przyszła_mamusia
katasza7777777777777777 a rodzilas naturalnie czy przez cc?

Gość przyszła_mamusia
no to wielkie gratulacje :) koloska małego urodzilas :)

bez paniki jak lekarz mówi że jest ok to tak jest!!! kiedy w końcu zaczniecie ufać swoim lekarzą a nie dopytywać domorosłych lekarzy z kafeterii????? usg może się mylić o 500g a czasami i więcej kumpeli córa miała mieć góra 2100 a ważyła 2800 więc bez nerwów najważniejsze by się wszystkie organy dobrze rozwijały i proporcjonalnie :) moja córa rodzona w 33tc ważyła 1670g i jest wszystko dobrze więc wyluzuj

Gość przyszła_mamusia
jednak troszke się martwię... może to wina tego że jestem drobna.. i duża też się nie urodziłam 2700g.

Gość mama babelkow
u mnie usg tez sie pomylilo chlopcy mieli wazyc 2150g i 2450 g a wazyli 2160g i 1830g rodzili sie w 34 tygodniu +4 dni.teraz maja 4 miesiace i rosna na potege:) cala ciaze byli zblizeni wagowo dopiero na koncu zaczely sie duze odstepstwa .Mialam cukrzyce ciazowa i ktores lozysko moglo byc juz mniej wydolne.

Gość przyszła_mamusia
no to super :) A w jakim wieku są Twoje dzieciaczki?

Gość przyszła_mamusia
mama babelkow : to maluszki urodzilas, i dlaczego porod az tak przedwczesny? przez ciaze blizniacza? czy wystapily jakies komplikacje?

Gość przyszła_mamusia
duży nie jest zazdrosny o małego? mam małego 2 letniego szkrabika i boje sie że będzie zazdrosny o nowego czlonka rodziny :)

Gość przyszła_mamusia
chłopczyk będzie :) chciałam małą Klaudynkę, ale nic z tego :):):) Aleksander się urodzi:)

Gość hjgj
moja według usg miała ważyć 2320, a ważyła 2300

Gość przyszła_mamusia
to usg dużo się nie pomylilo... tylko 20g, a to nic...

moja mała wg. usg wazy 3630g. tak wiem ze należy brać procent błędu, mój pierwszy synek rodząc sie w 38 tyg ważył 4250 i 54cm a usg wskazywało 4500 więc duzej różnicy nie było teraz zanosi sie też na dużą dzidzię do terminu jeszcze 3 tyg i na wcześniejszy poród się nie zapowiada

Gość przyszła_mamusia
no to zazdroszczę :) mój maluch nie pozwala mi odejść od siebie nawet na chwile... :) myślę, że jak dzidzia się pojawi to się zmieni, póki co jest ciężko..

Gość przyszła_mamusia
taka sobie jedna ja.... : może dowiedz się na temat cc :) pewnie byłoby Ci łatwiej urodzić.. bez bólu bynajmniej.. mi niestety nie jest dane mieć dużego dzieciątka...

Gość mama babelkow
Generalnie ciaze blizniacze koncza sie okolo 34-36 tygodnia ja mialam bardzo skrócona szyjke i skurcze bralam fenoterol tak jak w poprzednich ciazach(mam dwoch starszych synow)i po odstawieniu(decyzja lekarzy w szpitalu) zaczal sie porod,lekarze sie tego spodziewali a lek zostal odstawiony bo nie bylo juz powodu hamowac porodu i sie moje bable urodzily 25h po odstawieniu lekow:)

Gość przyszła_mamusia
mama babelkow: ile czasu spedzilas w szpitalu z maluszkami? najwazniejsze ze maluszki zdrowe :) nic innego sie nie liczy...

nie napisałam tak syn urodził sie przez cc i teraz jak dojdzie mała do wagi 4kg to tez się zapowiada na powtórkę