Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak pytam dwretyu

Podróże jakie miasta w świecie was inspiruja , dlaczego akurat do miejsce?

Polecane posty

Gość tak pytam dwretyu

prosze o odpowiedzi ,ale szczerze

Gość JakJakKajak
Paryż i Barcelona

Gość martyna2
Tokio Pekin

Gość JakJakKajak
a i czeska Praga i Wiedeń zapomniałabym,

Gość w lipcu jade do Hiszpanii
i ciesze sie, ze zobacze Barcelone. Nie kupilismy hotelu z biurem podrozy, sami sobie wynalezlismy hotel na uboczu, wynajelismy samochod i mamy zamiar w 6 dni zrobic 2000km :) albo i wiecej. A Barcelona dlatego, ze kilkanascie razy tam bylam oczami wyobrazni ( ksiazki, np Cien Wiatru Zafona). Paryz- nie bylam, mam nadzieje, ze pojade, kocham po filmie Moulin Rouge.... Chcialabym tez zobaczyc Londyn, Tokio, Pekin...Rzym, Waszyngton, Ateny.....duzo tego by sie uzbieralo :)

Gość trochę objeździłam
ale fascynują mnie miasta i wsie rosyjskie, nie tylko stolica i nie tylko zabytki. Ludzie [ci zwykli mieszkańcy] są wspaniali. Bywałam tam wiele lat temu z rodzicami - sportowcami, dźwięki harmonii jeszcze do dzisiaj słyszę.

Gość JakJakKajak
@w lipcu jadę do Hiszpanii - naprawdę boskie miejsce ja byłam i zwiedziłam - a oprócz tego warto wpaśc do Tossa de Mar Figueras (niesmowite muzeum Dalego)

Gość władza dawno sprzedana
Dzierżoniów

Gość gursew
Ułan Bator - ponoć najbrzydsze miasto świata

Gość w lipcu jade do Hiszpanii
Jakjakjak mamy wlasnie 4 miesiace zeby rozplanowac podroz, ciesze sie, ze wynajelismy samochod bo nie bedziemy od nikogo zalezni, i pojedziemy z gotowym planem zeby spedzic ten czas jak najlepiej (2+1) :) w sumie zaluje, ze nie wzielam wiecej dni np 10 ale samolot nie pasowal :P

Gość tylko i wyłącznie
nad Bajkał - cisza, spokój, przyroda i my! Żadne modne kurorty nie wchodzą w grę. Po zaręczynach wybraliśmy się na kilka dni do Barcelony, można było poznać rodaków, K---y leciały gęsto.

Gość tak pytam dwretyu
super !Hiszpania piekny kraj ale tylko dla tych którzy je nie zamieszkują, poniewaz klimat jest niemiłosierny dla mieszkanców ,dlatego nocna życie jest bardziej intensywne niz w skwarny dzien :) Paryż nieamowite ,owiane tajemnicą miasto,bardzo ładne romantyczne. Mnie najbardziej zainspirwało Cannes :)San Peyr idealne na randkę itd ale równiez inne nadwybrzeżne'' miasta jak i rowniez Lisboa Alcantara i inne ale tam zostawiłam serce umysł i duszę, musze tam powócić

Gość tak pytam dwretyu
uu a co w Madrycie oprócz El Escorial :)i czerwonej architektury :) ? miejsce bardzo tajemnicze ,wszyscy twierdzą że to dziewne miejsce w ktroym nie czuje sie nikt dobrze,,mówie o el Escorialu , miasto wyrózniajace sie jednolita budowlą, architektua po dziś dzien budowana z czerownej cegły nawet w nowoczesnych projektach uwzglednia sie ten sam zewnętrzny aspekt,

Gość tak pytam dwretyu
uwazam że im bliżej rodzinnego domu tym czlowiek czuje sie bezpieczniej swobodniej

Gość tak pytam dwretyu
jestem skazana na Berlin przesympatyczne miejsce ,rozległe rozrywkowo-towarzyskie z unikatowym klimatem

Gość ja kocham paryż
wiele miejsc bym jeszcze odwiedziła np Chiny, Indie ale to marzenia, Sydney. W zeszłym roku pojechałam z córą do Paryża, bez biura podróży, wszystko sama zorganizowałam, przelot, hotel. Jednak była to wycieczka przede wszystkim podporządkowana córce, bo cel to Disneyland (dwa dni zabawy w parkach) jeden dzień na Paryż, poruszałyśmy się metrem. Wiem że kiedyś tam jeszcze wrócę, ale nastawię się bardziej na zwiedzanie mimo, iż będzie to trzeci raz. Ale wam powiem świetne uczucie stanąć po raz drugi pod wieżą Eiffla po 10 latach z córką. To była moja podróż, bo byłam przerażona sama z dzieckiem, bez samochodu, bez przewodnika

Tokio - kolepka anime. Fascynujaca jest tam rowniez kultura i nowoczesnosc :)

Kocham Londyn - byłam w tym mieście 3 razy i nigdy nie mogę się nim nacieszyć, to miasto, którego nigdy nie będę miała dosyć :) A za co go kocham? Za multikulturowość, atmosferę i za Oxford Street :) Po 2. - Rzym !!! Najpiękniejsze miasto w jakim w życiu byłam. W ogóle całe Włochy są piękne. A Rzym to jeden wielki zabytek. Po 3. - amerykańskie miasta za nowoczesność: narazie zwiedziłam tylko Chicago, ale w te wakacje mam już zaplanowaną wycieczkę do Nowego Jorku, Waszyngtonu, Miami, Las Vegas i jak starczy czasu i pieniedzy to Los Angeles :D Lubię też Paryż, w ogóle fascynuje mnie Francja, po wycieczce do Paryża zaczęłam się uczyć francuskiego :p Niedługo wybieram się do Wiednia :) A jeśli chodzi o marzenia, to marzy mi się Moskwa, Praga, Sydney i cała Ameryka Południowa :) Kocham podróże :)

Gość lancomestyle
Mnie urzekła Taba, miasto w Egipcie o niespotkanym klimacie, bardzo blisko Izreala, co powoduje, że można zaobserować przenikanie się różnych kultur i światów, do tego to przepiękne, nieskażone żadną chmurką niebo, bardzo tęsknię za tym miejscem. A hotel Sol Y Mar Sea Star to jeden z najlepszych, w jakich miałam okazję gościć.

Ja mam marzenie aby pojechać do Berlina i tą bramę zobaczyć, a drugim marzeniem to jest Moskwa. Wiele znanych miast bym zobaczył, ale kasy i czasu brak...