Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qw4r

Egzaminy wstepne - ASP

Polecane posty

Gość qw4r

Witam. Czy ktos z was wie moze jak wyglada egzamin wstepny na ASP w Krakowie - kierunki grafika oraz intermedia; ASP w Lublinie - grafika oraz ASP we Wroclawiu rowniez grafika? Glownie interesuje mnie przebieg egzaminu z wiedzy teoretycznej, ale chetnie uslysze opinie na temat wszystkich 3 etapow egzaminu. Z gory dziekuje za pomoc.

Gość gdggg
ja wiem tylko na as w szczecinie

Gość KULTURALNYBARDZO
Te egzaminy są jak LM dla naszych drużyn, nikt nie przejdzie :P

Gość qw4r
w takim razie powiedz jak jest na as, bo wszystkie mysle so w jakims stopniu podobne, a poniewaz od kilku lat nie mieszkam w Polsce nie mam zielonego pojecia jak moze to wygladac.

Gość qw4r
ktos je jednak przechodzi skoro studentow maja ;) a jak nie sprobuje to sie nie dowiem czy mi sie uda czy nie ;)

Zdawałam ale 20 lat temu... Pewnie wszystko się zmieniło. Powodzenia życzę i duuuużo szczęścia, będzie potrzebne jak nigdy dotąd...:D

Gość gdggg
NA AS w Szczecinie: JA zdawalam na ZUT na arch. i urbanistyke i na AS na arch. wnetrz. Zupelnie inaczej choc oba kiery trzeba umiec rysowac. NA oba sie dostalam (polansuje sie ;) ale wybralam ZUT. Ale pytasz o AS. Musisz przez rok.dwa min. chodzic na jakis kurs i perfekcyjnie znac zasady perspektywy. Na As lubia gdy praca jest ciekawa, nie jkest nudna, wyroznia sie, nie jest zlana w jedna szarosc. Egzamin ma 3 czesci 1. (najwiecej ptk)-> mialam prawie maxymalna ilosc punktow :) powiem dumnie bryla- jais temat zrobic za pomoca papieru i osadzic gow przestrzeni miejskiej. Ja mialam zrobic rzezbe papierowa skladajaca sie z 3 modułów. Moduly ialy sie nie dotykac, twarzy kompozycje zwarta i zamknieta. Potem narysowalam to na placu, w tle kamienice. 2. rysunek. (z tego mialam najmniej ptk) kompozycja bardzo skomplikowana ale ciekawa z UWAGA perspektywy krasonoludka ;) czyli z zabiej perspektywy. 3. malarstwo

Gość gdggg
Najpierw pokazali nam kompozycje zlozona tylko z czerwonych przedmiotow (inne sale mialay niebiekie, biale) np. parasolka, krzeslo, kosz na smieci, tkanine, taki jakby plotek i takie tam. Potem rozlozyli ja i trzeba bylo te przedmioty narysowac w kompozycji jakby stalej. Troche dziwne.

Gość gdggg
No dzieki ze sie pytasz ja sie rozpisuje a potem masz mnie w dupie i nie odp ;)

Gość qw4r
Wybacz dopiero przeczytalam odpowiedz. Dziekuje bardzo za informacje zawsze to w jakims stopniu pomaga, mimo ze jednak sa to inne kierunki. Ale zawsze to juz choc troche rozjasnia temat ;)

Gość gdggg
a na co chcesz dokladnie isc? chdizsz juz gdzies na kurs> wrzucasz swoje prace na digharta?

Gość qw4r
Ja chce grafike lub intermedia. Na kurs jako taki nie chodze poniewaz nie mam takiej mozliwosci. Ale od 4 lat ucze sie grafiki, i jestem teraz na tym kierunku w szkole, wiec mam tylko ten przedmiot jako tako plus oczywiscie fotografia i rysunek ktore mmialam na pierwszym roku

Gość gdggg
No to warto choc 2 miejsciace chodzic na taki kurs, naparwde. U nas ANI JEDNA OSOBA BEZ KURSU SIE NIE DOSTALA.

Gość qw4r
niestety oznaczalo by to dla mnie cotygodniowe loty do Polski co zaczyna byc juz malym problemem

Gość gdggg
Moja przyjaciolka zdala do Krk oni tam lubia bardzo wyraziste prace, nie moze byc nudna, duzo kolorw ale bez przesady, wyrazna reka. Praca ma sie nie zlewac w 1 calosc. Konkurencja jest GIGANTYCZNA. Ja cw przed egz non stop a co dopiero KRK mysle, ze nawet 10 godzin dziennie warto rysowac non stop do egzaminow.

Gość gdggg
To zapisz sie tam u siebie, musisz perfekcyjbnie znac perspektywe to jest mega wazne. Uwazaj na to. YCze powodzenia i zmykam.

Gość qw4r
dziekuje bardzo za pomoc ;)