Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trghdgre

Krostki na udach, prosze o porade

Polecane posty

Gość trghdgre

Od jakiegos czasu cosraz bardziej irytuja mnie krostki na udach, wsrod nich sa tez (o dziwo) czarne punkciki jakby zaskórniki, krostki są też na łydkach ale to pewnie przez golenie. Pytanie skad sie wziely na udach i jak sie ich pozbyc? Zwykly peeleng nie pomaga ;/ dziekuje za pomoc :)

Gość trghdgre
:(

Gość trghdgre
dziennie, ale co dzinsy mialyby do krostek?

Gość trghdgre
dziekuje za rady :) tylko ze jak nie dzinsy to nie mam zielonego pojecia co miałabym nosić, jeszcze w takie mrozy jak sa teraz, masc postaram sie kupic, jezeli jest mozliwosc ze mi pomoże :)

Gość kaskaderka.
Sudocrem napewno nic da. Myślę że masz faktycznie zapalenie mieszków włosowych. Inaczej zrogowacenie skóry. Mój synek to ma i ja. Najczęściej umiejscawia się na udach,łydkach,ramionach. Co pomaga?Maści na zrogowacenie skóry dostępne bez recepty z mosznika np.10%..posmarować 2 razy dziennie. Przyda się też zwykła maść z wit.A bo rogowacenie to nic innego jak niedobór w skórze tej wit. Postaraj się nie nosić bardzo obcisłych rzeczy.

Gość kaskaderka.
A co do słońca faktycznie bardzo pomaga.

Gość trghdgre
Mam rowniez kilka ich jakby pod ramionami na tylniej czesci rąk. To mnie przeraziłyście tym zapaleniem i zrogowaceniem ;/ moze wizyta u dermatologa cos da? najwyzej gdy nie bedzie juz takich mrozow postaram sie znaleść zamiennik dzinsow i jakos sie tego pozbyc na lato

Gość kaskaderka.
Sudocrem jest dobry na odparzenia skóry.nie pomorze w walce z rogowaceniem.

Gość kaskaderka.
Lekarz napewno przepisze maść robioną w aptece.kwestia lekarza oby nie dał za mocnej. podam ci nazwę tej maści bez recepty jest super KERMUREN i pamiętaj kup 10%.bo są 5,15 itp.

Gość trghdgre
nie sa to ogromne ilosci, ale jak sie przypatrzec i reka przejechac to czuc te krostki pod palcami, strasznie irytujące, szczegolnie te zaskorniki na udach z obcislych rzeczy ciezko zrezygnowac bo młoda jestem i przyzwyczajona do takich ubran

Gość trghdgre
kaskaderka. mysle ze udam sie do dermatolog w najblizszym czasie i napewno zapytam o tą masc

Gość trghdgre
tylko ze nie mam innych spodni niz obcisle :D chyba ze leginsy pod spod ubiore, a na praktykach sciagne dzinsy solarium odwiedzam co jakis czas, ale rowniez nie nawilzam zabardzo skory, moze powinnam czesciej uzywac balsamow

Gość kaskaderka.
Balsamy,kremy możesz jak najbardziej używać.Po prostu więcej czasu musisz poświęcić skórze i będzie ok.Ale ten krem sobie kup.Bo on w niczym nie zaszkodzi.On jest też wskazany do bardzo suchej skóry.

No nie wiem, mnie sudocrem pomaga, ale może dlatego, że ja mam tego niewiele. Ubrania ze zwykłych tkanin tak skory nie irytują jak właśnie dżinsy. W sumie jeżeli będziesz się ratować mascia to może i dżinsy zniosą ;)

Gość kaskaderka.
Wiesz ja sudocrem wcierałam zaciekle mojemu dziecku,A jak poszłam do lekarza to babeczka roześmiała mi się w twarz.Bo to nie jest krem na to schorzenie. Pozdrawim

Ja tylko napisałam co MNIE pomagało, nie twierdze, że nie ma lepszych środków.

Gość kaskaderka.
:) Miejmy nadzieje że bedzie ok:)

Gość gość
psychika jest najważniejsza :)to co siedzi w Tobie,tzn,zmartwienia,klopoty to wszystko wychodzi na wierzch .

Gość gość
kaskaderka. 2012.02.19 ,to trzeba by ło ja strzelic w pysk,bo "nie smiej sie dziedku z czyjegos przypadku,bo dziadek sie smieł i to samo miał"

Gość gość
a kto tu sie smieje?pisze jak jest ...sama wiem po sobie

Gość gość
kaskaderka

Gość gość
Ja też posiadam takie krostki na nogach /obecnie od czterech lat/. Uwierzcie mi, że nie jest to ani zapalenie ani choroba. Jest to spowodowane wrastaniem się włosów pod skórą. Koło każdego włoska jest sebum, które wypełnia obszar między włosem a skórą. W ten oto sposób tworzą się krosty na nogach bądź twarzy. Jest na to kilka sposobów. Po pierwsze- nie wyciskaj krost, bo rozniosą Ci się po całych nogach! (Tak, jak to się stało mnie). Po drugie- częsty peeling kawowy powinien pomóc. Po trzecie- często depiluj nogi! (Przez golenie nóg wrasta się więcej włosów). Te rady powinny pomóc. :) przez lato, gdy wystawisz nogi do słońca, krosty powinny stać się mniej widoczne. Mam nadzieję, że pomogłam! ;)

Mojej znajomej pojawiały sie krostki po depilacji, zaaplikuj mleczko nawilżające, takie zapalenie skóry nie jest dobre morze pojawić się czyrak stosuj preparaty z antybiotykiem najlepiej podejdź do apteki albo do dermatologa..

Gość gość
ponawiam temat. ja mam zaskórniki ktire opanowują mi juz powoli całe ciało. nic nie ponaga :(

Gość gośćAnia
Witam ! Miałam ten sam problem... jedynie troszke pomogla pasta cynkowa do kupienia w aptece bez recepty za ok. 2 zł. Nadal jej używam gdy cos mi wyskoczy... i pomaga :) No ale przejde do sedna - SOLARIUM- tak... wizyty 2-3 razy w miesiacu po ok. 10 -13 minut zadziałały cudaa ! Moje nogi wygladaja rewelacyjne nie pojawia się żadna krosta i nawilżam baardzo swoje nogi po opalaniu i jest super...czego nie mogłam zrobic wczesniej poniewaz problem był jeszcze wiekszy ... uf.. ale ulga... teraz krotkie spodenki i sukienki w lato wrócą !!!! Polecam spróbować !!!

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli ma dolegliwości małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość gość
Chcesz wiedzieć więcej jak radzić sobie z niedoskonałościami skóry? Zapraszam do Szkoły Delta Edukacja na kierunek Technik Usług Kosmetycznych! Na profesjonalnie prowadzonych zajęciach poznasz odpowiedzi na wszystkie nurtujące Cię pytania z zakresu kosmetyki! W szkole Delta Edukacja nie ma żadnych ukrytych kosztów. Nie podpisuje się umowy!- Zapraszam do zapisu! Szkoła mieści się na ul. Szewskiej 17/1 , numer telefonu 798149906 . Pozdrawiamy- Delta Edukacja