Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Utis

Zakrzepica żył głębokich kończyn dolnych.

Polecane posty

Gość Utis

Mój ojciec (l. 68) na początku grudnia ubiegłego roku zachorował na zakrzepicę żył głębokich lewej kończyny dolnej. Nie wiadomo, czy przyczyną tego był wcześniejszy upadek czy też wpływ zmian miażdżycowych oraz nadciśnienia tętniczego, na które od wielu lat choruje. W opisie badania dopplerowskiego z dn. 8.12.201 r. czytam „żyła udowa lewa w 1/3 dolnej części uda, żyła podkolanowa lewa oraz żyły głębokie lewego podudzia od 1/3 dolnej części do żyły podkolanowej wydolnione skrzeplinami z niewielką brzeżną odcinkową rekanalizacją”. Lekarz internista przepisał ojcu 20 zastrzyków Clexane 60 mg, które już dawno wybrał. Teraz bierze warfarynę 5 mg 2 razy dziennie, co pozwala utrzymać INR w granicach 2,6 do 2,8. Oprócz tego Diosminex 0,5 mg ( 1 dziennie), Bisopromerck 10 mg (1 dziennie), no i jeszcze moczopędny Toramide 5 mg (2 razy dziennie). Mam następujące pytania: DLACZEGO LEKARZ PROWADZI TYLKO LECZENIE ZACHOWAWCZE? CZY TO NORMALNE, ABY NIE ROBIĆ NIC ZE SKRZEPLINAMI? DLACZEGO NIE KONTYNUUJE LECZENIA CLEXANEM? DLACZEGO NIE KIERUJE OJCA NA KOLEJNE USG? CZY Z GÓRY ZAKŁADA, ŻE SKRZEPLNY NIE DA SIĘ ROZPUŚCIĆ? A CO BĘDZIE, GDY SIĘ URWIE? CZY TAK WYGLĄDA STANDARDOWE LECZENIE W POLSCE ZAKRZEPICY KOŃCZYN DOLNYCH? Być może ktoś z Państwa sam (lub ktoś bliski) chorował (choruje) na zakrzepicę i na niektóre z tych pytan może mi udzielić odpowiedzi. BARDZO PROSZĘ O JAKĄKOLWIEK. Z GÓRY DZIĘKUJĘ, Utis

Gość KaskaF6182
Uzywaliscie preparatu o nazwie Bisopromerck 10? Bo wyszukiwalam komentarzy dotyczacych tego leku i chcialam Was zapytac. Moze mozecie cos powiedziec mi o tym leku? Jest sens go kupowac, sa dostepne jakies zamienniki? Tu zanalazlam troche opinii o Bisopromerck 10: http://www.listalekow.pl/bisopromerck-10/ - myslicie, ze to rzetelne informacje? Nie w smak mi sie i zmarnowac bezsensownie sianko, dlatego mam nadzieje, ze cos mi doradzicie. Dzieki za wszelkie porady.