Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowisjutka

CIASTO Z BRZOSKWINIAMI KLAPA

Polecane posty

Gość nowisjutka

Zrobilam ciasto ucierane jak zawsze, wymieszalam z brzoskwiniami z puszki (polowki pokroilam na mniejsze czastki) na gore wbilam kilka dla dekoracji i posypalam kruszonka. Ciasto (wczesniej robilam z brzoskwiniami tylko poukladanymi na wierzch, albo z kilkoma truskawkami czy jagodami, dwa razy z wieksza iloscia jablek - plasterki, wieksza iloscia jagod - mrozone, wymieszalam z ciastem) popekalo od gory, ale ladnie wygladalo, niestety opadlo po wyciagnieciu i w srodku surowe, wkladalam jeszcze dwa razy po 15 minut, ale nie jest takie jakie bym chciala, fakt - zjadliwe. Nie wiem co poszlo nie tak. Czy to wina brzoskwin z puszki i to, ze dalam ich wiecej i wymieszalam z ciastem? (jak raz robilam i tylko brzoskwinie na wierzch to bylo w porzadku)? Czy moze to ze kilka wbilam na gore? Ale zawsze tak robilam z truskawkami czy jagodami. O co chodzi? Probowalam metoda patyczka i wydawalo sie wszystko okey, ciasto dopiero po przekrojeniu pokazalo ze w srodku cos nie takie. Co wy robicie z czyms takim? Wyrzucacie? Dopiekacie? Na internecie sa rozne koncepcje :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość raczej za duzo brzoskwin
w srodku,te ktore dajesz na wierzch nie zrobilyby niedopieczonego ciasta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nigdy nie dawaj surowych owoców do ciasta bo zawsze wyjdzie zakalec. Można je zapiec na powierzchni i im mniejsze kawałki tym lepiej. Bo wokół owocu zawsze ciasto gorzej się piecze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nowisjutka
Z puszki byly. p.s. a dawalam ostatnio jablka i wyszly, tak samo jak z mrozonych truskawek i jagod.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Co racja to racja, może to nie zakalec a po prostu miękkie ciasto? Mi tak wychodzi na przykład z gruszkami w murzynku, oczywiście nie jest to problemem, bo tak jest jednie wokół owocu, a owoce są porozrzucane po całym cieście. Ponowne zapieczenie tutaj nie pomoże. Chyba musisz poszukać innego przepisu ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nowisjutka
dziekuje za wszystkie odpowiedzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nowisjutka
Strokrotinka, no mi sie wlasnie naokolo owocu to ciasto nie podoba ale maz jest zachwycony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nowisjutka
Dziekuje na recznik nie dalam, tylko siedzialy w druszlaku 20 minut

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nowisjutka
Jakie robicie ciasta by owocow bylo duzo i zeby byly wmieszane w ciasto, nie na wierzch, bez galaretek, pianke i takich tam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sweet Rasberry
Tez jestem ciekawa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kulturalna Swinia
Wiecej informacji. Poprosze o ciasto ucierane Z OGROMNA ILOSCIA OWOCOW JAKIE OWOCEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×