Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rózyczka88

Nie byłam na wizycie :(

Polecane posty

Gość rózyczka88

Mam problem mam 24 lata i nie bylam jeszcze na wizycie u ginekologa wiem ze to złe i nieodpowiedzialne, ale ja sie jakoś boje i krepuje na samą mysl bierze mnie obrzydzenie co powoduje ze po prostu boje sie tam isc... Czy miał ktos podobnie i czy może wiecie jak przezwyciężyc ten strach?

Gość mlk
obrzydzenie czemu?

Gość pitulinka
To taki sam lekarz jak i inni. Dziewczyno, nie przesadzaj. Chyba lepiej isc na kontrole, niz sie dowiedziec za kilka lat, ze ma sie raka....

Gość rózyczka88
to chyba bardziej skrepowanie i wstyd niz obrzydzenie ale to uczucie tez mam. a teraz jeszcze dochodzi to jaka bedzie reakacja lekarza ze to moja pierwsza wizyta w tym wieku pewnie jakiegos wykladu bede musiala wysluchac

Gość mlk
nie wysłuchasz wykładu bo to już twoje życie. nie chodziłaś to co lekarzowi do tego? znajdź sobie dobrego ginekologa i spokojnie idź. naprawdę nie taki diabeł straszny jak go malują. :D

Gość mkolawer
wcale nie musisz mówić, że to twoja pierwsza wizyta, zresztą 24 lata to jeszcze nie jest aż tak dużo na pierwszą wizytę, tym bardziej że te które wcześniej idą na pierwszą, to przeważnie z konkretnymi dolegliwościami, albo po anty...nie brakuje kobiet które dopiero w ciąży ok. 30 idę pierwszy raz, to już jest naprawdę późno... znajdź sobie panią ginekolog, zawsze przy pierwszej wizycie mniejszy stres.